Pasta met mini gehaktballetjes & kerstomaatjes uit Jamie kookt Italië



Dit is niet een pasta die in 15 minuten op tafel staat, maar als je er even de tijd voor neemt (of alvast deels voorbereidt) de moeite meer dan waard. Want moeilijk is ‘ie niet te maken, alhoewel ik het ontvellen van de tomaatjes wel echt te veel werk vond (lui, ik weet het) maar gelukkig was het eindresultaat nét zo lekker. Wil je ze wel ontvellen, vooral doen, maar het hoeft dus niet.

Ik voegde ook nog wat extra groente toe en daar werd het eigenlijk alleen maar lekkerder (en nóg kleurrijker) van.

Voor ruim 4 personen

1kg mini tomaatjes, in verschillende kleuren
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 laurierblaadjes
1el olie
½ el balsamico

Voor de gehaktballetjes

300g gehakt (ik gebruikte rund (bio)
1 ui, in flinterdunne ringen
1el olie
20g rozijnen, fijngehakt
20g pijnboompitten,fijngehakt
50g Panko
2 takjes munt, de blaadjes fijngehakt

250g haricot verts
300g pasta, ik gebruikte penne
Parmezaanse kaas
zout & peper

Verder nodig: groot bakblik – Oven voorverwarmen op 200C

Smakelijke gehaktballetjes

Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui op medium vuur even aan. Rozijnen erbij en alles 15 minuten laten fruiten. Tot slot de pijnboompitten de laatste 2 minuten even meebakken. Laat alles dan afkoelen. Meng het met het gehakt, broodkruim en munt en draai er kleine balletjes van. Bak die 5 minuutjes aan in een hete pan met wat olie.

Tomaatjes uit de oven

In de tijd dat de ui fruit doe je de tomaatjes in het bakblik met de knoflook, laurier, balsamico, olie en wat grof zeezout en zwarte peper. Zet het blik in de voorverwarmde oven en laat een half uur staan. Hussel halverwege om en doe de gehaktballetjes er dan bij.

Pasta met tomaatjes & gehaktballetjes á la Jamie Oliver

Zet op dat moment een pan gezouten water op en kook hier (tegelijkertijd) de boontjes en pasta in 8 tot 10 minuten al dente. Giet af (vang een kopje kookvocht op!) en doe dit bij de tomaatjes en gehaktballetjes, samen met het kookvocht en schep goed om. Breng op smaak met zout en peper en schaaf er lekker wat Parmezaanse kaas over. Aan taaaaaafel!

Gepubliceerd op 29 augustus 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.