BLT pastasalade met avocado & romige dressing



Met warm weer op komst vroeg ik jullie wat je in die dagen het liefst op tafel zet. Koude maaltijdsalades, soepjes maar vooral pastasalades was het antwoord. En hoewel er natuurlijk al best wat pastasalades op de site staan (kijk hier maar) kun je er nooit genoeg van hebben

Deze BLT pastasalade is lekker romig, met wat pit van de bacon (B), sla naar keuze (L) en heel veel kleine tomaatjes (T). Maar er zit nog meer lekkers in, kijk maar!

Pastasalade voor 4-6 personen
1 zak fusilli (á 500g)
150g bacon
200g gekleurde mini tomaatjes, gehalveerd
1 avocado, in blokjes
½ rode ui, flinterdun gesneden
100g zwarte olijven, gehalveerd
½ puntpaprika, in kleine blokjes
1 zak rucola (of andere sla naar keuze)

voor de dressing
125ml griekse yoghurt
100ml (mosterd)mayonaise
2el azijn, ik gebruikte granaatappelazijn
1el fijngehakte verse bieslook
1el fijngehakte platte peterselie
1tl knoflookpoeder
zout & versgemalen zwarte peper

BLT pastasalade

Zet een pan met kokend water op en kook de pasta in 8 minuten beetgaar. In de tussentijd bak je ook de bacon krokant en knapperig uit, laat op keukenpapier goed uitlekken. Snijd de rest van de ingrediënten en maak de dressing.

Doe de dressing in een grote schaal en meng hier de warme pasta door. Dan alle andere ingrediënten er door heen mengen. Proef of je nog meer zout en peper wil. Tot slot de rucola er door scheppen. Zet afgedekt weg in de koelkast. Ideaal dus om de avond van tevoren klaar te maken. Ook een lekkere pastasalade voor mee naar school en/of werk trouwens!

Servies van Yvette van Boven & Espuma

Even trouwens, hoe mooi is het servies op de foto?! De kommetjes zijn ontworpen door Yvette van Boven en de grote schaal is uit de servieslijn Espuma van Bowls & Dishes.Dat servies zag je de laatste tijd wel vaker en is mijn nieuwe lievelings!

Gepubliceerd op 26 juni 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.