Super snelle roerbak met spitskool en champignons



Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker

Wat is spitskool toch eigenlijk een ondergewaardeerde groente. Super veelzijdig, niet duur, niet te uitgesproken qua smaak maar zó lekker. Zoals bijvoorbeeld in deze Oosterse roerbak.

Met slechts een paar ingrediënten zet je echt in no time een heerlijke roerbakschotel op tafel. Met de rest van de spitskool kun je ook fantastisch een boerenomelet maken. Probeer maar!

Roerbak voor 4 personen

400g spitskool, in reepjes
250g champignons, naar keuze, in plakjes
2 tl sesamolie
1-2 el sojasaus (Tomasu)
½ – 1 tl sambal (of Sweet chilisaus, voor minder pittig of juist srirachi voor extra pit)
¼ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder

Voor erbij: noodles (of rijst) – gehakte pinda’s voor erover (of gebakken uitjes)
Bereidingstijd: 15 minuten

snelle roerbak met spitskool

Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Verhit voor dit roerbak recept een grote wok of pan en zorg dat alle ingrediënten klaar liggen en het water opstaat voor je noodles. Verwarm de sesamolie en bak hierin de champignons eerst in aan en doe dan de spitskool erbij. Die slinkt in no time en wil je niet te lang roerbakken, hij mag wat ‘bite‘ houden. Kook dus meteen ook je noodles nu.

Oosterse spitskool

Breng je groente nu ook smaak met de knoflook- en uienpoeder, roer nog even door en daarna de sambal en sojasaus erbij. Giet de noodles af en doe die bij de groente. Gehakte pinda’s er over strooien als je het gerecht serveert.

Gepubliceerd op 29 december 2022


17 reacties

  1. Monique Klootsma schreef:

    Kan je er ook vlees door doen

  2. Peter schreef:

    Wat een gemakkelijk en heerlijk recept.
    Je kunt er diverse variaties op maken.
    Heerlijk.
    Weet je ook de voedingswaarden misschien?

  3. Ans Rommers schreef:

    Lijkt mij ook lekker bij een vegan maaltijd

  4. Annie schreef:

    Heerlijk. Favoriet
    Dit zal ik vaak maken
    Bedankt hiervoor

  5. Gerrie schreef:

    Wat een fantastisch lekker recept.

  6. Mireille Fiddelaars-Habets schreef:

    He Susan nichtje
    Lijkt me erg lekker. Ik ga t proberen.
    Groetjes Mireille xxx

  7. Marlies schreef:

    Ik heb het gisteren gemaakt en het viel bij iedereen in de smaak ! Dit recept is een blijvertje. Gegeten met zilvervliesrijst, spiegelei en kroepoek.

  8. Margreet Kuipers schreef:

    Makkelijk en lekker recept. Gegeten met gebakken ei en kroepoek. Heerlijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.