Pumpkin Pie Spice Appelcake
Na in New York een week lang om de oren te zijn geslagen met werkelijk álles denkbaar in de smaak pumpkin pie spice, kón het natuurlijk niet uitblijven dat ik een tik van die molen mee zou krijgen. En via mij komt die pumpkin spice tik dan weer naar jullie. Graag gedaan 😉
Heel eerlijk, de smaak van pumpkin spice is subtiel in deze appelcake, maar hij maakt ‘m wel extra lekker. Heb je geen pumpkin pie kruiden, dan kun je dat kruidenmengsel heel makkelijk zelf maken of je vervangt deze in dit recept door een zelfde hoeveelheid kaneel. Net wat je lekkerder vindt.
Voor één appelcake (10 ruime porties)
250g roomboter, ongezouten
500g appelblokjes (ongeveer 3-4 appels, ik gebruikte Elstar)
275g suiker
2 eieren
1tl vanille
375g zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
3tl pumpkin pie spices – het recept of gebruik kaneel danwel speculaaskruiden)
100g rozijnen
Springvorm 26cm doorsnede – oven voorverwarmen op 150C (hetelucht)
Appelcake met pumpkin pie spice
Smelt de boter in een pannetje, maar laat niet bruin worden. Doe daar de suiker bij, tot die is gesmolten. Meng daar de appelblokjes door. In een aparte kom gaan bakmeel, bakpoeder, kruiden en rozijnen. In een klein bakje kluts je de eieren los met de vanille.
Meng de inhoud uit de pan met de droge ingrediënten, roer even goed door. Daar gaan de geklutste eieren bij, meng nog even kort. Giet dit in het ingevette bakblik en strijk de bovenkant glad. Bak in de voorverwarmde oven, 1 uur en 20 minuten of tot een satéprikker er droog uitkomt. Laat even afkoelen en verwijder dan het bakblik. Vers het allerlekkerst!
Gepubliceerd op 23 oktober 2016