Smulpaapje weekmenu – week 32



Dit weekmenu viert alles waar je in de zomer blij van wordt. De mooiste groente, de lekkerste gerechten, pastasauzen die je meteen in grote hoeveelheid maakt en invriest. Het is de week van de makkelijke maaltijd. Met minimale inspanning, maar met groots effect.

Een gevulde vriezer, lege borden en een lekkere gevulde maag. Daar gaan we voor deze week. En dat gaan we met deze vijf heerlijke gerechten én weekendtip voor elkaar krijgen.

Smulpaapje weekmenu – week 32

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Pasta met verse tomatensaus
  2. Hartige cake met courgette 
  3. BLT pastasalade
  4. Portobello met burrata
  5. Flammkuchen met zalm & venkel
  6. Borrelboter met gerookt zout

maandag – Pasta met verse tomatensaus

Nu de tomaten op z’n allerlekkerst zijn is het moment aangebroken om die om te toveren tot de lekkerste saus voor over de pasta. Maak een dubbele hoeveelheid en vries in voor later. Echt doen!

tomatensaus vers smulpaapje

dinsdag – Hartige cake met courgette & zalm

Ook courgette is nu in het seizoen. Koop stevig aanvoelende courgette, zodat je hartige cake het allerlekkerst wordt. Invriezen kan en als je dat in plakjes doet heb je een heerlijke vulling voor de lunchtrommel, als het straks weer zo ver is…

woensdag – BLT Pastasalade met romige dressing

pastasalade

Een zomers weekmenu is niet compleet zonder een heerlijke, makkelijk te maken pastasalade. Zoals deze met romige avocadodressing.

donderdag – Gevulde portobello van de BBQ

Een grote gevulde paddenstoel van de BBQ levert het ultieme vegetarische BBQ recept op. Geen zin om de barbecue aan te steken? Je kunt ‘m ook in de oven maken!

vrijdag – Flammkuchen met venkel en zalm

Makkelijker wordt het niet, zo aan het eind van de week, met deze flammkuchen. Dit keer een versie met zalm en venkel, maar iedere variant is mogelijk.

weekendtip – Borrelboter met gerookt zout

geklopte boter

Ga je dit weekend borrelen, dan wil je 100% zeker deze geklopte borrelboter maken. Geloof me. Dat wil je écht…

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag (verdubbel gerust!)
1,5 kg trostomaten, zo rood en vol van smaak mogelijk
1 ui
1 teentje knoflook
olijfolie
verse basilicum, stuk of 15 blaadjes
vers gemalen zwarte peper
Pasta (vers is natuurlijk het lekkerst)|
Parmezaanse kaas

dinsdag
475g courgette
200g feta
250g ricotta
100g gerookte zalm (of gebruik hamreepjes)
½ bakje bieslook
150g zelfrijzend bakmeel
6 eieren
versgemalen peper

woensdag
1 zak fusilli (á 500g)
150g bacon
200g gekleurde mini tomaatjes
1 avocado
½ rode ui
100g zwarte olijven
½ puntpaprika
1 zak rucola (of andere sla naar keuze)
125ml griekse yoghurt
100ml (mosterd)mayonaise
2el azijn, ik gebruikte granaatappelazijn
1el fijngehakte verse bieslook
1el fijngehakte platte peterselie
1tl knoflookpoeder

donderdag
1 bol burrata (AH of kaaswinkel)
8 kleine tomaatjes
4 tl pesto (lekkerste is natuurlijk zelfgemaakt, zie dit recept)
2 el neutrale olie
4 portobello’s

vrijdag
2 rollen vers Flammkuchendeeg (Tante Fanny)
200g crème fraîche
1 citroen
1-2 tl gedroogde dille
1 venkel
3 tl kappertjes
200g gerookte zalm

weekendtip
250 gram goede kwaliteit roomboter, op kamertemperatuur
1 – 2 tl gerookt vikingzout
knapperig, vers stokbrood

Gepubliceerd op 7 augustus 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.