Pasta met mini gehaktballetjes & kerstomaatjes uit Jamie kookt Italië



Dit is niet een pasta die in 15 minuten op tafel staat, maar als je er even de tijd voor neemt (of alvast deels voorbereidt) de moeite meer dan waard. Want moeilijk is ‘ie niet te maken, alhoewel ik het ontvellen van de tomaatjes wel echt te veel werk vond (lui, ik weet het) maar gelukkig was het eindresultaat nét zo lekker. Wil je ze wel ontvellen, vooral doen, maar het hoeft dus niet.

Ik voegde ook nog wat extra groente toe en daar werd het eigenlijk alleen maar lekkerder (en nóg kleurrijker) van.

Voor ruim 4 personen

1kg mini tomaatjes, in verschillende kleuren
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 laurierblaadjes
1el olie
½ el balsamico

Voor de gehaktballetjes

300g gehakt (ik gebruikte rund (bio)
1 ui, in flinterdunne ringen
1el olie
20g rozijnen, fijngehakt
20g pijnboompitten,fijngehakt
50g Panko
2 takjes munt, de blaadjes fijngehakt

250g haricot verts
300g pasta, ik gebruikte penne
Parmezaanse kaas
zout & peper

Verder nodig: groot bakblik – Oven voorverwarmen op 200C

Smakelijke gehaktballetjes

Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui op medium vuur even aan. Rozijnen erbij en alles 15 minuten laten fruiten. Tot slot de pijnboompitten de laatste 2 minuten even meebakken. Laat alles dan afkoelen. Meng het met het gehakt, broodkruim en munt en draai er kleine balletjes van. Bak die 5 minuutjes aan in een hete pan met wat olie.

Tomaatjes uit de oven

In de tijd dat de ui fruit doe je de tomaatjes in het bakblik met de knoflook, laurier, balsamico, olie en wat grof zeezout en zwarte peper. Zet het blik in de voorverwarmde oven en laat een half uur staan. Hussel halverwege om en doe de gehaktballetjes er dan bij.

Pasta met tomaatjes & gehaktballetjes á la Jamie Oliver

Zet op dat moment een pan gezouten water op en kook hier (tegelijkertijd) de boontjes en pasta in 8 tot 10 minuten al dente. Giet af (vang een kopje kookvocht op!) en doe dit bij de tomaatjes en gehaktballetjes, samen met het kookvocht en schep goed om. Breng op smaak met zout en peper en schaaf er lekker wat Parmezaanse kaas over. Aan taaaaaafel!

Gepubliceerd op 29 augustus 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.