BLT pastasalade met avocado & romige dressing

Met warm weer op komst vroeg ik jullie wat je in die dagen het liefst op tafel zet. Koude maaltijdsalades, soepjes maar vooral pastasalades was het antwoord. En hoewel er natuurlijk al best wat pastasalades op de site staan (kijk hier maar) kun je er nooit genoeg van hebben
Deze BLT pastasalade is lekker romig, met wat pit van de bacon (B), sla naar keuze (L) en heel veel kleine tomaatjes (T). Maar er zit nog meer lekkers in, kijk maar!
Pastasalade voor 4-6 personen
1 zak fusilli (á 500g)
150g bacon
200g gekleurde mini tomaatjes, gehalveerd
1 avocado, in blokjes
½ rode ui, flinterdun gesneden
100g zwarte olijven, gehalveerd
½ puntpaprika, in kleine blokjes
1 zak rucola (of andere sla naar keuze)
voor de dressing
125ml griekse yoghurt
100ml (mosterd)mayonaise
2el azijn, ik gebruikte granaatappelazijn
1el fijngehakte verse bieslook
1el fijngehakte platte peterselie
1tl knoflookpoeder
zout & versgemalen zwarte peper
BLT pastasalade
Zet een pan met kokend water op en kook de pasta in 8 minuten beetgaar. In de tussentijd bak je ook de bacon krokant en knapperig uit, laat op keukenpapier goed uitlekken. Snijd de rest van de ingrediënten en maak de dressing.
Doe de dressing in een grote schaal en meng hier de warme pasta door. Dan alle andere ingrediënten er door heen mengen. Proef of je nog meer zout en peper wil. Tot slot de rucola er door scheppen. Zet afgedekt weg in de koelkast. Ideaal dus om de avond van tevoren klaar te maken. Ook een lekkere pastasalade voor mee naar school en/of werk trouwens!
Servies van Yvette van Boven & Espuma
Even trouwens, hoe mooi is het servies op de foto?! De kommetjes zijn ontworpen door Yvette van Boven en de grote schaal is uit de servieslijn Espuma van Bowls & Dishes.Dat servies zag je de laatste tijd wel vaker en is mijn nieuwe lievelings!
Gepubliceerd op 26 juni 2019