Parelcouscous met spinazie



Een rondje door de Midden Oosten winkel levert iedere keer weer nieuwe inspiratie op. Eigenlijk ging ik alleen om brood te halen voor bij de harira, maar toen liep ik tegen de driekleuren parelcouscous aan. Te leuk!

Gecombineerd met heel veel restjes groente en een fantastisch stukje vis uit de oven werd het regelrecht smullen die avond!

Avondmaaltijd, voor 4-6 personen

300g parelcouscous
500ml kippenbouillon (voor vegetarische variant gebruik je groentebouillon)
450g spinazie
½ gele paprika, in blokjes
½ komkommer, zonder zaadlijst, in blokjes
3 stengels bleekselderij, in dunne reepjes
vers munt en platte peterselie, naar smaak
1el extra vierge olijfolie
75g feta
zout en peper

Parelcouscous met spinazie

Kook de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Ik gebruikte, voor extra smaak, kippenbouillon, in plaats van water. In die tijd wok je in een hete pan met een drupje olie de spinazie, tot ‘ie helemaal geslonken is. Laat in een vergiet uitlekken, knijp zoveel mogelijk het vocht eruit en snijd dan fijn.

Snelle couscous

In een grote kom gaat de uitgelekte parelcouscous en spinazie. Meng goed door elkaar. Daarbij de paprika, komkommer, peterselie en kruiden. Meng de olie er door en breng op smaak met zout en peper. Tot slot de feta er door kruimelen en klaar ben je. Serveer met dorade uit de oven.

Couscous warm of koud?

Wij aten de couscous op kamertemperatuur, maar je kunt ‘ook meteen warm eten of helemaal laten afkoelen. Helemaal koud uit de koelkast vind ik persoonlijk niet lekker, omdat je dan de verschillende smaken niet goed proeft. Restjes bewaar je natuurlijk wel, afgedekt in de koelkast. Maar eet die, de dag erna, dan wel lekker gewoon op kamertemperatuur. Kwestie van even op tijd uit de koelkast halen!

Gepubliceerd op 9 juni 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.