Smulpaapje weekmenu – week 28



Yes! Bijna vakantie. En ook al gaan we dit jaar niet naar het buitenland op vakantie, het betekent wel meer tijd. Dus wat dacht je er van om thuis op vakantie te gaan. Gewoon op je bord?

Staycation mag dan wel het woord van deze zomer zijn, dat betekent niet dat we niet lekker en onze favoriete buitenlandse gerechten kunnen eten. Dit weekmenu heeft daarom een internationaal tintje.

Smulpaapje weekmenu – week 28

Het weekmenu van deze week.

maandag – Tortellini met ham & room
Dit recept voor tortellini leerde ik maken op een camping in Italië. Van een échte Italiaanse Nonna! Neem zondag alvast de tijd ervoor, dan geniet je er vandaag nog sneller van. Ook een super leuk klusje om samen met je kind(eren) te doen. Bellisimo!

dinsdag – Artisjokken met mosterddip
Artisjokken zijn super Frans, maar vooral super lekker. Vandaag dus verse artisjokken met een mosterdip erbij. Vive la France! Artisjokken zijn natuurlijk eigenlijk een voorgerecht. Eet hierna bijvoorbeeld een lekkere salade Niçoise. Dan blijf je volledig in Franse sferen.

artisjokken

woensdag – Spaanse aardappeltortilla
In Spanje wordt een tortilla vaak als tapas gegeten. Wij maken er vandaag een maaltijd van, door die tortilla goed te vullen. Olé!

dav

donderdag – Foe Yong Hai
Foe Yong Hai is dé Chinese afhaalklassieker. Maar wist je dat je die heel makkelijk, en véél lekkerder, thuis heel eenvoudig zelf maak? Probeer maar eens. Dan weet ik zeker dat het niet de laatste keer was..

chinese omelet

vrijdag – Spaghetti Marinara
Spaghetti Marinara wordt veel rondom de Middelandse Zee gemaakt. Maar ook thuis kun je die geweldig lekker op tafel zetten.

weekendtip – Tarte Normande
Een Tarte Normande is de Franse versie van onze appeltaart. Maar dan een appeltaart met custardvulling. Al jaren een hit op de site.

appeltaart met custard

Boodschappenlijstje

maandag
4 eieren
2el water
4el olie
500g bloem
100g rauwe ham (plakken)
150g gekookte ham (plakken)
50g Mortadella
150g gehakt (rund of kalf)
1 ei
400g room
geraspte Parmezaanse kaas
zout, peper
boter
200g hamreepjes

dinsdag
2 artisjokken
1tl (honing)mosterd (ik gebruikte die van Maille)
1tl balsamico (ik gebruikte de bloedsinaasappelbalsamico van Foodelicious)
1el lekkere extra vierge olijfolie

woensdag
450 gram voorgegaarde aardappelpartjes
125 gram chorizo (ik gebruikte Stegeman)
150 gram Manchego kaas
3 lenteuitjes
1 eetlepel neutrale olie
1 gele paprika
1 teen knoflook
1 theelepel gerookt paprikapoeder
8 eieren
250 milliliter slagroom

donderdag
4 eieren + scheutje melk of room
200g champignons
200g prei
100g taugé
¼ tl gemberpoeder
¼ tl kerriepoeder
2el ketchup
2el gembersiroop
1tl sojasaus

vrijdag
1el neutrale olie
1 ui
2 tenen knoflook
1el tomatenpuree
1el anjosvispasta (of snijd 3 ansjovisfilets heel fijn)
125ml witte wijn (of gebruik bouillon)
½ tl chili flakes
1 blik gepelde (San Marzano) tomaten in blik (400g)
400g spaghetti of linguini

weekendtip
225g bloem
100g koude boter
50g suiker
1 eigeel
4 appels (Elstar)
30g bloem
2 eieren
30g suiker
200ml slagroom
handje geschaafde amandelen

Gepubliceerd op 10 juli 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.