Pumpkin spice granola



In Amerika weet je dat het herfst is als er overal pumkin spice in wordt gedaan. En hoewel er wel echt grenzen zijn aan waar je die smaakcombinatie in kunt waarderen kan ik je verklappen dat je van deze pumkin spice granola echt blij gaat worden.

Subtiel qua smaak, lekker knapperig en er gaat ook gewoon echte pompoen in. Oh en als bonus ruikt je huis echt heerlijk tijdens en na het bakken. Probeer maar!

Voor een bakplaat granola

  • 250g havermoutvlokken
  • 100g pompoenpitten
  • 50g amandelschaafsel
  • 4tl sesamzaad
  • 2tl pumpkin spice kruiden (die maak je heel gemakkelijk zelf met dit recept)
  • ½ tl zout
  • 50g gele rozijnen
  • 75g gedroogde cranberries
  • 25g kokossnippers
  • 50g amandelen, grof gehakt (of gebruik walnoten of pecannoten)
  • 150g pompoenblokjes, voor de pompoenpuree
  • 125ml maple syrup
  • 60ml zonnebloemolie
  • 1tl vanille extract

Verder nodig: ovenschaal voor de pompoen – bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

granola

Pumpkin spice granola

Je begint voor je pumpkin spice granola met het maken van de pompoenpuree. Verwarm hiervoor de oven voor en rooster de pompoenblokjes in 20 minuten gaar. Je kunt ze ook gaar koken. Dat is sneller, maar dan mis je de smaak die geroosterde pompoen geeft. Met een staafmixer maak je er van de gare pompoenblokjes nu puree. Zet weg tot gebruik.

Zelfgemaakte granola

Meng voor de granola verder alle droge ingrediënten in een kom en mix even goed door elkaar. De pompoenpuree meng je met de maple syrup, olie en vanille en meng je goed door de droge ingrediënten. Spreid dit uit over de bakplaat en bak 30 minuten in de oven, die je qua temperatuur verlaagt naar 150C. Halverwege even omscheppen.

Haal de bakplaat uit de oven en laat de granola afkoelen op de bakplaat. Hierdoor wordt ‘ie lekker knapperig. In een luchtdicht blik kun je de granola nu prima bewaren. Lekker met de dikke yoghurt en blauwe bessen, als ontbijt of snack.

Meer recepten met pumpkin spice

Er staat ook een heerlijke appelcake met pumpkin spice op de site, als je dan toch die kruiden in huis hebt of maak er lekkere ontbijtwafels mee.

Gepubliceerd op 25 oktober 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.