Pasta met mini gehaktballetjes & kerstomaatjes uit Jamie kookt Italië



Dit is niet een pasta die in 15 minuten op tafel staat, maar als je er even de tijd voor neemt (of alvast deels voorbereidt) de moeite meer dan waard. Want moeilijk is ‘ie niet te maken, alhoewel ik het ontvellen van de tomaatjes wel echt te veel werk vond (lui, ik weet het) maar gelukkig was het eindresultaat nét zo lekker. Wil je ze wel ontvellen, vooral doen, maar het hoeft dus niet.

Ik voegde ook nog wat extra groente toe en daar werd het eigenlijk alleen maar lekkerder (en nóg kleurrijker) van.

Voor ruim 4 personen

1kg mini tomaatjes, in verschillende kleuren
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 laurierblaadjes
1el olie
½ el balsamico

Voor de gehaktballetjes

300g gehakt (ik gebruikte rund (bio)
1 ui, in flinterdunne ringen
1el olie
20g rozijnen, fijngehakt
20g pijnboompitten,fijngehakt
50g Panko
2 takjes munt, de blaadjes fijngehakt

250g haricot verts
300g pasta, ik gebruikte penne
Parmezaanse kaas
zout & peper

Verder nodig: groot bakblik – Oven voorverwarmen op 200C

Smakelijke gehaktballetjes

Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui op medium vuur even aan. Rozijnen erbij en alles 15 minuten laten fruiten. Tot slot de pijnboompitten de laatste 2 minuten even meebakken. Laat alles dan afkoelen. Meng het met het gehakt, broodkruim en munt en draai er kleine balletjes van. Bak die 5 minuutjes aan in een hete pan met wat olie.

Tomaatjes uit de oven

In de tijd dat de ui fruit doe je de tomaatjes in het bakblik met de knoflook, laurier, balsamico, olie en wat grof zeezout en zwarte peper. Zet het blik in de voorverwarmde oven en laat een half uur staan. Hussel halverwege om en doe de gehaktballetjes er dan bij.

Pasta met tomaatjes & gehaktballetjes á la Jamie Oliver

Zet op dat moment een pan gezouten water op en kook hier (tegelijkertijd) de boontjes en pasta in 8 tot 10 minuten al dente. Giet af (vang een kopje kookvocht op!) en doe dit bij de tomaatjes en gehaktballetjes, samen met het kookvocht en schep goed om. Breng op smaak met zout en peper en schaaf er lekker wat Parmezaanse kaas over. Aan taaaaaafel!

Gepubliceerd op 29 augustus 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.