Pumpkin pie uit Gezondigen



Een taart die al enige tijd op mijn ‘bak ’t list’ stond, de pumpkin pie. Dus toen ik de foto in Gezondigen zag staan wist ik meteen dat ik deze pompoentaart wilde gaan maken. Ik heb wel enigszins met het recept gesjoemeld en zo mooi als Judith hun pumpkin pie op de foto zette lukte mij helaas niet, maar verrukkelijk was ‘ie hoe dan ook!

Je kunt de kruiden voor die echte pumpkin spice smaak zelf mengen, zoals in het recept staat aangegeven. Of vervang de kaneel, kardemom en gemberpoeder door kant & klare pumpkin spice kruiden. Je kunt dat kruidenmengsel ook zelf maken met het recept van mijn site.

Voor 1 pumpkin pie (ruim 10-12 stukken)
300g bloem (+ een beetje)
6 eieren (4 ervan gesplitst)
50g suiker
snuf zout
300g koude roomboter (in blokjes)
500g pompoen (geschild) – ik gebruikte een pak pompoenblokjes uit de diepvries van AH
500ml verse slagroom
200g lichte basterdsuiker (ik gebruikte palmsuiker)
1el kaneel
1el gemberpoeder
1tl kardemom (ik vond dit wat overheersen, dus zou volgende keer ½ tl doen)
Of vervang deze 3 kruiden met 2el pumpkin spice kruiden (recept)
boter, om in te vetten

Verder nodig: staafmixer of blender, taartvorm (32cm) – oven voorverwarmen op 250C

pumpkinpie

Pumpkin pie

Het deeg voor je pumpkin pie maak je door bloem, 1 eidooier, 50g suiker en snuf zout door elkaar te mengen. Voeg de koude blokjes boter toe en kneed tot een samenhangend deeg. Vorm daar een bal van en pak het in met vershoudfolie. Let dit 2 uur in de koelkast. Niet op beknibbelen, je taart wordt er straks écht lekkerder van.

Gebruik je verse pompoen kook die in een pan ruim water, in 15 minuten gaar. Giet ze af en laat 10 minuten afkoelen. Ik gebruikte geschilde pompoen uit de vriezer en kookte die in ongeveer 10 minuten gaar.

Pompoentaart

Mix de pompoen, slagroom, 3 eidooiers, 2 hele eieren, 200g basterdsuiker en alle specerijen in de blender (of met de staafmixer) tot een glad geheel. Vet de taartvorm in, bestuif lichtjes met bloem en klop de overtollige bloem eruit.

Bestuif je aanrecht met een beetje bloem, rol de bal deeg uit en bekleed je taartvorm ermee. Snijd overtollig deeg langs de rand weg. Zet je taartvorm op een bakblik en giet dan voorzichtig de vulling erin. Bak de eerste 10 minuten op 250C. Draai dan de temperatuur naar 170C en bak nog 45 minuten.

Mijn ervaring

Door de eerste 10 minuten op 250C kreeg ik een taart die een stuk donkerder was dan op de foto. Ik zou ‘m de volgende keer denk ik op 225C 10 minuten bakken. Daarnaast is je taart nog een klein beetje wiebelig als je ‘m na 45 minuten uit de oven haalt. Dat hoort zo. Laat je pumpkin pie helemaal afkoelen en zet ‘m dan ook nog een paar uur in de koelkast om goed stevig te worden. Kortom, dit is een taart waar je op tijd mee moet beginnen. Maar geloof me, het is de moeite waard!

Gepubliceerd op 21 september 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.