Parelcouscous met spinazie



Een rondje door de Midden Oosten winkel levert iedere keer weer nieuwe inspiratie op. Eigenlijk ging ik alleen om brood te halen voor bij de harira, maar toen liep ik tegen de driekleuren parelcouscous aan. Te leuk!

Gecombineerd met heel veel restjes groente en een fantastisch stukje vis uit de oven werd het regelrecht smullen die avond!

Avondmaaltijd, voor 4-6 personen

300g parelcouscous
500ml kippenbouillon (voor vegetarische variant gebruik je groentebouillon)
450g spinazie
½ gele paprika, in blokjes
½ komkommer, zonder zaadlijst, in blokjes
3 stengels bleekselderij, in dunne reepjes
vers munt en platte peterselie, naar smaak
1el extra vierge olijfolie
75g feta
zout en peper

Parelcouscous met spinazie

Kook de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Ik gebruikte, voor extra smaak, kippenbouillon, in plaats van water. In die tijd wok je in een hete pan met een drupje olie de spinazie, tot ‘ie helemaal geslonken is. Laat in een vergiet uitlekken, knijp zoveel mogelijk het vocht eruit en snijd dan fijn.

Snelle couscous

In een grote kom gaat de uitgelekte parelcouscous en spinazie. Meng goed door elkaar. Daarbij de paprika, komkommer, peterselie en kruiden. Meng de olie er door en breng op smaak met zout en peper. Tot slot de feta er door kruimelen en klaar ben je. Serveer met dorade uit de oven.

Couscous warm of koud?

Wij aten de couscous op kamertemperatuur, maar je kunt ‘ook meteen warm eten of helemaal laten afkoelen. Helemaal koud uit de koelkast vind ik persoonlijk niet lekker, omdat je dan de verschillende smaken niet goed proeft. Restjes bewaar je natuurlijk wel, afgedekt in de koelkast. Maar eet die, de dag erna, dan wel lekker gewoon op kamertemperatuur. Kwestie van even op tijd uit de koelkast halen!

Gepubliceerd op 9 juni 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.