Smulpaapje weekmenu – week 26



Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, want of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega je vindt volop afwisseling in dit nieuwe weekmenu. Dit staat er deze week op het menu.

maandag             Stamppotje zoete aardappel & broccoli
Heb je dit weekend de BBQ aan, zorg dan dat je zoete aardappel in huis hebt voor dit heerlijke begin van je week.

Griekse pastasalade Smulpaapje

dinsdag                Griekse pastasalade
Wat voor een weer het ook is, het is áltijd weer voor een lekkere pastasalade.

couscousbowl

woensdag          Couscousbowl met gemarineerde zalm 
Zo lekker was eten uit een kommetje nog nooit!

donderdag         Bloemkoolcurry met kikkererwten
Een milde curry met heel veel groente, maar ook aardappel en kikkererwten.

vrijdag                  Pasta Puttanesca
Een van mijn favoriete pasta’s met vooral ingrediënten uit de voorraadkast. Ideaal voor het eind van de week.

weekendtip       Angel cake met aardbeien 
Zo, zó ontzettend lekker! De ultieme verwennerij voor dit weekend

boodschappenlijstje

maandag
1kg zoete aardappel
1kg broccoli, in roosjes
100g feta, in blokjes
zout en peper

dinsdag
½ potje Kalamata olijven (á 240g)
200g feta (Dodoni)
1 rode paprika
1 komkommer
1 rode ui
250g kleine tomaatjes
1tl gedroogde oregano
De lekkerste (Griekse) olijfolie
350g pasta, naar keuze
optioneel: (appel) kappertjes

woensdag
2 rijpe avocado’s
1 limoen
chiliflakes optioneel
4 stukjes zalmfilet, met huid (á 125g)
1 pak volkoren couscous (Nadia & Merijn, AH)
1el olijfolie
1el fruitazijn
½ tl Maldon zoutflakes
2 stronken broccoli
2 snackkomkommers
handje kleine tomaatjes
½ zak edemame (Bonduelle)
1el rietsuiker
1tl gerookt paprikapoeder
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
1 citroen

donderdag
1 bloemkool (ongeveer 650g)
2cm verse gember
1teen knoflook
1el zonnebloemolie
1el tomatenpuree
2el Korma currypasta
1el limoensap
2 blikken kikkererwten (á 400g)
250g aardappel
1 blik kokosmelk (á 400g)
250ml groentebouillon
handje grofgehakte noten, naar keuze
Naan

vrijdag
1 ui
2 tenen knoflook
1el neutrale olie
3 ansjovisfilets op olie (ik gebruik Fish Tales)
175g rijpe tomaat
1tl gedroogde oregano
1 blik San Marzano gepelde tomaten
75g zwarte olijven
60g kappertjes (afgespoeld)
350g spaghetti

weekendtip
10 eiwitten, op kamertemperatuur
(met de eidooiers kun je spekkoek maken)
125g poedersuiker
130g bloem
1 ½ tl cream of tartar (wijnsteen)
1 ½ tl vanille extract
½ tl amandel extract
¼ tl fijn keukenzout
200g fijne suiker
verse aardbeien

Gepubliceerd op 25 juni 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.