Smulpaapje weekmenu #2



Bij Smulpaapje gaat het aan het begin van het nieuwe jaar nooít over diëten of over afvallen. Wel gaat het bij ons over lekker en gezond eten. Iets gezonder dan de afgelopen weken, dat is zeker 😉 

Deze week gaat het wel over budgetvriendelijk(er) eten, want december was duur genoeg. Dat betekent overigens niet dat we minder lekker gaan eten. Kijk maar!

Smulpaapje weekmenu

Maandag                         Eenpansmaaltijd met aardappel & broccoli
Voor iedereen die net als wij vandaag weer naar school en aan het werk gaan, een makkelijke en snelle maaltijd

Dinsdag                            Roerbak met spitskool
Ook vandaag kiezen we voor snel, gemakkelijk, gezond én betaalbaar.

Woensdag                       Pasta met mini gehaktballetjes
De week is alweer halverwege, hoera! Tijd voor pasta met ballen.

Donderdag                      Dorade uit de oven met parelcouscous en spinazie
Met een visje in de oven is er tijd voor de lekkere couscous en zit je heerlijk en snel aan tafel

Vrijdag                              Pompoentaart met brie
De ene helft van de pompoen gebruiken we vandaag voor deze verrassende hartige taart

Weekendtip                    Pumpkin spice wafels
En met de andere helft van de pompoen maken we dit weekend deze goddelijke wafels!

 

Boodschappenlijstje

Maandag
400g kippendijen
300g broccoli
1el olie
2 tenen knoflook
4el slagroom
1-2tl grove mosterd
800g voorgekookte krieltjes
handje geraspte kaas, naar keuze

Dinsdag
400g spitskool
250g champignons
2tl sesamolie
1el sojasaus (Kikkoman, minder zout)
½ – 1 tl sambal (of Sweet chilisaus, voor minder pittig)
¼ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
Voor erbij: noodles & gehakte pinda’s

Woensdag
1kg mini tomaatjes, in verschillende kleuren
2 tenen knoflook
2 laurierblaadjes
1el olie
½ el balsamico
300g gehakt (ik gebruikte rund)
1 ui
1el olie
20g rozijnen
20g pijnboompitten
50g Panko
2 takjes munt
250g haricot verts
300g pasta, ik gebruikte penne
Parmezaanse kaas

Donderdag
2 hele dorades, schoongemaakt door de visboer
1 prei
1 citroen
15g peterselie
zout en peper
voor erbij: Parelcouscous met spinazie https://www.susanaretz.nl/parelcouscous-met-spinazie/

Vrijdag
1 rol deeg voor hartige taart (ik gebruikte Tante Fanny)
handje spinazie
halve flespompoen +/- 400g
3 lange plakken brie
1tl honing
½ tl tijm
3 eieren
125g zure room
handje geraspte Parmezaanse kaas

Weekendtip
200g bloem
60g maizena (of maismeel)
1tl zout
1tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
2tl pumpkin spice kruiden (die maak je zo of gebruik ze van Green Gypsy Spices. Je kunt ook speculaaskruiden gebruiken
375ml karnemelk
240g pompoenpuree *
6el zonnebloemolie (ongeveer 50ml)
25g rietsuiker
2 eieren

 

Gepubliceerd op 3 januari 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.