Pumpkin Pie Spice Appelcake



Na in New York een week lang om de oren te zijn geslagen met werkelijk álles denkbaar in de smaak pumpkin pie spice, kón het natuurlijk niet uitblijven dat ik een tik van die molen mee zou krijgen. En via mij komt die pumpkin spice tik dan weer naar jullie. Graag gedaan 😉

Heel eerlijk, de smaak van pumpkin spice is subtiel in deze appelcake, maar hij maakt ‘m wel extra lekker. Heb je geen pumpkin pie kruiden, dan kun je dat kruidenmengsel heel makkelijk zelf maken of je vervangt deze in dit recept door een zelfde hoeveelheid kaneel. Net wat je lekkerder vindt.

Voor één appelcake (10 ruime porties)
250g roomboter, ongezouten
500g appelblokjes (ongeveer 3-4 appels, ik gebruikte Elstar)
275g suiker
2 eieren
1tl vanille
375g zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
3tl pumpkin pie spices – het recept of gebruik kaneel danwel speculaaskruiden)
100g rozijnen

Springvorm 26cm doorsnede – oven voorverwarmen op 150C (hetelucht)

cake

Appelcake met pumpkin pie spice

Smelt de boter in een pannetje, maar laat niet bruin worden. Doe daar de suiker bij, tot die is gesmolten. Meng daar de appelblokjes door. In een aparte kom gaan bakmeel, bakpoeder, kruiden en rozijnen. In een klein bakje kluts je de eieren los met de vanille.

Meng de inhoud uit de pan met de droge ingrediënten, roer even goed door. Daar gaan de geklutste eieren bij, meng nog even kort. Giet dit in het ingevette bakblik en strijk de bovenkant glad. Bak in de voorverwarmde oven, 1 uur en 20 minuten of tot een satéprikker er droog uitkomt. Laat even afkoelen en verwijder dan het bakblik. Vers het allerlekkerst!

Gepubliceerd op 23 oktober 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.