Smulpaapje weekmenu #2



Bij Smulpaapje gaat het aan het begin van het nieuwe jaar nooít over diëten of over afvallen. Wel gaat het bij ons over lekker en gezond eten. Iets gezonder dan de afgelopen weken, dat is zeker 😉 

Deze week gaat het wel over budgetvriendelijk(er) eten, want december was duur genoeg. Dat betekent overigens niet dat we minder lekker gaan eten. Kijk maar!

Smulpaapje weekmenu

Maandag                         Eenpansmaaltijd met aardappel & broccoli
Voor iedereen die net als wij vandaag weer naar school en aan het werk gaan, een makkelijke en snelle maaltijd

Dinsdag                            Roerbak met spitskool
Ook vandaag kiezen we voor snel, gemakkelijk, gezond én betaalbaar.

Woensdag                       Pasta met mini gehaktballetjes
De week is alweer halverwege, hoera! Tijd voor pasta met ballen.

Donderdag                      Dorade uit de oven met parelcouscous en spinazie
Met een visje in de oven is er tijd voor de lekkere couscous en zit je heerlijk en snel aan tafel

Vrijdag                              Pompoentaart met brie
De ene helft van de pompoen gebruiken we vandaag voor deze verrassende hartige taart

Weekendtip                    Pumpkin spice wafels
En met de andere helft van de pompoen maken we dit weekend deze goddelijke wafels!

 

Boodschappenlijstje

Maandag
400g kippendijen
300g broccoli
1el olie
2 tenen knoflook
4el slagroom
1-2tl grove mosterd
800g voorgekookte krieltjes
handje geraspte kaas, naar keuze

Dinsdag
400g spitskool
250g champignons
2tl sesamolie
1el sojasaus (Kikkoman, minder zout)
½ – 1 tl sambal (of Sweet chilisaus, voor minder pittig)
¼ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
Voor erbij: noodles & gehakte pinda’s

Woensdag
1kg mini tomaatjes, in verschillende kleuren
2 tenen knoflook
2 laurierblaadjes
1el olie
½ el balsamico
300g gehakt (ik gebruikte rund)
1 ui
1el olie
20g rozijnen
20g pijnboompitten
50g Panko
2 takjes munt
250g haricot verts
300g pasta, ik gebruikte penne
Parmezaanse kaas

Donderdag
2 hele dorades, schoongemaakt door de visboer
1 prei
1 citroen
15g peterselie
zout en peper
voor erbij: Parelcouscous met spinazie https://www.susanaretz.nl/parelcouscous-met-spinazie/

Vrijdag
1 rol deeg voor hartige taart (ik gebruikte Tante Fanny)
handje spinazie
halve flespompoen +/- 400g
3 lange plakken brie
1tl honing
½ tl tijm
3 eieren
125g zure room
handje geraspte Parmezaanse kaas

Weekendtip
200g bloem
60g maizena (of maismeel)
1tl zout
1tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
2tl pumpkin spice kruiden (die maak je zo of gebruik ze van Green Gypsy Spices. Je kunt ook speculaaskruiden gebruiken
375ml karnemelk
240g pompoenpuree *
6el zonnebloemolie (ongeveer 50ml)
25g rietsuiker
2 eieren

 

Gepubliceerd op 3 januari 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!