Pumpkin spice granola



In Amerika weet je dat het herfst is als er overal pumkin spice in wordt gedaan. En hoewel er wel echt grenzen zijn aan waar je die smaakcombinatie in kunt waarderen kan ik je verklappen dat je van deze pumkin spice granola echt blij gaat worden.

Subtiel qua smaak, lekker knapperig en er gaat ook gewoon echte pompoen in. Oh en als bonus ruikt je huis echt heerlijk tijdens en na het bakken. Probeer maar!

Voor een bakplaat granola

  • 250g havermoutvlokken
  • 100g pompoenpitten
  • 50g amandelschaafsel
  • 4tl sesamzaad
  • 2tl pumpkin spice kruiden (die maak je heel gemakkelijk zelf met dit recept)
  • ½ tl zout
  • 50g gele rozijnen
  • 75g gedroogde cranberries
  • 25g kokossnippers
  • 50g amandelen, grof gehakt (of gebruik walnoten of pecannoten)
  • 150g pompoenblokjes, voor de pompoenpuree
  • 125ml maple syrup
  • 60ml zonnebloemolie
  • 1tl vanille extract

Verder nodig: ovenschaal voor de pompoen – bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

granola

Pumpkin spice granola

Je begint voor je pumpkin spice granola met het maken van de pompoenpuree. Verwarm hiervoor de oven voor en rooster de pompoenblokjes in 20 minuten gaar. Je kunt ze ook gaar koken. Dat is sneller, maar dan mis je de smaak die geroosterde pompoen geeft. Met een staafmixer maak je er van de gare pompoenblokjes nu puree. Zet weg tot gebruik.

Zelfgemaakte granola

Meng voor de granola verder alle droge ingrediënten in een kom en mix even goed door elkaar. De pompoenpuree meng je met de maple syrup, olie en vanille en meng je goed door de droge ingrediënten. Spreid dit uit over de bakplaat en bak 30 minuten in de oven, die je qua temperatuur verlaagt naar 150C. Halverwege even omscheppen.

Haal de bakplaat uit de oven en laat de granola afkoelen op de bakplaat. Hierdoor wordt ‘ie lekker knapperig. In een luchtdicht blik kun je de granola nu prima bewaren. Lekker met de dikke yoghurt en blauwe bessen, als ontbijt of snack.

Meer recepten met pumpkin spice

Er staat ook een heerlijke appelcake met pumpkin spice op de site, als je dan toch die kruiden in huis hebt of maak er lekkere ontbijtwafels mee.

Gepubliceerd op 25 oktober 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!