Smulpaapje kookt! – Pompoentaart met spinazie & brie



Met één flespompoen kun je meer dan alleen soep maken. Niet alleen maakte ik er een heerlijke pasta mee, met het andere deel bedacht ik deze lekkere hartige taart.

Vegetarisch, maar bomvol smaak. Een aanrader!

Voor één hartige taart

 
1 rol deeg voor hartige taart (ik gebruikte Tante Fanny)
handje spinazie
halve flespompoen +/- 400g, in dunne plakken
3 lange plakken brie
1tl honing
½ tl tijm
zout & peper
3 eieren
125g zure room
handje geraspte Parmezaanse kaas

Oven voorverwarmen op 175C – taartblik met losse bodem

Deeg op een rol

Een van de dingen die ik graag uit het buitenland meeneem zijn rollen kant en klaar deeg. Ook in Nederland zijn die nu verkrijgbaar. Ik zag alleen wel dat in de rol deeg van Tante Fanny (die ik onlangs ontving in een Foodybox van een PR bureau) palmvet zit in plaats van roomboter. Mocht je rollen deeg kunnen vinden waar puur boter in zit heeft dat mijn persoonlijke voorkeur. Want oh wat zijn ze handig.

Hartige taart met pompoen

Rol het deeg op het papier uit en leg dat met papier en al in het taartblik en maak het passend aan het blik dat je gebruikt. Op de bodem de rauwe spinazie en daar boven op de plakken pompoen. Ik gebruikte het onderste deel van de pompoen, waardoor je mooi halve maantjes krijgt. Op de pompoen gaan de plakken brie en besprenkel die met de honing. Bestrooi met zout, peper en tijm.

Vegetarische hartige taart

Klop de eieren los met de zure room en giet dit over de groente heen. Beweeg het blik even heen en weer, zodat het goed verdeeld is. Bestrooi met de fijn geraspte Parmezaanse kaas. Bak de taart in de voorverwarmde oven, 25-30 minuten tot ‘ie mooi goudbruin is en het deeg gaar.

Restjes gaan in de lunchtrommel

Even in de vorm laten afkoelen, in stukken snijden en serveer met een lekkere frisse salade. Ideaal als lichte maaltijd of bij een feestelijke lunch. Koud overigens ook erg lekker in de lunchtrommel!

Gepubliceerd op 5 november 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.