Hele dorade uit de oven



Soms is eenvoud het mooiste wat er is. Iedere woensdag is er bij ons markt en is de lekkerste verse vis te koop. Ik probeer altijd zoveel mogelijk, ook hier, met de visseizoenen mee te kopen. Niet alleen omdat de vis dan op z’n best is, maar ook omdat ‘ie dan het beste betaalbaar is.

Een goede vis heeft maar heel weinig nodig om mega lekker te zijn. Zoals deze fantastische hele dorade uit de oven. In nog geen half uur op tafel!

Voor 2 grote eters

2 hele dorades, schoongemaakt door de visboer
1 prei, in ringen (goed gewassen en uitgelekt)
1 citroen, rasp en daarna in plakjes gesneden
15g peterselie
zout en peper
olijfolie

Verder nodig: grote ovenschaal – oven voorverwarmen op 175C

Hele dorade uit de oven

Spoel de vissen nog even onder koud water af en dep droog. Bestrooi de binnen- en buitenkant met zout en peper en leg ze in de ovenschaal. In de buikholte gaat de peterselie. Gewoon lekker in z’n geheel, je hoeft niks te snijden.

Vis en groente uit de oven

Verdeel de prei in en rondom de vis en verdeel de citroenrasp erover heen. Leg de plakjes citroen in en op de vis en besprenkel alles met wat lekkere olijfolie. Schuif de ovenschaal de voorverwarmde oven in. Afhankelijk van de grootte van je vis bak je de vis 15-20 minuten. Serveer de dorade met deze lekkere parelcouscous, die klaar is in de tijd dat de vis in de oven staat!

Hoe weet je of de vis gaar is?

Ik controleer dat altijd door het vel van de vis los te maken. Laat dat heel makkelijk los en kun je het zonder veel moeite eraf halen, dan is je vis gaar!

Gepubliceerd op 10 juni 2016


2 reacties

  1. Marco schreef:

    Hebben net heerlijk twee Dorades op deze manier klaargemaakt. Geen prei maar venkel gekookt en heerlijk. Eenvoudig gerecht en super van smaak

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.