Smulpaapje weekmenu – week 26



Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, want of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega je vindt volop afwisseling in dit nieuwe weekmenu. Dit staat er deze week op het menu.

maandag             Stamppotje zoete aardappel & broccoli
Heb je dit weekend de BBQ aan, zorg dan dat je zoete aardappel in huis hebt voor dit heerlijke begin van je week.

Griekse pastasalade Smulpaapje

dinsdag                Griekse pastasalade
Wat voor een weer het ook is, het is áltijd weer voor een lekkere pastasalade.

couscousbowl

woensdag          Couscousbowl met gemarineerde zalm 
Zo lekker was eten uit een kommetje nog nooit!

donderdag         Bloemkoolcurry met kikkererwten
Een milde curry met heel veel groente, maar ook aardappel en kikkererwten.

vrijdag                  Pasta Puttanesca
Een van mijn favoriete pasta’s met vooral ingrediënten uit de voorraadkast. Ideaal voor het eind van de week.

weekendtip       Angel cake met aardbeien 
Zo, zó ontzettend lekker! De ultieme verwennerij voor dit weekend

boodschappenlijstje

maandag
1kg zoete aardappel
1kg broccoli, in roosjes
100g feta, in blokjes
zout en peper

dinsdag
½ potje Kalamata olijven (á 240g)
200g feta (Dodoni)
1 rode paprika
1 komkommer
1 rode ui
250g kleine tomaatjes
1tl gedroogde oregano
De lekkerste (Griekse) olijfolie
350g pasta, naar keuze
optioneel: (appel) kappertjes

woensdag
2 rijpe avocado’s
1 limoen
chiliflakes optioneel
4 stukjes zalmfilet, met huid (á 125g)
1 pak volkoren couscous (Nadia & Merijn, AH)
1el olijfolie
1el fruitazijn
½ tl Maldon zoutflakes
2 stronken broccoli
2 snackkomkommers
handje kleine tomaatjes
½ zak edemame (Bonduelle)
1el rietsuiker
1tl gerookt paprikapoeder
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
1 citroen

donderdag
1 bloemkool (ongeveer 650g)
2cm verse gember
1teen knoflook
1el zonnebloemolie
1el tomatenpuree
2el Korma currypasta
1el limoensap
2 blikken kikkererwten (á 400g)
250g aardappel
1 blik kokosmelk (á 400g)
250ml groentebouillon
handje grofgehakte noten, naar keuze
Naan

vrijdag
1 ui
2 tenen knoflook
1el neutrale olie
3 ansjovisfilets op olie (ik gebruik Fish Tales)
175g rijpe tomaat
1tl gedroogde oregano
1 blik San Marzano gepelde tomaten
75g zwarte olijven
60g kappertjes (afgespoeld)
350g spaghetti

weekendtip
10 eiwitten, op kamertemperatuur
(met de eidooiers kun je spekkoek maken)
125g poedersuiker
130g bloem
1 ½ tl cream of tartar (wijnsteen)
1 ½ tl vanille extract
½ tl amandel extract
¼ tl fijn keukenzout
200g fijne suiker
verse aardbeien

Gepubliceerd op 25 juni 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 september 2020
vega burger
 
Zwarte bonenburgers

Maaike was creatief met een blik zwarte bonen en maakte er deze geweldige vegetarische zwarte bonenburgers mee. Kidsproof vega recept!
25 september 2020
 
De fijnste lunchtrommels

Wat zijn de fijnste lunchtrommels als je kind naar school gaat? Hier let je op bij aankoop én ik zet mijn favoriete lunchtrommels voor je op een rijtje.
25 september 2020
cake
 
Smulpaapje weekmenu – week 40

Met het Smulpaapje weekmenu hoef je niet na te denken over wat je gaat eten. Ik zorg voor jou en je gezin met een menu vol makkelijke maaltijden
22 september 2020
 
De 5 lekkerste linzenrecepten

Linzen zijn super veelzijdig en een fantastische ingrediënt om mee te koken. Dat laat ik je met deze 5 linzenrecepten heel graag zien.
21 september 2020
soep
 
Geroosterde bloemkool en misosoep

Miso is een van mijn nieuwe favorieten ingrediënten. Het geeft alles net dat beetje extra. Zoals deze verrassende soep met miso en bloemkool.
21 september 2020
bladerdeegtaartje
 
Bladerdeegtaartje met vijgen & ricotta

Een ongelofelijk eenvoudig recept met bladerdeeg, verse vijgen en ricotta. Dit bladerdeegtaartje is echt zo gemaakt en verrassend lekker.