Super snelle Griekse pastasalade



Soms is vers koken zó simpel. Zoals met deze Griekse pastasalade. Je hoeft letterlijk alleen maar een aantal ingrediënten te snijden, je kookt je favoriete pasta, mikt alles bij elkaar en klaar ben je!

Lauwwarm is deze pastasalade het allerlekkerst, maar hij doet het ook fantastisch (koud) in de lunchtrommel of neem ‘m mee (straks) naar het park of strand. Je kunt er letterlijk alle kanten mee op!

Voor 4 personen
½ potje Kalamata olijven (á 240g)
200g feta (Dodoni), in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
1 komkommer, zonder zaadlijst en in blokjes
1 rode ui, gehalveerd en in dunne ringen
250g kleine tomaatjes
1tl gedroogde oregano
zout & peper
De lekkerste (Griekse) olijfolie
350g pasta, naar keuze
optioneel: (appel) kappertjes

Griekse pastasalade

Super snelle Griekse pastasalade

Terwijl je in 8-10 minuten de pasta in ruim kokende water beetgaar kookt snijd je alle ingrediënten. Bestrooi de blokjes feta met de gedroogde oregano.  Doe alles in een grote kom. Giet de pasta af en doe ‘nog warm in de kom en hussel goed door.

Dan op smaak brengen met lekker wat goede olijfolie, zout en peper, voeg eventueel de kappertjes nog toe en klaar is je pastasalade!

 

Gepubliceerd op 15 maart 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
14 juni 2021
krab van de bbq
 
Fruits de mer van de barbecue

Er zijn weinig dingen in het leven waar ik zó van kan genieten als van fruits de mer. Ik maakte ze dit keer op de bbq, en dat wil je écht een keer proberen.
13 juni 2021
gegrilde ananas
 
Gegrilde ananas van de barbecue

Gegrilde ananas is een van de lekkerste desserts van de barbecue. Marineer de ananas in rum en maak af met een dikke klodder honing-limoenyoghurt.
11 juni 2021
 
Gordon’s Sicilian Lemon gin pasta

Dat je met Gordon’s Sicilian lemon gin een heerlijke gin tonic kunt maken is geen verrassing. Maar je maakt er ook deze te gekke lemon pasta mee!