Pumpkin pie uit Gezondigen



Een taart die al enige tijd op mijn ‘bak ’t list’ stond, de pumpkin pie. Dus toen ik de foto in Gezondigen zag staan wist ik meteen dat ik deze pompoentaart wilde gaan maken. Ik heb wel enigszins met het recept gesjoemeld en zo mooi als Judith hun pumpkin pie op de foto zette lukte mij helaas niet, maar verrukkelijk was ‘ie hoe dan ook!

Je kunt de kruiden voor die echte pumpkin spice smaak zelf mengen, zoals in het recept staat aangegeven. Of vervang de kaneel, kardemom en gemberpoeder door kant & klare pumpkin spice kruiden. Je kunt dat kruidenmengsel ook zelf maken met het recept van mijn site.

Voor 1 pumpkin pie (ruim 10-12 stukken)
300g bloem (+ een beetje)
6 eieren (4 ervan gesplitst)
50g suiker
snuf zout
300g koude roomboter (in blokjes)
500g pompoen (geschild) – ik gebruikte een pak pompoenblokjes uit de diepvries van AH
500ml verse slagroom
200g lichte basterdsuiker (ik gebruikte palmsuiker)
1el kaneel
1el gemberpoeder
1tl kardemom (ik vond dit wat overheersen, dus zou volgende keer ½ tl doen)
Of vervang deze 3 kruiden met 2el pumpkin spice kruiden (recept)
boter, om in te vetten

Verder nodig: staafmixer of blender, taartvorm (32cm) – oven voorverwarmen op 250C

pumpkinpie

Pumpkin pie

Het deeg voor je pumpkin pie maak je door bloem, 1 eidooier, 50g suiker en snuf zout door elkaar te mengen. Voeg de koude blokjes boter toe en kneed tot een samenhangend deeg. Vorm daar een bal van en pak het in met vershoudfolie. Let dit 2 uur in de koelkast. Niet op beknibbelen, je taart wordt er straks écht lekkerder van.

Gebruik je verse pompoen kook die in een pan ruim water, in 15 minuten gaar. Giet ze af en laat 10 minuten afkoelen. Ik gebruikte geschilde pompoen uit de vriezer en kookte die in ongeveer 10 minuten gaar.

Pompoentaart

Mix de pompoen, slagroom, 3 eidooiers, 2 hele eieren, 200g basterdsuiker en alle specerijen in de blender (of met de staafmixer) tot een glad geheel. Vet de taartvorm in, bestuif lichtjes met bloem en klop de overtollige bloem eruit.

Bestuif je aanrecht met een beetje bloem, rol de bal deeg uit en bekleed je taartvorm ermee. Snijd overtollig deeg langs de rand weg. Zet je taartvorm op een bakblik en giet dan voorzichtig de vulling erin. Bak de eerste 10 minuten op 250C. Draai dan de temperatuur naar 170C en bak nog 45 minuten.

Mijn ervaring

Door de eerste 10 minuten op 250C kreeg ik een taart die een stuk donkerder was dan op de foto. Ik zou ‘m de volgende keer denk ik op 225C 10 minuten bakken. Daarnaast is je taart nog een klein beetje wiebelig als je ‘m na 45 minuten uit de oven haalt. Dat hoort zo. Laat je pumpkin pie helemaal afkoelen en zet ‘m dan ook nog een paar uur in de koelkast om goed stevig te worden. Kortom, dit is een taart waar je op tijd mee moet beginnen. Maar geloof me, het is de moeite waard!

Gepubliceerd op 21 september 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.