Parelcouscous met spinazie



Een rondje door de Midden Oosten winkel levert iedere keer weer nieuwe inspiratie op. Eigenlijk ging ik alleen om brood te halen voor bij de harira, maar toen liep ik tegen de driekleuren parelcouscous aan. Te leuk!

Gecombineerd met heel veel restjes groente en een fantastisch stukje vis uit de oven werd het regelrecht smullen die avond!

Avondmaaltijd, voor 4-6 personen

300g parelcouscous
500ml kippenbouillon (voor vegetarische variant gebruik je groentebouillon)
450g spinazie
½ gele paprika, in blokjes
½ komkommer, zonder zaadlijst, in blokjes
3 stengels bleekselderij, in dunne reepjes
vers munt en platte peterselie, naar smaak
1el extra vierge olijfolie
75g feta
zout en peper

Parelcouscous met spinazie

Kook de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Ik gebruikte, voor extra smaak, kippenbouillon, in plaats van water. In die tijd wok je in een hete pan met een drupje olie de spinazie, tot ‘ie helemaal geslonken is. Laat in een vergiet uitlekken, knijp zoveel mogelijk het vocht eruit en snijd dan fijn.

Snelle couscous

In een grote kom gaat de uitgelekte parelcouscous en spinazie. Meng goed door elkaar. Daarbij de paprika, komkommer, peterselie en kruiden. Meng de olie er door en breng op smaak met zout en peper. Tot slot de feta er door kruimelen en klaar ben je. Serveer met dorade uit de oven.

Couscous warm of koud?

Wij aten de couscous op kamertemperatuur, maar je kunt ‘ook meteen warm eten of helemaal laten afkoelen. Helemaal koud uit de koelkast vind ik persoonlijk niet lekker, omdat je dan de verschillende smaken niet goed proeft. Restjes bewaar je natuurlijk wel, afgedekt in de koelkast. Maar eet die, de dag erna, dan wel lekker gewoon op kamertemperatuur. Kwestie van even op tijd uit de koelkast halen!

Gepubliceerd op 9 juni 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.