Salade Niçoise



Er zijn heel veel verschillende varianten van de klassieke salade Niçoise, die heerlijke maaltijdsalade met vis, groente en ei. Dit is de mijne. En die is bij uitstek geschikt om op warme dagen te eten. Je maakt alles van tevoren klaar, zodat je zo min mogelijk gedoe hebt in de keuken. Wij eten onze salade Niçoise wel liefst op kamertemperatuur. Op die manier komen alle smaken nóg beter tot zijn recht.

Salade Niçose is ook zo’n maalijdsalade die het goed doet bij jongere eters. Ze kunnen eruit pikken wat ze lekker vinden. Dit is hoe ik mijn Niçoise het liefst maak.

Maaltijdsalade voor vier personen
1 zak rucola
500g krieltjes, in stukken
500g sperzieboontjes, afgehaald en gehalveerd
100g zongedroogde tomaatjes
2-3 tl kappertjes
100g zwarte olijven
4 eieren, hardgekookt
2 blikjes tonijn op water (Fish Tales)

voor de honing/mosterddressing
2 el mayonaise
2 el yoghurt
1 el vloeibare honing
2 tl  Dijon mosterd
2 tl citroensap
zout & peper

Salade Niçoise

Kook de krieltjes en sperziebonen beetgaar in gezouten, kokend water. Giet af en spoel even koud af. Laat dan goed uitstomen. Kook in dezelfde tijd je eieren, in 8 minuten, laat onder koud water schrikken, pel en halveer ze.

Salade Nicoise

Maaltijdsalade met groente, vis en ei

In een hele grote kom gaat nu de rucola. Daarop de afgekoelde aardappeltjes, boontjes, tomaatjes, kappertjes, olijven en uitgelekte tonijn. Hussel dit goed door elkaar en doe er dan de dressing over. Ik had een fles kant & klare honing-mosterddressing nog staan, maar die kun je natuurlijk ook heel goed zelf maken.Meng daarvoor de genoemde ingrediënten tot een dressing en giet die over de salade. Garneer de salade met partjes gekookt ei en serveer met lekker knapperig stokbrood.

Gepubliceerd op 3 juni 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.