Smulpaapje weekmenu – week 26



Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, want of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega je vindt volop afwisseling in dit nieuwe weekmenu. Dit staat er deze week op het menu.

maandag             Stamppotje zoete aardappel & broccoli
Heb je dit weekend de BBQ aan, zorg dan dat je zoete aardappel in huis hebt voor dit heerlijke begin van je week.

Griekse pastasalade Smulpaapje

dinsdag                Griekse pastasalade
Wat voor een weer het ook is, het is áltijd weer voor een lekkere pastasalade.

couscousbowl

woensdag          Couscousbowl met gemarineerde zalm 
Zo lekker was eten uit een kommetje nog nooit!

donderdag         Bloemkoolcurry met kikkererwten
Een milde curry met heel veel groente, maar ook aardappel en kikkererwten.

vrijdag                  Pasta Puttanesca
Een van mijn favoriete pasta’s met vooral ingrediënten uit de voorraadkast. Ideaal voor het eind van de week.

weekendtip       Angel cake met aardbeien 
Zo, zó ontzettend lekker! De ultieme verwennerij voor dit weekend

boodschappenlijstje

maandag
1kg zoete aardappel
1kg broccoli, in roosjes
100g feta, in blokjes
zout en peper

dinsdag
½ potje Kalamata olijven (á 240g)
200g feta (Dodoni)
1 rode paprika
1 komkommer
1 rode ui
250g kleine tomaatjes
1tl gedroogde oregano
De lekkerste (Griekse) olijfolie
350g pasta, naar keuze
optioneel: (appel) kappertjes

woensdag
2 rijpe avocado’s
1 limoen
chiliflakes optioneel
4 stukjes zalmfilet, met huid (á 125g)
1 pak volkoren couscous (Nadia & Merijn, AH)
1el olijfolie
1el fruitazijn
½ tl Maldon zoutflakes
2 stronken broccoli
2 snackkomkommers
handje kleine tomaatjes
½ zak edemame (Bonduelle)
1el rietsuiker
1tl gerookt paprikapoeder
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
1 citroen

donderdag
1 bloemkool (ongeveer 650g)
2cm verse gember
1teen knoflook
1el zonnebloemolie
1el tomatenpuree
2el Korma currypasta
1el limoensap
2 blikken kikkererwten (á 400g)
250g aardappel
1 blik kokosmelk (á 400g)
250ml groentebouillon
handje grofgehakte noten, naar keuze
Naan

vrijdag
1 ui
2 tenen knoflook
1el neutrale olie
3 ansjovisfilets op olie (ik gebruik Fish Tales)
175g rijpe tomaat
1tl gedroogde oregano
1 blik San Marzano gepelde tomaten
75g zwarte olijven
60g kappertjes (afgespoeld)
350g spaghetti

weekendtip
10 eiwitten, op kamertemperatuur
(met de eidooiers kun je spekkoek maken)
125g poedersuiker
130g bloem
1 ½ tl cream of tartar (wijnsteen)
1 ½ tl vanille extract
½ tl amandel extract
¼ tl fijn keukenzout
200g fijne suiker
verse aardbeien

Gepubliceerd op 25 juni 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 juli 2020
 
Goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies

Wat doe je met goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies? Maaike vertelt hoe zij de eetopvoeding van haar zoontje aanpakt.
13 juli 2020
hartige taart tomaat
 
Vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella

Deze vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella is ideaal als je in nog geen half uur lekker en gezond wilt eten.
13 juli 2020
spinazie-quiche-petit-gateau-web2.jpg
 
De 5 lekkerste hartige taart recepten

Hartige taart, wij zijn er dol op. Dus zet ik mijn 5 favoriete hartige taarten voor je op een rijtje én leg je uit wat de onderlinge verschillen zijn.
13 juli 2020
flammkuchen
 
Flammkuchen met courgette

In de categorie hartige taart is Flammkuchen een van mijn favorieten. Ideaal om restjes groente op te verwerken.
10 juli 2020
appeltaart met custard
 
Smulpaapje weekmenu – week 28

Dit weekmenu gaan we lekker op vakantie. Thuis op vakantie. Maar internationaal aan tafel. Een culinaire reis uit eigen keuken.
10 juli 2020
artisjokken-web2.jpg
 
Artisjokken met een mosterddip

Met deze verse artisjokken met mosterddip waan je je heel even op vakantie. Ga je mee op culinaire reis?!