Pumpkin pie uit GezondigenEen taart die al enige tijd op mijn ‘bak ‘t list’ stond, de pumpkin pie. Dus toen ik de foto in Gezondigen zag staan wist ik meteen dat ik deze pompoentaart wilde gaan maken. Ik heb wel enigszins met het recept gesjoemeld en zo mooi als Judith hun pumpkin pie op de foto zette lukte mij helaas niet, maar verrukkelijk was ‘ie hoe dan ook!

Je kunt de kruiden voor die echte pumpkin spice smaak zelf mengen, zoals in het recept staat aangegeven. Of vervang de kaneel, kardemom en gemberpoeder door kant & klare pumpkin spice kruiden. Je kunt dat kruidenmengsel ook zelf maken met het recept van mijn site.

Voor 1 pumpkin pie (ruim 10-12 stukken)
300g bloem (+ een beetje)
6 eieren (4 ervan gesplitst)
50g suiker
snuf zout
300g koude roomboter (in blokjes)
500g pompoen (geschild) – ik gebruikte een pak pompoenblokjes uit de diepvries van AH
500ml verse slagroom
200g lichte basterdsuiker (ik gebruikte palmsuiker)
1el kaneel
1el gemberpoeder
1tl kardemom (ik vond dit wat overheersen, dus zou volgende keer ½ tl doen)
Of vervang deze 3 kruiden met 2el pumpkin spice kruiden (recept)
boter, om in te vetten

Verder nodig: staafmixer of blender, taartvorm (32cm) – oven voorverwarmen op 250C

pumpkinpie

Pumpkin pie

Het deeg voor je pumpkin pie maak je door bloem, 1 eidooier, 50g suiker en snuf zout door elkaar te mengen. Voeg de koude blokjes boter toe en kneed tot een samenhangend deeg. Vorm daar een bal van en pak het in met vershoudfolie. Let dit 2 uur in de koelkast. Niet op beknibbelen, je taart wordt er straks écht lekkerder van.

Gebruik je verse pompoen kook die in een pan ruim water, in 15 minuten gaar. Giet ze af en laat 10 minuten afkoelen. Ik gebruikte geschilde pompoen uit de vriezer en kookte die in ongeveer 10 minuten gaar.

Pompoentaart

Mix de pompoen, slagroom, 3 eidooiers, 2 hele eieren, 200g basterdsuiker en alle specerijen in de blender (of met de staafmixer) tot een glad geheel. Vet de taartvorm in, bestuif lichtjes met bloem en klop de overtollige bloem eruit.

Bestuif je aanrecht met een beetje bloem, rol de bal deeg uit en bekleed je taartvorm ermee. Snijd overtollig deeg langs de rand weg. Zet je taartvorm op een bakblik en giet dan voorzichtig de vulling erin. Bak de eerste 10 minuten op 250C. Draai dan de temperatuur naar 170C en bak nog 45 minuten.

Mijn ervaring

Door de eerste 10 minuten op 250C kreeg ik een taart die een stuk donkerder was dan op de foto. Ik zou ‘m de volgende keer denk ik op 225C 10 minuten bakken. Daarnaast is je taart nog een klein beetje wiebelig als je ‘m na 45 minuten uit de oven haalt. Dat hoort zo. Laat je pumpkin pie helemaal afkoelen en zet ‘m dan ook nog een paar uur in de koelkast om goed stevig te worden. Kortom, dit is een taart waar je op tijd mee moet beginnen. Maar geloof me, het is de moeite waard!

Gepubliceerd op 21 september 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 september 2020
soep
 
Spinaziesoep met broccoli & makreel

Een fluweelzachte spinaziesoep, die door de toevoeging van broccoli helemaal een stoot groente per lepel oplevert. Een super groentesoeprecept!
26 september 2020
vega burger
 
Zwarte bonenburgers

Maaike was creatief met een blik zwarte bonen en maakte er deze geweldige vegetarische zwarte bonenburgers mee. Kidsproof vega recept!
25 september 2020
 
De fijnste lunchtrommels

Wat zijn de fijnste lunchtrommels als je kind naar school gaat? Hier let je op bij aankoop én ik zet mijn favoriete lunchtrommels voor je op een rijtje.
25 september 2020
cake
 
Smulpaapje weekmenu – week 40

Met het Smulpaapje weekmenu hoef je niet na te denken over wat je gaat eten. Ik zorg voor jou en je gezin met een menu vol makkelijke maaltijden
22 september 2020
 
De 5 lekkerste linzenrecepten

Linzen zijn super veelzijdig en een fantastische ingrediënt om mee te koken. Dat laat ik je met deze 5 linzenrecepten heel graag zien.
21 september 2020
soep
 
Geroosterde bloemkool en misosoep

Miso is een van mijn nieuwe favorieten ingrediënten. Het geeft alles net dat beetje extra. Zoals deze verrassende soep met miso en bloemkool.