Smulpaapje weekmenu – week 26



Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, want of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega je vindt volop afwisseling in dit nieuwe weekmenu. Dit staat er deze week op het menu.

maandag             Stamppotje zoete aardappel & broccoli
Heb je dit weekend de BBQ aan, zorg dan dat je zoete aardappel in huis hebt voor dit heerlijke begin van je week.

Griekse pastasalade Smulpaapje

dinsdag                Griekse pastasalade
Wat voor een weer het ook is, het is áltijd weer voor een lekkere pastasalade.

couscousbowl

woensdag          Couscousbowl met gemarineerde zalm 
Zo lekker was eten uit een kommetje nog nooit!

donderdag         Bloemkoolcurry met kikkererwten
Een milde curry met heel veel groente, maar ook aardappel en kikkererwten.

vrijdag                  Pasta Puttanesca
Een van mijn favoriete pasta’s met vooral ingrediënten uit de voorraadkast. Ideaal voor het eind van de week.

weekendtip       Angel cake met aardbeien 
Zo, zó ontzettend lekker! De ultieme verwennerij voor dit weekend

boodschappenlijstje

maandag
1kg zoete aardappel
1kg broccoli, in roosjes
100g feta, in blokjes
zout en peper

dinsdag
½ potje Kalamata olijven (á 240g)
200g feta (Dodoni)
1 rode paprika
1 komkommer
1 rode ui
250g kleine tomaatjes
1tl gedroogde oregano
De lekkerste (Griekse) olijfolie
350g pasta, naar keuze
optioneel: (appel) kappertjes

woensdag
2 rijpe avocado’s
1 limoen
chiliflakes optioneel
4 stukjes zalmfilet, met huid (á 125g)
1 pak volkoren couscous (Nadia & Merijn, AH)
1el olijfolie
1el fruitazijn
½ tl Maldon zoutflakes
2 stronken broccoli
2 snackkomkommers
handje kleine tomaatjes
½ zak edemame (Bonduelle)
1el rietsuiker
1tl gerookt paprikapoeder
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
1 citroen

donderdag
1 bloemkool (ongeveer 650g)
2cm verse gember
1teen knoflook
1el zonnebloemolie
1el tomatenpuree
2el Korma currypasta
1el limoensap
2 blikken kikkererwten (á 400g)
250g aardappel
1 blik kokosmelk (á 400g)
250ml groentebouillon
handje grofgehakte noten, naar keuze
Naan

vrijdag
1 ui
2 tenen knoflook
1el neutrale olie
3 ansjovisfilets op olie (ik gebruik Fish Tales)
175g rijpe tomaat
1tl gedroogde oregano
1 blik San Marzano gepelde tomaten
75g zwarte olijven
60g kappertjes (afgespoeld)
350g spaghetti

weekendtip
10 eiwitten, op kamertemperatuur
(met de eidooiers kun je spekkoek maken)
125g poedersuiker
130g bloem
1 ½ tl cream of tartar (wijnsteen)
1 ½ tl vanille extract
½ tl amandel extract
¼ tl fijn keukenzout
200g fijne suiker
verse aardbeien

Gepubliceerd op 25 juni 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.