Hartige cake met courgette en zalm



Deze hartige cake met courgette maakte ik voor het eerst voor de verjaardag van onze dochter. Volgens haar “te lekker”. Ideaal vind ik dit soort hartige cakes. Als borrelhapje, maar ook tijdens een lunch, of zelfs een plakje in de lunchtrommel van je kind(eren).Het kan er allemaal mee.

Tijdens de zomermaanden is dit overigens ook een fijn recept voor een lichte avondmaaltijd, met vooraf bijvoorbeeld een koud soepje. Kortom, je kunt met deze hartige cake echt álle kanten op!

Voor één hartige cake heb je nodig
475g courgette, geraspt (1 grote courgette, schil kan eraan blijven) – goed het vocht eruit knijpen!
200g feta, verkruimeld
250g ricotta
100g gerookte zalm, fijngesneden (hou je niet van zalm, gebruik dan hamreepjes)
½ bakje bieslook, fijngesneden
150g zelfrijzend bakmeel
6 eieren, losgeklopt
versgemalen peper

Oven voorverwarmen op 180C

Hartige cake_WLWV
foto: Rinze Vegelien voor Wat Lunchen we vandaag?

Hartige cake met courgette

Voor de hartige cake begin je met het mengen van de geraspte (uitgeknepen) courgette met de ricotta, zalm, bieslook en feta. Het bakmeel mix je in een aparte kom met de eieren tot een glad beslag dat daarna bij het courgettemengsel gaat. Meng nog even goed door. Giet dit geheel in een cakeblik, dat je voorzien hebt van een vel bakpapier. Bovenkant gladstrijken en dan 45 – 50 minuten in de oven, tot de hartige cake mooi goudbruin kleurt en gaar is.

Laat de hartige cake in het bakblik goed afkoelen, voor je ‘m eruit haalt. Snijd in plakjes of blokjes, al na gelang het moment waarop je de hartige cake serveert. Je kunt de cake ook heel goed de avond van te voren al klaar maken. Bewaar dan, goed verpakt, in aluminiumfolie tot je ‘m serveert.

 

Gepubliceerd op 25 juli 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 38

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.