Smulpaapje weekmenu – week 32



Dit weekmenu viert alles waar je in de zomer blij van wordt. De mooiste groente, de lekkerste gerechten, pastasauzen die je meteen in grote hoeveelheid maakt en invriest. Het is de week van de makkelijke maaltijd. Met minimale inspanning, maar met groots effect.

Een gevulde vriezer, lege borden en een lekkere gevulde maag. Daar gaan we voor deze week. En dat gaan we met deze vijf heerlijke gerechten én weekendtip voor elkaar krijgen.

Smulpaapje weekmenu – week 32

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Pasta met verse tomatensaus
  2. Hartige cake met courgette 
  3. BLT pastasalade
  4. Portobello met burrata
  5. Flammkuchen met zalm & venkel
  6. Borrelboter met gerookt zout

maandag – Pasta met verse tomatensaus

Nu de tomaten op z’n allerlekkerst zijn is het moment aangebroken om die om te toveren tot de lekkerste saus voor over de pasta. Maak een dubbele hoeveelheid en vries in voor later. Echt doen!

tomatensaus vers smulpaapje

dinsdag – Hartige cake met courgette & zalm

Ook courgette is nu in het seizoen. Koop stevig aanvoelende courgette, zodat je hartige cake het allerlekkerst wordt. Invriezen kan en als je dat in plakjes doet heb je een heerlijke vulling voor de lunchtrommel, als het straks weer zo ver is…

woensdag – BLT Pastasalade met romige dressing

pastasalade

Een zomers weekmenu is niet compleet zonder een heerlijke, makkelijk te maken pastasalade. Zoals deze met romige avocadodressing.

donderdag – Gevulde portobello van de BBQ

Een grote gevulde paddenstoel van de BBQ levert het ultieme vegetarische BBQ recept op. Geen zin om de barbecue aan te steken? Je kunt ‘m ook in de oven maken!

vrijdag – Flammkuchen met venkel en zalm

Makkelijker wordt het niet, zo aan het eind van de week, met deze flammkuchen. Dit keer een versie met zalm en venkel, maar iedere variant is mogelijk.

weekendtip – Borrelboter met gerookt zout

geklopte boter

Ga je dit weekend borrelen, dan wil je 100% zeker deze geklopte borrelboter maken. Geloof me. Dat wil je écht…

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag (verdubbel gerust!)
1,5 kg trostomaten, zo rood en vol van smaak mogelijk
1 ui
1 teentje knoflook
olijfolie
verse basilicum, stuk of 15 blaadjes
vers gemalen zwarte peper
Pasta (vers is natuurlijk het lekkerst)|
Parmezaanse kaas

dinsdag
475g courgette
200g feta
250g ricotta
100g gerookte zalm (of gebruik hamreepjes)
½ bakje bieslook
150g zelfrijzend bakmeel
6 eieren
versgemalen peper

woensdag
1 zak fusilli (á 500g)
150g bacon
200g gekleurde mini tomaatjes
1 avocado
½ rode ui
100g zwarte olijven
½ puntpaprika
1 zak rucola (of andere sla naar keuze)
125ml griekse yoghurt
100ml (mosterd)mayonaise
2el azijn, ik gebruikte granaatappelazijn
1el fijngehakte verse bieslook
1el fijngehakte platte peterselie
1tl knoflookpoeder

donderdag
1 bol burrata (AH of kaaswinkel)
8 kleine tomaatjes
4 tl pesto (lekkerste is natuurlijk zelfgemaakt, zie dit recept)
2 el neutrale olie
4 portobello’s

vrijdag
2 rollen vers Flammkuchendeeg (Tante Fanny)
200g crème fraîche
1 citroen
1-2 tl gedroogde dille
1 venkel
3 tl kappertjes
200g gerookte zalm

weekendtip
250 gram goede kwaliteit roomboter, op kamertemperatuur
1 – 2 tl gerookt vikingzout
knapperig, vers stokbrood

Gepubliceerd op 7 augustus 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.