Smulpaapje weekmenu – week 26

Smulpaapje weekmenu – week 26
Niet meer hoeven nadenken wat je eet, want of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega je vindt volop afwisseling in dit nieuwe weekmenu. Dit staat er deze week op het menu.
maandag Stamppotje zoete aardappel & broccoli
Heb je dit weekend de BBQ aan, zorg dan dat je zoete aardappel in huis hebt voor dit heerlijke begin van je week.
dinsdag Griekse pastasalade
Wat voor een weer het ook is, het is áltijd weer voor een lekkere pastasalade.
woensdag Couscousbowl met gemarineerde zalm
Zo lekker was eten uit een kommetje nog nooit!
donderdag Bloemkoolcurry met kikkererwten
Een milde curry met heel veel groente, maar ook aardappel en kikkererwten.
vrijdag Pasta Puttanesca
Een van mijn favoriete pasta’s met vooral ingrediënten uit de voorraadkast. Ideaal voor het eind van de week.
weekendtip Angel cake met aardbeien
Zo, zó ontzettend lekker! De ultieme verwennerij voor dit weekend
boodschappenlijstje
maandag
1kg zoete aardappel
1kg broccoli, in roosjes
100g feta, in blokjes
zout en peper
dinsdag
½ potje Kalamata olijven (á 240g)
200g feta (Dodoni)
1 rode paprika
1 komkommer
1 rode ui
250g kleine tomaatjes
1tl gedroogde oregano
De lekkerste (Griekse) olijfolie
350g pasta, naar keuze
optioneel: (appel) kappertjes
woensdag
2 rijpe avocado’s
1 limoen
chiliflakes optioneel
4 stukjes zalmfilet, met huid (á 125g)
1 pak volkoren couscous (Nadia & Merijn, AH)
1el olijfolie
1el fruitazijn
½ tl Maldon zoutflakes
2 stronken broccoli
2 snackkomkommers
handje kleine tomaatjes
½ zak edemame (Bonduelle)
1el rietsuiker
1tl gerookt paprikapoeder
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
1 citroen
donderdag
1 bloemkool (ongeveer 650g)
2cm verse gember
1teen knoflook
1el zonnebloemolie
1el tomatenpuree
2el Korma currypasta
1el limoensap
2 blikken kikkererwten (á 400g)
250g aardappel
1 blik kokosmelk (á 400g)
250ml groentebouillon
handje grofgehakte noten, naar keuze
Naan
vrijdag
1 ui
2 tenen knoflook
1el neutrale olie
3 ansjovisfilets op olie (ik gebruik Fish Tales)
175g rijpe tomaat
1tl gedroogde oregano
1 blik San Marzano gepelde tomaten
75g zwarte olijven
60g kappertjes (afgespoeld)
350g spaghetti
weekendtip
10 eiwitten, op kamertemperatuur
(met de eidooiers kun je spekkoek maken)
125g poedersuiker
130g bloem
1 ½ tl cream of tartar (wijnsteen)
1 ½ tl vanille extract
½ tl amandel extract
¼ tl fijn keukenzout
200g fijne suiker
verse aardbeien
Gepubliceerd op 25 juni 2020