Vis van de maand juli – Spaghetti Marinara



Samenwerking – Fruits de mer, ook wel vruchten van de zee. Ze zijn deze maand de vis van de maand en daar word ik om meerdere redenen blij van. Allereerst omdat het mogelijk mijn allerliefste manier van vis eten is, als ik in een restaurant ben. Alles wat lekker is op een schaal. Van oesters, tot kreeft. Van scheermesjes tot garnalen. Hoe verser hoe beter!

Maar je kunt ze ook thuis eten. Een zeevruchtenpasta maakte ik er mee. Oh jongens, die ís me toch lekker! Kies zelf welke vis en schelp-/schaaldieren je door de saus doet, maar beloof me dat je ‘m gaat proberen. Daar ga je echt geen spijt van krijgen.

Spaghetti Marinara Smulpaapje

voor de Marinara pastasaus (voor vier personen)

1el neutrale olie
1 ui, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1el tomatenpuree
1el anjosvispasta (of snijd 3 ansjovisfilets heel fijn)
125ml witte wijn (of gebruik bouillon)
½ tl chili flakes
1 blik gepelde (San Marzano) tomaten in blik (400g), tomaten iets kleiner gesneden
400g spaghetti of linguini

voor de fruits de mer

Voor de fruits de mer in deze marinara pasta koos ik rivierkreeftjes, (gare) cocktailgarnalen, inktvisringen, mossels, vongole en stukjes kabeljauw. Ik reken op 150g fruits de mer per persoon, als je ze vers bij de visboer koopt. Er is vaak ook een kant & klare mix t koop, vers  en uit de diepvries. Maar die vind ik echt minder lekker, dus in dit recept ga ik uit van verse vis.
2el neutrale olie
2 tenen knoflook, grof gesneden
1 citroen
1 handje zeekraal
zout & peper

Spaghetti marinara

Maak als eerste de pastasaus door de olie in een grote koekenpan te verhitten en hierin de ui 5minuten zachtjes te fruiten. Knoflook erbij en een minuutje mee laten bakken. Voeg de tomatenpuree en ansjovispasta toe en laat die een minuut op medium vuur meebakken, terwijl je af en toe alles omschept. Blus af met de wijn (of bouillon) en laat alles nu een paar minuten sudderen. Voeg nu de chiliflakes toe (hou je niet van iets pittig, laat ze dan weg) en de gepelde tomaten met sap. Roer even goed door.

Fruits de mer 

Vuur mag nu omhoog zodat je de saus aan de kook brengt. Zodra die kookt zet je het vuur lager en laat je de saus vijftien minuten inkoken. Schep alles af en toe even om. In de tussentijd gaat in een andere pan 2 eetlepels neutrale olie. Daarin fruitt je 5 minuutjes op zacht vuur,de knoflook aan zodat deze zijn smaak kan afgeven. Haal de knoflook er dan uit. Bak in deze knoflookolie de rivierkreeftjes 2 minuten, daarna mag de kabeljauw en calamaris erbij. Bak op hoog vuur tot die goudbruin en gaar. zijn. Als laatste gaan de grote garnalen erbij, die je alleen maar warm hoeft te laten worden. En als allerlaatste bak je nog een minuutje de zeekraal mee. Breng alles op smaak met citroensap, zout & peper.

Pasta marinara

Als de tomatensaus ingekookt en klaar is gaan daar de mosselen en vongole bij, die hoef je alleen maar warm te laten worden en zijn gaar als ze open staan. Als je tomatensaus bijna klaar is kook je in 8 minuten de spaghetti al dente. Giet af, maar gooi niet al het kookvocht weg. Hiervan doe je een klein kopje kookvocht bij de pastasaus. De afgegoten pasta kan nu door de saus en daar schep je de gebakken vis en zeekraal door heen. Niet langer wachten nu, maar lekker aan tafel!

Vis van de maand

Dit recept is onderdeel van mijn samenwerking met het Nederlands Visbureau. De voorgaande recepten van de reeks ‘Vis van de Maand’ vind je hier. En meer visrecepten vind je hier

 

Gepubliceerd op 3 juli 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.