Super snelle roerbak met spitskool en champignons



Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker

Wat is spitskool toch eigenlijk een ondergewaardeerde groente. Super veelzijdig, niet duur, niet te uitgesproken qua smaak maar zó lekker. Zoals bijvoorbeeld in deze Oosterse roerbak.

Met slechts een paar ingrediënten zet je echt in no time een heerlijke roerbakschotel op tafel. Met de rest van de spitskool kun je ook fantastisch een boerenomelet maken. Probeer maar!

Roerbak voor 4 personen

400g spitskool, in reepjes
250g champignons, naar keuze, in plakjes
2 tl sesamolie
1-2 el sojasaus (Tomasu)
½ – 1 tl sambal (of Sweet chilisaus, voor minder pittig of juist srirachi voor extra pit)
¼ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder

Voor erbij: noodles (of rijst) – gehakte pinda’s voor erover (of gebakken uitjes)
Bereidingstijd: 15 minuten

snelle roerbak met spitskool

Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Verhit voor dit roerbak recept een grote wok of pan en zorg dat alle ingrediënten klaar liggen en het water opstaat voor je noodles. Verwarm de sesamolie en bak hierin de champignons eerst in aan en doe dan de spitskool erbij. Die slinkt in no time en wil je niet te lang roerbakken, hij mag wat ‘bite‘ houden. Kook dus meteen ook je noodles nu.

Oosterse spitskool

Breng je groente nu ook smaak met de knoflook- en uienpoeder, roer nog even door en daarna de sambal en sojasaus erbij. Giet de noodles af en doe die bij de groente. Gehakte pinda’s er over strooien als je het gerecht serveert.

Gepubliceerd op 29 december 2022


19 reacties

  1. Monique Klootsma schreef:

    Kan je er ook vlees door doen

  2. Peter schreef:

    Wat een gemakkelijk en heerlijk recept.
    Je kunt er diverse variaties op maken.
    Heerlijk.
    Weet je ook de voedingswaarden misschien?

  3. Ans Rommers schreef:

    Lijkt mij ook lekker bij een vegan maaltijd

  4. Annie schreef:

    Heerlijk. Favoriet
    Dit zal ik vaak maken
    Bedankt hiervoor

  5. Gerrie schreef:

    Wat een fantastisch lekker recept.

  6. Mireille Fiddelaars-Habets schreef:

    He Susan nichtje
    Lijkt me erg lekker. Ik ga t proberen.
    Groetjes Mireille xxx

  7. Marlies schreef:

    Ik heb het gisteren gemaakt en het viel bij iedereen in de smaak ! Dit recept is een blijvertje. Gegeten met zilvervliesrijst, spiegelei en kroepoek.

  8. Margreet Kuipers schreef:

    Makkelijk en lekker recept. Gegeten met gebakken ei en kroepoek. Heerlijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.