Smulpaapje weekmenu – week 32



Dit weekmenu viert alles waar je in de zomer blij van wordt. De mooiste groente, de lekkerste gerechten, pastasauzen die je meteen in grote hoeveelheid maakt en invriest. Het is de week van de makkelijke maaltijd. Met minimale inspanning, maar met groots effect.

Een gevulde vriezer, lege borden en een lekkere gevulde maag. Daar gaan we voor deze week. En dat gaan we met deze vijf heerlijke gerechten én weekendtip voor elkaar krijgen.

Smulpaapje weekmenu – week 32

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Pasta met verse tomatensaus
  2. Hartige cake met courgette 
  3. BLT pastasalade
  4. Portobello met burrata
  5. Flammkuchen met zalm & venkel
  6. Borrelboter met gerookt zout

maandag – Pasta met verse tomatensaus

Nu de tomaten op z’n allerlekkerst zijn is het moment aangebroken om die om te toveren tot de lekkerste saus voor over de pasta. Maak een dubbele hoeveelheid en vries in voor later. Echt doen!

tomatensaus vers smulpaapje

dinsdag – Hartige cake met courgette & zalm

Ook courgette is nu in het seizoen. Koop stevig aanvoelende courgette, zodat je hartige cake het allerlekkerst wordt. Invriezen kan en als je dat in plakjes doet heb je een heerlijke vulling voor de lunchtrommel, als het straks weer zo ver is…

woensdag – BLT Pastasalade met romige dressing

pastasalade

Een zomers weekmenu is niet compleet zonder een heerlijke, makkelijk te maken pastasalade. Zoals deze met romige avocadodressing.

donderdag – Gevulde portobello van de BBQ

Een grote gevulde paddenstoel van de BBQ levert het ultieme vegetarische BBQ recept op. Geen zin om de barbecue aan te steken? Je kunt ‘m ook in de oven maken!

vrijdag – Flammkuchen met venkel en zalm

Makkelijker wordt het niet, zo aan het eind van de week, met deze flammkuchen. Dit keer een versie met zalm en venkel, maar iedere variant is mogelijk.

weekendtip – Borrelboter met gerookt zout

geklopte boter

Ga je dit weekend borrelen, dan wil je 100% zeker deze geklopte borrelboter maken. Geloof me. Dat wil je écht…

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag (verdubbel gerust!)
1,5 kg trostomaten, zo rood en vol van smaak mogelijk
1 ui
1 teentje knoflook
olijfolie
verse basilicum, stuk of 15 blaadjes
vers gemalen zwarte peper
Pasta (vers is natuurlijk het lekkerst)|
Parmezaanse kaas

dinsdag
475g courgette
200g feta
250g ricotta
100g gerookte zalm (of gebruik hamreepjes)
½ bakje bieslook
150g zelfrijzend bakmeel
6 eieren
versgemalen peper

woensdag
1 zak fusilli (á 500g)
150g bacon
200g gekleurde mini tomaatjes
1 avocado
½ rode ui
100g zwarte olijven
½ puntpaprika
1 zak rucola (of andere sla naar keuze)
125ml griekse yoghurt
100ml (mosterd)mayonaise
2el azijn, ik gebruikte granaatappelazijn
1el fijngehakte verse bieslook
1el fijngehakte platte peterselie
1tl knoflookpoeder

donderdag
1 bol burrata (AH of kaaswinkel)
8 kleine tomaatjes
4 tl pesto (lekkerste is natuurlijk zelfgemaakt, zie dit recept)
2 el neutrale olie
4 portobello’s

vrijdag
2 rollen vers Flammkuchendeeg (Tante Fanny)
200g crème fraîche
1 citroen
1-2 tl gedroogde dille
1 venkel
3 tl kappertjes
200g gerookte zalm

weekendtip
250 gram goede kwaliteit roomboter, op kamertemperatuur
1 – 2 tl gerookt vikingzout
knapperig, vers stokbrood

Gepubliceerd op 7 augustus 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.