Smulpaapje weekmenu #2



Bij Smulpaapje gaat het aan het begin van het nieuwe jaar nooít over diëten of over afvallen. Wel gaat het bij ons over lekker en gezond eten. Iets gezonder dan de afgelopen weken, dat is zeker 😉 

Deze week gaat het wel over budgetvriendelijk(er) eten, want december was duur genoeg. Dat betekent overigens niet dat we minder lekker gaan eten. Kijk maar!

Smulpaapje weekmenu

Maandag                         Eenpansmaaltijd met aardappel & broccoli
Voor iedereen die net als wij vandaag weer naar school en aan het werk gaan, een makkelijke en snelle maaltijd

Dinsdag                            Roerbak met spitskool
Ook vandaag kiezen we voor snel, gemakkelijk, gezond én betaalbaar.

Woensdag                       Pasta met mini gehaktballetjes
De week is alweer halverwege, hoera! Tijd voor pasta met ballen.

Donderdag                      Dorade uit de oven met parelcouscous en spinazie
Met een visje in de oven is er tijd voor de lekkere couscous en zit je heerlijk en snel aan tafel

Vrijdag                              Pompoentaart met brie
De ene helft van de pompoen gebruiken we vandaag voor deze verrassende hartige taart

Weekendtip                    Pumpkin spice wafels
En met de andere helft van de pompoen maken we dit weekend deze goddelijke wafels!

 

Boodschappenlijstje

Maandag
400g kippendijen
300g broccoli
1el olie
2 tenen knoflook
4el slagroom
1-2tl grove mosterd
800g voorgekookte krieltjes
handje geraspte kaas, naar keuze

Dinsdag
400g spitskool
250g champignons
2tl sesamolie
1el sojasaus (Kikkoman, minder zout)
½ – 1 tl sambal (of Sweet chilisaus, voor minder pittig)
¼ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
Voor erbij: noodles & gehakte pinda’s

Woensdag
1kg mini tomaatjes, in verschillende kleuren
2 tenen knoflook
2 laurierblaadjes
1el olie
½ el balsamico
300g gehakt (ik gebruikte rund)
1 ui
1el olie
20g rozijnen
20g pijnboompitten
50g Panko
2 takjes munt
250g haricot verts
300g pasta, ik gebruikte penne
Parmezaanse kaas

Donderdag
2 hele dorades, schoongemaakt door de visboer
1 prei
1 citroen
15g peterselie
zout en peper
voor erbij: Parelcouscous met spinazie https://www.susanaretz.nl/parelcouscous-met-spinazie/

Vrijdag
1 rol deeg voor hartige taart (ik gebruikte Tante Fanny)
handje spinazie
halve flespompoen +/- 400g
3 lange plakken brie
1tl honing
½ tl tijm
3 eieren
125g zure room
handje geraspte Parmezaanse kaas

Weekendtip
200g bloem
60g maizena (of maismeel)
1tl zout
1tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
2tl pumpkin spice kruiden (die maak je zo of gebruik ze van Green Gypsy Spices. Je kunt ook speculaaskruiden gebruiken
375ml karnemelk
240g pompoenpuree *
6el zonnebloemolie (ongeveer 50ml)
25g rietsuiker
2 eieren

 

Gepubliceerd op 3 januari 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.