Smulpaapje weekmenu – week 28

Yes! Bijna vakantie. En ook al gaan we dit jaar niet naar het buitenland op vakantie, het betekent wel meer tijd. Dus wat dacht je er van om thuis op vakantie te gaan. Gewoon op je bord?
Staycation mag dan wel het woord van deze zomer zijn, dat betekent niet dat we niet lekker en onze favoriete buitenlandse gerechten kunnen eten. Dit weekmenu heeft daarom een internationaal tintje.
Smulpaapje weekmenu – week 28
Het weekmenu van deze week.
- Tortellini met ham & room
- Verse artisjok met dip
- Spaanse aardappel tortilla
- Foe Yong Hai
- Spaghetti Marinara
- Tarte Normande
maandag – Tortellini met ham & room
Dit recept voor tortellini leerde ik maken op een camping in Italië. Van een échte Italiaanse Nonna! Neem zondag alvast de tijd ervoor, dan geniet je er vandaag nog sneller van. Ook een super leuk klusje om samen met je kind(eren) te doen. Bellisimo!
dinsdag – Artisjokken met mosterddip
Artisjokken zijn super Frans, maar vooral super lekker. Vandaag dus verse artisjokken met een mosterdip erbij. Vive la France! Artisjokken zijn natuurlijk eigenlijk een voorgerecht. Eet hierna bijvoorbeeld een lekkere salade Niçoise. Dan blijf je volledig in Franse sferen.
woensdag – Spaanse aardappeltortilla
In Spanje wordt een tortilla vaak als tapas gegeten. Wij maken er vandaag een maaltijd van, door die tortilla goed te vullen. Olé!

dav
donderdag – Foe Yong Hai
Foe Yong Hai is dé Chinese afhaalklassieker. Maar wist je dat je die heel makkelijk, en véél lekkerder, thuis heel eenvoudig zelf maak? Probeer maar eens. Dan weet ik zeker dat het niet de laatste keer was..
vrijdag – Spaghetti Marinara
Spaghetti Marinara wordt veel rondom de Middelandse Zee gemaakt. Maar ook thuis kun je die geweldig lekker op tafel zetten.
weekendtip – Tarte Normande
Een Tarte Normande is de Franse versie van onze appeltaart. Maar dan een appeltaart met custardvulling. Al jaren een hit op de site.
Boodschappenlijstje
maandag
4 eieren
2el water
4el olie
500g bloem
100g rauwe ham (plakken)
150g gekookte ham (plakken)
50g Mortadella
150g gehakt (rund of kalf)
1 ei
400g room
geraspte Parmezaanse kaas
zout, peper
boter
200g hamreepjes
dinsdag
2 artisjokken
1tl (honing)mosterd (ik gebruikte die van Maille)
1tl balsamico (ik gebruikte de bloedsinaasappelbalsamico van Foodelicious)
1el lekkere extra vierge olijfolie
woensdag
450 gram voorgegaarde aardappelpartjes
125 gram chorizo (ik gebruikte Stegeman)
150 gram Manchego kaas
3 lenteuitjes
1 eetlepel neutrale olie
1 gele paprika
1 teen knoflook
1 theelepel gerookt paprikapoeder
8 eieren
250 milliliter slagroom
donderdag
4 eieren + scheutje melk of room
200g champignons
200g prei
100g taugé
¼ tl gemberpoeder
¼ tl kerriepoeder
2el ketchup
2el gembersiroop
1tl sojasaus
vrijdag
1el neutrale olie
1 ui
2 tenen knoflook
1el tomatenpuree
1el anjosvispasta (of snijd 3 ansjovisfilets heel fijn)
125ml witte wijn (of gebruik bouillon)
½ tl chili flakes
1 blik gepelde (San Marzano) tomaten in blik (400g)
400g spaghetti of linguini
weekendtip
225g bloem
100g koude boter
50g suiker
1 eigeel
4 appels (Elstar)
30g bloem
2 eieren
30g suiker
200ml slagroom
handje geschaafde amandelen
Gepubliceerd op 10 juli 2020