Pumpkin Pie Spice AppelcakeNa in New York een week lang om de oren te zijn geslagen met werkelijk álles denkbaar in de smaak pumpkin pie spice, kón het natuurlijk niet uitblijven dat ik een tik van die molen mee zou krijgen. En via mij komt die pumpkin spice tik dan weer naar jullie. Graag gedaan 😉

Heel eerlijk, de smaak van pumpkin spice is subtiel in deze appelcake, maar hij maakt ‘m wel extra lekker. Heb je geen pumpkin pie kruiden, dan kun je dat kruidenmengsel heel makkelijk zelf maken of je vervangt deze in dit recept door een zelfde hoeveelheid kaneel. Net wat je lekkerder vindt.

Voor één appelcake (10 ruime porties)
250g roomboter, ongezouten
500g appelblokjes (ongeveer 3-4 appels, ik gebruikte Elstar)
275g suiker
2 eieren
1tl vanille
375g zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
3tl pumpkin pie spices – het recept of gebruik kaneel danwel speculaaskruiden)
100g rozijnen

Springvorm 26cm doorsnede – oven voorverwarmen op 150C (hetelucht)

cake

Appelcake met pumpkin pie spice

Smelt de boter in een pannetje, maar laat niet bruin worden. Doe daar de suiker bij, tot die is gesmolten. Meng daar de appelblokjes door. In een aparte kom gaan bakmeel, bakpoeder, kruiden en rozijnen. In een klein bakje kluts je de eieren los met de vanille.

Meng de inhoud uit de pan met de droge ingrediënten, roer even goed door. Daar gaan de geklutste eieren bij, meng nog even kort. Giet dit in het ingevette bakblik en strijk de bovenkant glad. Bak in de voorverwarmde oven, 1 uur en 20 minuten of tot een satéprikker er droog uitkomt. Laat even afkoelen en verwijder dan het bakblik. Vers het allerlekkerst!

Gepubliceerd op 23 oktober 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 september 2020
soep
 
Spinaziesoep met broccoli & makreel

Een fluweelzachte spinaziesoep, die door de toevoeging van broccoli helemaal een stoot groente per lepel oplevert. Een super groentesoeprecept!
26 september 2020
vega burger
 
Zwarte bonenburgers

Maaike was creatief met een blik zwarte bonen en maakte er deze geweldige vegetarische zwarte bonenburgers mee. Kidsproof vega recept!
25 september 2020
 
De fijnste lunchtrommels

Wat zijn de fijnste lunchtrommels als je kind naar school gaat? Hier let je op bij aankoop én ik zet mijn favoriete lunchtrommels voor je op een rijtje.
25 september 2020
cake
 
Smulpaapje weekmenu – week 40

Met het Smulpaapje weekmenu hoef je niet na te denken over wat je gaat eten. Ik zorg voor jou en je gezin met een menu vol makkelijke maaltijden
22 september 2020
 
De 5 lekkerste linzenrecepten

Linzen zijn super veelzijdig en een fantastische ingrediënt om mee te koken. Dat laat ik je met deze 5 linzenrecepten heel graag zien.
21 september 2020
soep
 
Geroosterde bloemkool en misosoep

Miso is een van mijn nieuwe favorieten ingrediënten. Het geeft alles net dat beetje extra. Zoals deze verrassende soep met miso en bloemkool.