Stamppot gepofte zoete aardappel & broccoliZoete aardappel stamppot met broccoli

Terwijl de BBQ aan stond voor een aantal vegetarische gerechten legde ik onder in de hete kooltjes een aantal zoete aardappelen om te poffen. Met die gepofte zoete aardappel maakte ik dit stamppotje. Niet alleen verrassend anders, maar ook bomvol lekkere groente.

Natuurlijk kun je de aardappels ook gewoon koken, of poffen in de oven als het een keer geen barbecueweer is!

Voor 4 personen
1kg zoete aardappel, schoongeboend (met schil)
1kg broccoli, in roosjes
100g feta, in blokjes
zout en peper

Stamppotje zoete aardappel

Boen de aardappels schoon en verpak ze, per stuk, goed in aluminiumfolie. Pof de aardappels onder in de BBQ tot ze gaar zijn (hoe lang is afhankelijk van de grootte van de aardappel en de hitte van je BBQ) en verwijder de schil, vang de rest van de aardappel op in een kom. Kook je de aardappels, schil ze dan wel, kook ze gaar, giet af en laat uitstomen.

Zoete aardappel en broccoli

De broccoli roosjes kook je kort in gezouten water, tot ze beetgaar zijn. Giet af, houdt een kwart van de roosjes apart en doe de rest bij de zoete aardappel. Stamp die samen met een aardappel stamper fijn en breng op smaak met zout en peper. Schep nu de andere roosjes erdoor, zodat je nog een beetje structuur in de stamppot hebt. Verkruimel tot slot de feta over de stamppot heen. Aan tafel!

Gepubliceerd op 9 augustus 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.