Pumpkin spice wafels



Er zijn maar weinig dingen die de rest van de familie niet lekker vindt, maar pompoen hoort daar helaas wel bij. Toch kreeg ik ze gefopt met deze pumpkin spice wafels. Nadat ik twee keer een 10 score kreeg toebedeeld kreeg vertelde ik dat er pompoen in de wafels zit. Je had hun gezichten moeten zien. Hilárisch!

Eigenlijk zijn het daarmee dus gewoon groentewafels als ontbijt en zijn ze hartstikke gezond. Toch?! Hoe je ze ook bekijkt, ze zijn heerlijk en het maken meer dan waard!

Je kunt overgebleven wafels trouwens prima invriezen. Dan heb je op een drukke ochtend alsnog heerlijke wafels met pompoen als ontbijt. Even (bevroren en al) in de broodrooster en hoppa, je ontbijt is klaar!

Voor ongeveer 15 wafels heb je nodig
200g bloem
60g maizena (of maismeel)
1tl zout
1tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
2tl pumpkin spice kruiden (die maak je zo of gebruik ze van Green Gypsy Spices. Je kunt ook speculaaskruiden gebruiken
375ml karnemelk
240g pompoenpuree *
6el zonnebloemolie (ongeveer 50ml)
25g rietsuiker
2 eieren, dooiers en eiwitten gescheiden

Verder nodig: wafelijzer

pumpkin spice wafels

Pumpkin spice wafels

Meng  voor de pumpkin spice wafels de bloem met maizena, zout, bakpoeder, bakingsoda en pumpkin spice kruiden. Scheid de eieren in twee aparte bakjes en klop de eiwitten met een mixer tot ze stijf zijn. Meng de karnemelk met de pompoenpuree, olie, suiker en eidooiers. Met een mixer of staafmixer maak je er een glad goedje van.

Meng het beslag met de droge ingrediënten luchtig door elkaar. Schep hier tenslotte, heel luchtig, de eiwitten door. Verhit je wafelijzer tot het goed heet is en doe hier het beslag in. Bak de wafels volgens gebruiksaanwijzing tot ze goudbruin en gaar zijn. Niet te snel openmaken of ze al goed zijn, deze wafels hebben even nodig. Doe je je wafel te snel open, dan trek je ze uit elkaar. Serveer met poedersuiker of maple syrup. Geniet van je ontbijt!

Simpele pompoenpuree

Ik had pompoenpuree over nadat ik een flespompoen in de oven had geroosterd. Je kunt dat uiteraard hier ook speciaal voor doen. Rooster de pompoen (met schil) dan 30-45 minuten in een op 200C voorverwarmde oven. Schep het pompoenvlees uit de schil en laat afkoelen. Je kunt pompoenpuree heel goed ook invriezen of bewaar het in een bakje in de koelkast. In de herfst en winter heb ik eigenlijk altijd standaard een bakje in de vriezer staan.

Wafels invriezen?

Ja, dat kan prima! Laat de wafels na het bakken afkoelen, doe ze in een diepvrieszakje. Je haalt ze, op de dag dat je ze wilt eten, dan per stuk eruit. In de broodrooster (nog bevroren) opwarmen en klaar ben je!

Gepubliceerd op 20 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.