Parelcouscous met spinazie



Een rondje door de Midden Oosten winkel levert iedere keer weer nieuwe inspiratie op. Eigenlijk ging ik alleen om brood te halen voor bij de harira, maar toen liep ik tegen de driekleuren parelcouscous aan. Te leuk!

Gecombineerd met heel veel restjes groente en een fantastisch stukje vis uit de oven werd het regelrecht smullen die avond!

Avondmaaltijd, voor 4-6 personen

300g parelcouscous
500ml kippenbouillon (voor vegetarische variant gebruik je groentebouillon)
450g spinazie
½ gele paprika, in blokjes
½ komkommer, zonder zaadlijst, in blokjes
3 stengels bleekselderij, in dunne reepjes
vers munt en platte peterselie, naar smaak
1el extra vierge olijfolie
75g feta
zout en peper

Parelcouscous met spinazie

Kook de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Ik gebruikte, voor extra smaak, kippenbouillon, in plaats van water. In die tijd wok je in een hete pan met een drupje olie de spinazie, tot ‘ie helemaal geslonken is. Laat in een vergiet uitlekken, knijp zoveel mogelijk het vocht eruit en snijd dan fijn.

Snelle couscous

In een grote kom gaat de uitgelekte parelcouscous en spinazie. Meng goed door elkaar. Daarbij de paprika, komkommer, peterselie en kruiden. Meng de olie er door en breng op smaak met zout en peper. Tot slot de feta er door kruimelen en klaar ben je. Serveer met dorade uit de oven.

Couscous warm of koud?

Wij aten de couscous op kamertemperatuur, maar je kunt ‘ook meteen warm eten of helemaal laten afkoelen. Helemaal koud uit de koelkast vind ik persoonlijk niet lekker, omdat je dan de verschillende smaken niet goed proeft. Restjes bewaar je natuurlijk wel, afgedekt in de koelkast. Maar eet die, de dag erna, dan wel lekker gewoon op kamertemperatuur. Kwestie van even op tijd uit de koelkast halen!

Gepubliceerd op 9 juni 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.