Pumpkin spice granola



In Amerika weet je dat het herfst is als er overal pumkin spice in wordt gedaan. En hoewel er wel echt grenzen zijn aan waar je die smaakcombinatie in kunt waarderen kan ik je verklappen dat je van deze pumkin spice granola echt blij gaat worden.

Subtiel qua smaak, lekker knapperig en er gaat ook gewoon echte pompoen in. Oh en als bonus ruikt je huis echt heerlijk tijdens en na het bakken. Probeer maar!

Voor een bakplaat granola

  • 250g havermoutvlokken
  • 100g pompoenpitten
  • 50g amandelschaafsel
  • 4tl sesamzaad
  • 2tl pumpkin spice kruiden (die maak je heel gemakkelijk zelf met dit recept)
  • ½ tl zout
  • 50g gele rozijnen
  • 75g gedroogde cranberries
  • 25g kokossnippers
  • 50g amandelen, grof gehakt (of gebruik walnoten of pecannoten)
  • 150g pompoenblokjes, voor de pompoenpuree
  • 125ml maple syrup
  • 60ml zonnebloemolie
  • 1tl vanille extract

Verder nodig: ovenschaal voor de pompoen – bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

granola

Pumpkin spice granola

Je begint voor je pumpkin spice granola met het maken van de pompoenpuree. Verwarm hiervoor de oven voor en rooster de pompoenblokjes in 20 minuten gaar. Je kunt ze ook gaar koken. Dat is sneller, maar dan mis je de smaak die geroosterde pompoen geeft. Met een staafmixer maak je er van de gare pompoenblokjes nu puree. Zet weg tot gebruik.

Zelfgemaakte granola

Meng voor de granola verder alle droge ingrediënten in een kom en mix even goed door elkaar. De pompoenpuree meng je met de maple syrup, olie en vanille en meng je goed door de droge ingrediënten. Spreid dit uit over de bakplaat en bak 30 minuten in de oven, die je qua temperatuur verlaagt naar 150C. Halverwege even omscheppen.

Haal de bakplaat uit de oven en laat de granola afkoelen op de bakplaat. Hierdoor wordt ‘ie lekker knapperig. In een luchtdicht blik kun je de granola nu prima bewaren. Lekker met de dikke yoghurt en blauwe bessen, als ontbijt of snack.

Meer recepten met pumpkin spice

Er staat ook een heerlijke appelcake met pumpkin spice op de site, als je dan toch die kruiden in huis hebt of maak er lekkere ontbijtwafels mee.

Gepubliceerd op 25 oktober 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.