Pumpkin Pie Spice Appelcake



Na in New York een week lang om de oren te zijn geslagen met werkelijk álles denkbaar in de smaak pumpkin pie spice, kón het natuurlijk niet uitblijven dat ik een tik van die molen mee zou krijgen. En via mij komt die pumpkin spice tik dan weer naar jullie. Graag gedaan 😉

Heel eerlijk, de smaak van pumpkin spice is subtiel in deze appelcake, maar hij maakt ‘m wel extra lekker. Heb je geen pumpkin pie kruiden, dan kun je dat kruidenmengsel heel makkelijk zelf maken of je vervangt deze in dit recept door een zelfde hoeveelheid kaneel. Net wat je lekkerder vindt.

Voor één appelcake (10 ruime porties)
250g roomboter, ongezouten
500g appelblokjes (ongeveer 3-4 appels, ik gebruikte Elstar)
275g suiker
2 eieren
1tl vanille
375g zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
3tl pumpkin pie spices – het recept of gebruik kaneel danwel speculaaskruiden)
100g rozijnen

Springvorm 26cm doorsnede – oven voorverwarmen op 150C (hetelucht)

cake

Appelcake met pumpkin pie spice

Smelt de boter in een pannetje, maar laat niet bruin worden. Doe daar de suiker bij, tot die is gesmolten. Meng daar de appelblokjes door. In een aparte kom gaan bakmeel, bakpoeder, kruiden en rozijnen. In een klein bakje kluts je de eieren los met de vanille.

Meng de inhoud uit de pan met de droge ingrediënten, roer even goed door. Daar gaan de geklutste eieren bij, meng nog even kort. Giet dit in het ingevette bakblik en strijk de bovenkant glad. Bak in de voorverwarmde oven, 1 uur en 20 minuten of tot een satéprikker er droog uitkomt. Laat even afkoelen en verwijder dan het bakblik. Vers het allerlekkerst!

Gepubliceerd op 23 oktober 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.