Salade Niçoise



Er zijn heel veel verschillende varianten van de klassieke salade Niçoise, die heerlijke maaltijdsalade met vis, groente en ei. Dit is de mijne. En die is bij uitstek geschikt om op warme dagen te eten. Je maakt alles van tevoren klaar, zodat je zo min mogelijk gedoe hebt in de keuken. Wij eten onze salade Niçoise wel liefst op kamertemperatuur. Op die manier komen alle smaken nóg beter tot zijn recht.

Salade Niçose is ook zo’n maalijdsalade die het goed doet bij jongere eters. Ze kunnen eruit pikken wat ze lekker vinden. Dit is hoe ik mijn Niçoise het liefst maak.

Maaltijdsalade voor vier personen
1 zak rucola
500g krieltjes, in stukken
500g sperzieboontjes, afgehaald en gehalveerd
100g zongedroogde tomaatjes
2-3 tl kappertjes
100g zwarte olijven
4 eieren, hardgekookt
2 blikjes tonijn op water (Fish Tales)

voor de honing/mosterddressing
2 el mayonaise
2 el yoghurt
1 el vloeibare honing
2 tl  Dijon mosterd
2 tl citroensap
zout & peper

Salade Niçoise

Kook de krieltjes en sperziebonen beetgaar in gezouten, kokend water. Giet af en spoel even koud af. Laat dan goed uitstomen. Kook in dezelfde tijd je eieren, in 8 minuten, laat onder koud water schrikken, pel en halveer ze.

Salade Nicoise

Maaltijdsalade met groente, vis en ei

In een hele grote kom gaat nu de rucola. Daarop de afgekoelde aardappeltjes, boontjes, tomaatjes, kappertjes, olijven en uitgelekte tonijn. Hussel dit goed door elkaar en doe er dan de dressing over. Ik had een fles kant & klare honing-mosterddressing nog staan, maar die kun je natuurlijk ook heel goed zelf maken.Meng daarvoor de genoemde ingrediënten tot een dressing en giet die over de salade. Garneer de salade met partjes gekookt ei en serveer met lekker knapperig stokbrood.

Gepubliceerd op 3 juni 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.