Smulpaapje weekmenu – week 32

Dit weekmenu viert alles waar je in de zomer blij van wordt. De mooiste groente, de lekkerste gerechten, pastasauzen die je meteen in grote hoeveelheid maakt en invriest. Het is de week van de makkelijke maaltijd. Met minimale inspanning, maar met groots effect.
Een gevulde vriezer, lege borden en een lekkere gevulde maag. Daar gaan we voor deze week. En dat gaan we met deze vijf heerlijke gerechten én weekendtip voor elkaar krijgen.
Smulpaapje weekmenu – week 32
Dit staat er op het (week)menu:
- Pasta met verse tomatensaus
- Hartige cake met courgette
- BLT pastasalade
- Portobello met burrata
- Flammkuchen met zalm & venkel
- Borrelboter met gerookt zout
maandag – Pasta met verse tomatensaus
Nu de tomaten op z’n allerlekkerst zijn is het moment aangebroken om die om te toveren tot de lekkerste saus voor over de pasta. Maak een dubbele hoeveelheid en vries in voor later. Echt doen!
dinsdag – Hartige cake met courgette & zalm
Ook courgette is nu in het seizoen. Koop stevig aanvoelende courgette, zodat je hartige cake het allerlekkerst wordt. Invriezen kan en als je dat in plakjes doet heb je een heerlijke vulling voor de lunchtrommel, als het straks weer zo ver is…
woensdag – BLT Pastasalade met romige dressing
Een zomers weekmenu is niet compleet zonder een heerlijke, makkelijk te maken pastasalade. Zoals deze met romige avocadodressing.
donderdag – Gevulde portobello van de BBQ
Een grote gevulde paddenstoel van de BBQ levert het ultieme vegetarische BBQ recept op. Geen zin om de barbecue aan te steken? Je kunt ‘m ook in de oven maken!
vrijdag – Flammkuchen met venkel en zalm
Makkelijker wordt het niet, zo aan het eind van de week, met deze flammkuchen. Dit keer een versie met zalm en venkel, maar iedere variant is mogelijk.
weekendtip – Borrelboter met gerookt zout
Ga je dit weekend borrelen, dan wil je 100% zeker deze geklopte borrelboter maken. Geloof me. Dat wil je écht…
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag (verdubbel gerust!)
1,5 kg trostomaten, zo rood en vol van smaak mogelijk
1 ui
1 teentje knoflook
olijfolie
verse basilicum, stuk of 15 blaadjes
vers gemalen zwarte peper
Pasta (vers is natuurlijk het lekkerst)|
Parmezaanse kaas
dinsdag
475g courgette
200g feta
250g ricotta
100g gerookte zalm (of gebruik hamreepjes)
½ bakje bieslook
150g zelfrijzend bakmeel
6 eieren
versgemalen peper
woensdag
1 zak fusilli (á 500g)
150g bacon
200g gekleurde mini tomaatjes
1 avocado
½ rode ui
100g zwarte olijven
½ puntpaprika
1 zak rucola (of andere sla naar keuze)
125ml griekse yoghurt
100ml (mosterd)mayonaise
2el azijn, ik gebruikte granaatappelazijn
1el fijngehakte verse bieslook
1el fijngehakte platte peterselie
1tl knoflookpoeder
donderdag
1 bol burrata (AH of kaaswinkel)
8 kleine tomaatjes
4 tl pesto (lekkerste is natuurlijk zelfgemaakt, zie dit recept)
2 el neutrale olie
4 portobello’s
vrijdag
2 rollen vers Flammkuchendeeg (Tante Fanny)
200g crème fraîche
1 citroen
1-2 tl gedroogde dille
1 venkel
3 tl kappertjes
200g gerookte zalm
weekendtip
250 gram goede kwaliteit roomboter, op kamertemperatuur
1 – 2 tl gerookt vikingzout
knapperig, vers stokbrood
Gepubliceerd op 7 augustus 2020