Hele dorade uit de ovenSoms is eenvoud het mooiste wat er is. Iedere woensdag is er bij ons markt en is de lekkerste verse vis te koop. Ik probeer altijd zoveel mogelijk, ook hier, met de visseizoenen mee te kopen. Niet alleen omdat de vis dan op z’n best is, maar ook omdat ‘ie dan het beste betaalbaar is.

Een goede vis heeft maar heel weinig nodig om mega lekker te zijn. Zoals deze fantastische hele dorade uit de oven. In nog geen half uur op tafel!

Voor 2 grote eters

2 hele dorades, schoongemaakt door de visboer
1 prei, in ringen (goed gewassen en uitgelekt)
1 citroen, rasp en daarna in plakjes gesneden
15g peterselie
zout en peper
olijfolie

Verder nodig: grote ovenschaal – oven voorverwarmen op 175C

Hele dorade uit de oven

Spoel de vissen nog even onder koud water af en dep droog. Bestrooi de binnen- en buitenkant met zout en peper en leg ze in de ovenschaal. In de buikholte gaat de peterselie. Gewoon lekker in z’n geheel, je hoeft niks te snijden.

Vis en groente uit de oven

Verdeel de prei in en rondom de vis en verdeel de citroenrasp erover heen. Leg de plakjes citroen in en op de vis en besprenkel alles met wat lekkere olijfolie. Schuif de ovenschaal de voorverwarmde oven in. Afhankelijk van de grootte van je vis bak je de vis 15-20 minuten. Serveer de dorade met deze lekkere parelcouscous, die klaar is in de tijd dat de vis in de oven staat!

Hoe weet je of de vis gaar is?

Ik controleer dat altijd door het vel van de vis los te maken. Laat dat heel makkelijk los en kun je het zonder veel moeite eraf halen, dan is je vis gaar!

Gepubliceerd op 10 juni 2016


2 reacties

  1. Marco schreef:

    Hebben net heerlijk twee Dorades op deze manier klaargemaakt. Geen prei maar venkel gekookt en heerlijk. Eenvoudig gerecht en super van smaak

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2024
Spaanse tapas recept
 
Pan con tomate

Geroosterd knoflookbrood met sappige, rijpe tomaten. Het ideale Spaanse borrelhapje voor deze zomer. Dit is mijn ultieme recept voor pan con tomate.
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.