De lekkerste recepten met pumpkin spicePumpkin spice kruiden zijn typisch Amerikaans. Het is daar de ultieme voorbode van de naderende herfst. Maar wat zijn nou de lekkerste recepten met pumpkin spice. Ik zet ze voor je op een rijtje. Maar laten we eerst met de basis beginnen. Want wat is pumpkin spice nou eigenlijk?

Pumpkin spice kruidenmix

Pumpkin spice is een kruidenmix die je kunt kopen of zelf kunt maken. In Amerika is het op iedere straathoek en in iedere supermarkt kant & klaar te vinden. Ook in Nederland vindt het langzaam zijn weg. Starbucks begint bijvoorbeeld in september al met de pumpkin spice latté. Een mierzoete koffie met die typische kruidenmix als smaakmaker erdoor.

Verschil speculaaskruiden en pumpkin spice kruiden

De smaak van pumpkin spice lijkt zeker ook op die van de oer Hollandse speculaaskruiden. Maar wat is nou het verschil? Heel simpel. Over het algemeen zit in speculaaskruiden een grotere variëteit aan specerijen dan in pumpkin spice.

Overigens is de samenstelling voor beiden weer heel persoonlijk. Ik zal je straks vertellen hoe ik mijn pumpkin spice kruidenmix maak.

Waar wordt pumpkin spice voor gebruikt?

Waarvoor niet is misschien wel het beste antwoord. Worden wij gek van de hoeveelheid verschillende soorten kruidnoten die al vanaf september in de winkel liggen. De Amerikanen gaan uit hun panty van alles waar pumpkin spice in wordt gebruikt. Koffie, taartjes, koekjes, ontbijt. Noem het maar op.

Ik gebruik pumpkin spice het liefst ook in zoete gerechten. Niet te veel, want het overheerst snel. Maar het geeft wel die heerlijke kruidige smaak waar ik van hou. Dit zijn wat mij betreft de 8 lekkerste recepten met pumpkin spice.

Lekkerste recepten met pumkin spice

pumpkin spice

Pumpkin spice kruidenmix

De basis voor élke pumpkin spice recept is natuurlijk de pumpkin spice kruidenmix zelf. Die is heel eenvoudig om zelf te maken. Check mijn versie maar eens.

wafels

Pumpkin spice wafels

Het lekkerste ontbijt denkbaar wat mij betreft. Verse wafels mét pompoen en natuurlijk pumpkin spice kruiden. Zo wil je iedere dag wel wakker worden.

granola

Granola met pumpkin spice

Zelfgemaakte granola is 100% lekkerder dan welke gekochte versie dan ook. Deze granola met pumpkin spice is echt een favoriet. Grote pot maken en iedere ochtend lekker van genieten.

pumpkin pie

Pumpkin pie

Een echte klassieke Amerikaanse taart is toch wel deze pumpkin pie. Traditioneel wordt die vaak met Thanksgiving gemaakt, maar ik zeg maak ‘m dit weekend nog. Heerlijk is ‘ie

pumpkin spice cake

Appelcake met pumpkin pie spices

Appelcake, maar dan met een Amerikaanse twist door de pumpkin spice kruidenmix aan deze lekkere appelcake toe te voegen in plaats van alleen kaneel. Een aanrader!

muffins met pompoen

Pumpkin spice muffins

Waanzinnig lekkere muffins met niet alleen pumpkin spice kruiden erdoor maar ook een coffee swirl. Een echte traktatie en niet moeilijk om te maken.

koekjes versierd voor halloween

Halloween koekjes

Amerikaanser dan dit wordt het niet. Koekjes die je op smaak brengt met pumpkin spice kruiden en decoreert voor Halloween. Een lekker koekjesrecept om samen met kinderen te maken.

Favoriete pumpkin spice recepten

Dit zijn zonder twijfel mijn favoriete pumpkin spice recepten. Heel benieuwd welke daarvan jouw favoriet is / wordt. Waar gebruik jij pumpkin spice het liefst in / door? Laat je het me weten!

 

Gepubliceerd op 7 september 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
13 september 2021
vegan makeup kruidvat
 
Betaalbare vegan make-up

Afgelopen week was ik bij de introductie van de nieuwe betaalbare vegan make-uplijn van het Kruidvat. Dat was een aangename kennismaking!
12 september 2021
Daalder West
 
Daalder rockt in West

Als sterrenrestaurant Daalder van een klassieke setting in de Jordaan verhuist naar West is het altijd de vraag hoe dat uitpakt. Spoileralert; behoorlijk goed.
11 september 2021
Susan Aretz
 
Zo maak je duurzame(re) keuzes in de supermarkt

Hoe draag jij tijdens het doen van je boodschappen bij aan een betere leefwereld voor dier, natuur en klimaat? Heel eenvoudig! Kijk maar.
7 september 2021
Susan Aretz gin
 
De Holy Unicorn gin en zijn verhaal

Het verhaal achter Holy Unicorn gin is een bijzonder en heel persoonlijk verhaal. Dit is hoe Holy Unicorn gin geworden is zoals ‘ie nu is.
8 augustus 2021
Kook Atelier Texel
 
Culinair avontuur bij Kook Atelier Texel Op Oost

Als je uit eten wil op Texel weet je dat het Kook Atelier een begrip is. Na de verhuizing naar Op Oost is het een waar culinair avontuur geworden.
18 juli 2021
fleur de sel handmatig scheppen
 
De wondere wereld van zout

Zout gebruiken we allemaal, dagelijks wellicht zelfs. Hoe wordt het gewonnen en welke soorten zijn er? Ik zocht het in de Camargue in Frankrijk voor je uit.