Pumpkin pie uit Gezondigen



Een taart die al enige tijd op mijn ‘bak ’t list’ stond, de pumpkin pie. Dus toen ik de foto in Gezondigen zag staan wist ik meteen dat ik deze pompoentaart wilde gaan maken. Ik heb wel enigszins met het recept gesjoemeld en zo mooi als Judith hun pumpkin pie op de foto zette lukte mij helaas niet, maar verrukkelijk was ‘ie hoe dan ook!

Je kunt de kruiden voor die echte pumpkin spice smaak zelf mengen, zoals in het recept staat aangegeven. Of vervang de kaneel, kardemom en gemberpoeder door kant & klare pumpkin spice kruiden. Je kunt dat kruidenmengsel ook zelf maken met het recept van mijn site.

Voor 1 pumpkin pie (ruim 10-12 stukken)
300g bloem (+ een beetje)
6 eieren (4 ervan gesplitst)
50g suiker
snuf zout
300g koude roomboter (in blokjes)
500g pompoen (geschild) – ik gebruikte een pak pompoenblokjes uit de diepvries van AH
500ml verse slagroom
200g lichte basterdsuiker (ik gebruikte palmsuiker)
1el kaneel
1el gemberpoeder
1tl kardemom (ik vond dit wat overheersen, dus zou volgende keer ½ tl doen)
Of vervang deze 3 kruiden met 2el pumpkin spice kruiden (recept)
boter, om in te vetten

Verder nodig: staafmixer of blender, taartvorm (32cm) – oven voorverwarmen op 250C

pumpkinpie

Pumpkin pie

Het deeg voor je pumpkin pie maak je door bloem, 1 eidooier, 50g suiker en snuf zout door elkaar te mengen. Voeg de koude blokjes boter toe en kneed tot een samenhangend deeg. Vorm daar een bal van en pak het in met vershoudfolie. Let dit 2 uur in de koelkast. Niet op beknibbelen, je taart wordt er straks écht lekkerder van.

Gebruik je verse pompoen kook die in een pan ruim water, in 15 minuten gaar. Giet ze af en laat 10 minuten afkoelen. Ik gebruikte geschilde pompoen uit de vriezer en kookte die in ongeveer 10 minuten gaar.

Pompoentaart

Mix de pompoen, slagroom, 3 eidooiers, 2 hele eieren, 200g basterdsuiker en alle specerijen in de blender (of met de staafmixer) tot een glad geheel. Vet de taartvorm in, bestuif lichtjes met bloem en klop de overtollige bloem eruit.

Bestuif je aanrecht met een beetje bloem, rol de bal deeg uit en bekleed je taartvorm ermee. Snijd overtollig deeg langs de rand weg. Zet je taartvorm op een bakblik en giet dan voorzichtig de vulling erin. Bak de eerste 10 minuten op 250C. Draai dan de temperatuur naar 170C en bak nog 45 minuten.

Mijn ervaring

Door de eerste 10 minuten op 250C kreeg ik een taart die een stuk donkerder was dan op de foto. Ik zou ‘m de volgende keer denk ik op 225C 10 minuten bakken. Daarnaast is je taart nog een klein beetje wiebelig als je ‘m na 45 minuten uit de oven haalt. Dat hoort zo. Laat je pumpkin pie helemaal afkoelen en zet ‘m dan ook nog een paar uur in de koelkast om goed stevig te worden. Kortom, dit is een taart waar je op tijd mee moet beginnen. Maar geloof me, het is de moeite waard!

Gepubliceerd op 21 september 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 oktober 2024
Noedels uit Comfort
 
Noedels met avocado en radijs

Uit Comfort van Ottolenghi komt dit (aangepaste) recept voor noedels met avocado en radijs. Super snel én gezond. Een toprecept!
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!