Salade Niçoise



Er zijn heel veel verschillende varianten van de klassieke salade Niçoise, die heerlijke maaltijdsalade met vis, groente en ei. Dit is de mijne. En die is bij uitstek geschikt om op warme dagen te eten. Je maakt alles van tevoren klaar, zodat je zo min mogelijk gedoe hebt in de keuken. Wij eten onze salade Niçoise wel liefst op kamertemperatuur. Op die manier komen alle smaken nóg beter tot zijn recht.

Salade Niçose is ook zo’n maalijdsalade die het goed doet bij jongere eters. Ze kunnen eruit pikken wat ze lekker vinden. Dit is hoe ik mijn Niçoise het liefst maak.

Maaltijdsalade voor vier personen
1 zak rucola
500g krieltjes, in stukken
500g sperzieboontjes, afgehaald en gehalveerd
100g zongedroogde tomaatjes
2-3 tl kappertjes
100g zwarte olijven
4 eieren, hardgekookt
2 blikjes tonijn op water (Fish Tales)

voor de honing/mosterddressing
2 el mayonaise
2 el yoghurt
1 el vloeibare honing
2 tl  Dijon mosterd
2 tl citroensap
zout & peper

Salade Niçoise

Kook de krieltjes en sperziebonen beetgaar in gezouten, kokend water. Giet af en spoel even koud af. Laat dan goed uitstomen. Kook in dezelfde tijd je eieren, in 8 minuten, laat onder koud water schrikken, pel en halveer ze.

Salade Nicoise

Maaltijdsalade met groente, vis en ei

In een hele grote kom gaat nu de rucola. Daarop de afgekoelde aardappeltjes, boontjes, tomaatjes, kappertjes, olijven en uitgelekte tonijn. Hussel dit goed door elkaar en doe er dan de dressing over. Ik had een fles kant & klare honing-mosterddressing nog staan, maar die kun je natuurlijk ook heel goed zelf maken.Meng daarvoor de genoemde ingrediënten tot een dressing en giet die over de salade. Garneer de salade met partjes gekookt ei en serveer met lekker knapperig stokbrood.

Gepubliceerd op 3 juni 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2024
Spaanse tapas recept
 
Pan con tomate

Geroosterd knoflookbrood met sappige, rijpe tomaten. Het ideale Spaanse borrelhapje voor deze zomer. Dit is mijn ultieme recept voor pan con tomate.
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.