Pumpkin spice granola



In Amerika weet je dat het herfst is als er overal pumkin spice in wordt gedaan. En hoewel er wel echt grenzen zijn aan waar je die smaakcombinatie in kunt waarderen kan ik je verklappen dat je van deze pumkin spice granola echt blij gaat worden.

Subtiel qua smaak, lekker knapperig en er gaat ook gewoon echte pompoen in. Oh en als bonus ruikt je huis echt heerlijk tijdens en na het bakken. Probeer maar!

Voor een bakplaat vol
250g havermoutvlokken
100g pompoenpitten
50g amandelschaafsel
4tl sesamzaad
2tl pumpkin spice kruiden (die maak je heel gemakkelijk zelf met dit recept)
½ tl zout
50g gele rozijnen
75g gedroogde cranberries
25g kokossnippers
50g amandelen, grof gehakt (of gebruik walnoten of pecannoten)
150g pompoenblokjes, voor de pompoenpuree
125ml maple syrup
60ml zonnebloemolie
1tl vanille extract

Verder nodig: ovenschaal voor de pompoen – bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

granola

Pompoenpuree zelf maken

Verwarm de oven voor en rooster de pompoenblokjes in 20 minuten gaar. Je kunt ze ook gaar koken. Dat is sneller, maar dan mis je de smaak die geroosterde pompoen geeft. Met een staafmixer maak je er van de gare pompoenblokjes nu puree. Zet weg tot gebruik.

Pumpkin spice granola

Meng alle droge ingrediënten in een kom en mix even goed door elkaar. De pompoenpuree meng je met de maple syrup, olie en vanille en meng je goed door de droge ingrediënten. Spreid dit uit over de bakplaat en bak 30 minuten in de oven, die je qua temperatuur verlaagt naar 150C. Halverwege even omscheppen.

Haal de bakplaat uit de oven en laat de granola afkoelen op de bakplaat. Hierdoor wordt ‘ie lekker knapperig. In een luchtdicht blik kun je de granola nu prima bewaren. Lekker met de dikke yoghurt en blauwe bessen, als ontbijt of snack.

Meer recepten met pumpkin spice

Er staat ook een heerlijke appelcake met pumpkin spice op de site, als je dan toch die kruiden in huis hebt of maak er lekkere ontbijtwafels mee.

Gepubliceerd op 19 oktober 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.