Super snelle roerbak met spitskool en champignons
Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
Wat is spitskool toch eigenlijk een ondergewaardeerde groente. Super veelzijdig, niet duur, niet te uitgesproken qua smaak maar zó lekker. Zoals bijvoorbeeld in deze Oosterse roerbak.
Met slechts een paar ingrediënten zet je echt in no time een heerlijke roerbakschotel op tafel. Met de rest van de spitskool kun je ook fantastisch een boerenomelet maken. Probeer maar!
Roerbak voor 4 personen
400g spitskool, in reepjes
250g champignons, naar keuze, in plakjes
2 tl sesamolie
1-2 el sojasaus (Tomasu)
½ – 1 tl sambal (of Sweet chilisaus, voor minder pittig of juist srirachi voor extra pit)
¼ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
Voor erbij: noodles (of rijst) – gehakte pinda’s voor erover (of gebakken uitjes)
Bereidingstijd: 15 minuten
Super snelle roerbak met spitskool en champignons
Verhit voor dit roerbak recept een grote wok of pan en zorg dat alle ingrediënten klaar liggen en het water opstaat voor je noodles. Verwarm de sesamolie en bak hierin de champignons eerst in aan en doe dan de spitskool erbij. Die slinkt in no time en wil je niet te lang roerbakken, hij mag wat ‘bite‘ houden. Kook dus meteen ook je noodles nu.
Oosterse spitskool
Breng je groente nu ook smaak met de knoflook- en uienpoeder, roer nog even door en daarna de sambal en sojasaus erbij. Giet de noodles af en doe die bij de groente. Gehakte pinda’s er over strooien als je het gerecht serveert.
Gepubliceerd op 29 december 2022
19 reacties
Kan je er ook vlees door doen
hi Monique, ja hoor dat kan. Net wat je zelf lekker vindt. Ik zou dan zelf voor kip gaan, maar bak die dan even apart aan. Want dat heeft langer nodig dan het wokken van dit gerecht.
Kan je er ook speklappen er door doen
dat kan, maar is niet hoe het recept bedoeld is
kan je er ook kip of zalm of garnalen of andere beesten door mixen om het voor vleeseters aanvaardbaar te maken
het idee achter dit gerecht is om te laten zien hoe lekker en makkelijk vega eten, maar tuurlijk als je er vlees, kip of vis door heen wil lekker doen. Zou ik persoonlijk voor kip gaan.
Wat een gemakkelijk en heerlijk recept.
Je kunt er diverse variaties op maken.
Heerlijk.
Weet je ook de voedingswaarden misschien?
Dankjewel! En nee, die weet ik niet. Dat is ook niet de focus van de recepten op mijn site. Maar het is vooral veel groente en eiwit, dus hoe dan ook gezond
Lijkt mij ook lekker bij een vegan maaltijd
Heerlijk. Favoriet
Dit zal ik vaak maken
Bedankt hiervoor
wat leuk om te horen, dankjewel!
Wat een fantastisch lekker recept.
wat fijn om te horen, dankjewel!
He Susan nichtje
Lijkt me erg lekker. Ik ga t proberen.
Groetjes Mireille xxx
wat leuk Mireille! Laat het je smaken x
Ik heb het gisteren gemaakt en het viel bij iedereen in de smaak ! Dit recept is een blijvertje. Gegeten met zilvervliesrijst, spiegelei en kroepoek.
super leuk om te horen, dankjewel!
Makkelijk en lekker recept. Gegeten met gebakken ei en kroepoek. Heerlijk
super om te horen, dankjewel!