Super snelle roerbak met spitskool en champignons



Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker

Wat is spitskool toch eigenlijk een ondergewaardeerde groente. Super veelzijdig, niet duur, niet te uitgesproken qua smaak maar zó lekker. Zoals bijvoorbeeld in deze Oosterse roerbak.

Met slechts een paar ingrediënten zet je echt in no time een heerlijke roerbakschotel op tafel. Met de rest van de spitskool kun je ook fantastisch een boerenomelet maken. Probeer maar!

Roerbak voor 4 personen

400g spitskool, in reepjes
250g champignons, naar keuze, in plakjes
2 tl sesamolie
1-2 el sojasaus (Tomasu)
½ – 1 tl sambal (of Sweet chilisaus, voor minder pittig of juist srirachi voor extra pit)
¼ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder

Voor erbij: noodles (of rijst) – gehakte pinda’s voor erover (of gebakken uitjes)
Bereidingstijd: 15 minuten

snelle roerbak met spitskool

Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Verhit voor dit roerbak recept een grote wok of pan en zorg dat alle ingrediënten klaar liggen en het water opstaat voor je noodles. Verwarm de sesamolie en bak hierin de champignons eerst in aan en doe dan de spitskool erbij. Die slinkt in no time en wil je niet te lang roerbakken, hij mag wat ‘bite‘ houden. Kook dus meteen ook je noodles nu.

Oosterse spitskool

Breng je groente nu ook smaak met de knoflook- en uienpoeder, roer nog even door en daarna de sambal en sojasaus erbij. Giet de noodles af en doe die bij de groente. Gehakte pinda’s er over strooien als je het gerecht serveert.

Gepubliceerd op 29 december 2022


19 reacties

  1. Monique Klootsma schreef:

    Kan je er ook vlees door doen

  2. Peter schreef:

    Wat een gemakkelijk en heerlijk recept.
    Je kunt er diverse variaties op maken.
    Heerlijk.
    Weet je ook de voedingswaarden misschien?

  3. Ans Rommers schreef:

    Lijkt mij ook lekker bij een vegan maaltijd

  4. Annie schreef:

    Heerlijk. Favoriet
    Dit zal ik vaak maken
    Bedankt hiervoor

  5. Gerrie schreef:

    Wat een fantastisch lekker recept.

  6. Mireille Fiddelaars-Habets schreef:

    He Susan nichtje
    Lijkt me erg lekker. Ik ga t proberen.
    Groetjes Mireille xxx

  7. Marlies schreef:

    Ik heb het gisteren gemaakt en het viel bij iedereen in de smaak ! Dit recept is een blijvertje. Gegeten met zilvervliesrijst, spiegelei en kroepoek.

  8. Margreet Kuipers schreef:

    Makkelijk en lekker recept. Gegeten met gebakken ei en kroepoek. Heerlijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.