Pumpkin spice wafels



Er zijn maar weinig dingen die de rest van de familie niet lekker vindt, maar pompoen hoort daar helaas wel bij. Toch kreeg ik ze gefopt met deze pumpkin spice wafels. Nadat ik twee keer een 10 score kreeg toebedeeld kreeg vertelde ik dat er pompoen in de wafels zit. Je had hun gezichten moeten zien. Hilárisch!

Eigenlijk zijn het daarmee dus gewoon groentewafels als ontbijt en zijn ze hartstikke gezond. Toch?! Hoe je ze ook bekijkt, ze zijn heerlijk en het maken meer dan waard!

Je kunt overgebleven wafels trouwens prima invriezen. Dan heb je op een drukke ochtend alsnog heerlijke wafels met pompoen als ontbijt. Even (bevroren en al) in de broodrooster en hoppa, je ontbijt is klaar!

Voor ongeveer 15 wafels heb je nodig
200g bloem
60g maizena (of maismeel)
1tl zout
1tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
2tl pumpkin spice kruiden (die maak je zo of gebruik ze van Green Gypsy Spices. Je kunt ook speculaaskruiden gebruiken
375ml karnemelk
240g pompoenpuree *
6el zonnebloemolie (ongeveer 50ml)
25g rietsuiker
2 eieren, dooiers en eiwitten gescheiden

Verder nodig: wafelijzer

pumpkin spice wafels

Pumpkin spice wafels

Meng  voor de pumpkin spice wafels de bloem met maizena, zout, bakpoeder, bakingsoda en pumpkin spice kruiden. Scheid de eieren in twee aparte bakjes en klop de eiwitten met een mixer tot ze stijf zijn. Meng de karnemelk met de pompoenpuree, olie, suiker en eidooiers. Met een mixer of staafmixer maak je er een glad goedje van.

Meng het beslag met de droge ingrediënten luchtig door elkaar. Schep hier tenslotte, heel luchtig, de eiwitten door. Verhit je wafelijzer tot het goed heet is en doe hier het beslag in. Bak de wafels volgens gebruiksaanwijzing tot ze goudbruin en gaar zijn. Niet te snel openmaken of ze al goed zijn, deze wafels hebben even nodig. Doe je je wafel te snel open, dan trek je ze uit elkaar. Serveer met poedersuiker of maple syrup. Geniet van je ontbijt!

Simpele pompoenpuree

Ik had pompoenpuree over nadat ik een flespompoen in de oven had geroosterd. Je kunt dat uiteraard hier ook speciaal voor doen. Rooster de pompoen (met schil) dan 30-45 minuten in een op 200C voorverwarmde oven. Schep het pompoenvlees uit de schil en laat afkoelen. Je kunt pompoenpuree heel goed ook invriezen of bewaar het in een bakje in de koelkast. In de herfst en winter heb ik eigenlijk altijd standaard een bakje in de vriezer staan.

Wafels invriezen?

Ja, dat kan prima! Laat de wafels na het bakken afkoelen, doe ze in een diepvrieszakje. Je haalt ze, op de dag dat je ze wilt eten, dan per stuk eruit. In de broodrooster (nog bevroren) opwarmen en klaar ben je!

Gepubliceerd op 20 september 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 september 2020
vega burger
 
Zwarte bonenburgers

Maaike was creatief met een blik zwarte bonen en maakte er deze geweldige vegetarische zwarte bonenburgers mee. Kidsproof vega recept!
25 september 2020
 
De fijnste lunchtrommels

Wat zijn de fijnste lunchtrommels als je kind naar school gaat? Hier let je op bij aankoop én ik zet mijn favoriete lunchtrommels voor je op een rijtje.
25 september 2020
cake
 
Smulpaapje weekmenu – week 40

Met het Smulpaapje weekmenu hoef je niet na te denken over wat je gaat eten. Ik zorg voor jou en je gezin met een menu vol makkelijke maaltijden
22 september 2020
 
De 5 lekkerste linzenrecepten

Linzen zijn super veelzijdig en een fantastische ingrediënt om mee te koken. Dat laat ik je met deze 5 linzenrecepten heel graag zien.
21 september 2020
soep
 
Geroosterde bloemkool en misosoep

Miso is een van mijn nieuwe favorieten ingrediënten. Het geeft alles net dat beetje extra. Zoals deze verrassende soep met miso en bloemkool.
21 september 2020
bladerdeegtaartje
 
Bladerdeegtaartje met vijgen & ricotta

Een ongelofelijk eenvoudig recept met bladerdeeg, verse vijgen en ricotta. Dit bladerdeegtaartje is echt zo gemaakt en verrassend lekker.