Halloween koekjes



Wij vieren het thuis niet, maar toch kon ik het niet laten om Halloween koekjes te maken. Eigenlijk pumpkin spice koekjes, maar hoe schattig! Erhm, eng!

Want als je deze pumpkin spice koekjes uitsteekt met Halloween koekjes stekers zijn het vanaf nu gewoon Halloween koekjes. Of je ze meteen zo eet, of nog even van een laagje passend glazuur voorziet is aan jou. Ik deed beiden. Een deel van de Halloween koekjes aten we rechtstreeks uit de oven. De rest werd de dag erna versierd.

Met dit recept voor Halloween koekjes maak je genoeg om uit te delen. Op het moment dat dat weer kan natuurlijk. Kom, we gaan de keuken in.

Voor ongeveer 30 Halloween koekjes

  • 60g zachte roomboter
  • 60g donkere basterdsuiker
  • 2 tl pumpkin spice kruiden (GreenGipsy of maak ze zelf)
  • 1/8 tl zout
  • 35g ei (los geklutst)
  • 150g bloem
  • ¼ tl bakingsoda

Voor het glazuur

  • 100g poedersuiker
  • drupje (oranje) kleurstof
  • 1 tl water

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – mixer – oven voorverwarmen op 170C boven/onderwarmte – geschikte Halloween koekjesstekers

koekjes voor Halloween

Halloween koekjes

Voor je Halloween koekjes begin je met het mixen van de zachte boter met de suiker, tot dat die is opgenomen. Meng in een kom de pumpkin spice kruiden met de bloem, het zout en de bakingsoda. Voeg aan je boter/suikermengsel het ei toe en mix tot die is opgenomen. Dan mogen de droge ingrediënten erbij.

Meng dit tot een samenhangend deeg. Vorm daar met je handen een platte schijf van en leg dit, verpakt in plasticfolie, een half uurtje in de koelkast.

Koekjes voor Halloween

Rol je deeg nu uit tot ongeveer een halve centimeter en steek de koekjes eruit. Leg die op de bakplaat met bakpapier. Het deeg dat je overhoudt breng je weer samen en dat rol je opnieuw uit. Herhaal dit tot je deeg op is. Je bakplaat ligt nu vól met Halloween koekjes.

De griezeligste koekjes met Halloween

Bak je Halloween koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het bakblik er dan uit en laat de koekjes afkoelen op een rooster. Maak in de tussentijd je glazuur. Voeg voorzichtig zowel de kleurstof als water toe. Niet teveel water in eens, als je glazuur te dun is kun je het slecht op je koekjes doen. Doe je koekjesglazuur dan in een spuitzak en decoreer je Halloween koekjes naar eigen wens. Dat wordt griezelig smullen!

Gepubliceerd op 28 oktober 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 november 2020
steak tartare
 
Steak Tartare met gepocheerd kwartelei

Steak tartare is een van mijn lievelingsgerechten. Hoog tijd dus het recept voor de allerlekkerste steak tartare met jullie te delen.
30 november 2020
mosterdsoep
 
Geroosterde bloemkool & mosterdsoep

Een goedgevulde maaltijdsoep met geroosterde bloemkool & mosterd. Dat is een kom bommetje vol vitaminen én smaak. Puur comfortfood.
28 november 2020
linzenpasta met rode saus
 
Linzenpasta met Marinara pastasaus

Wist jij dat linzenpasta 2x zoveel vezels en eiwitten bevat dan gewone pasta? Maar heb je zelf al eens geproefd hoe lekker linzenpasta is? Ik laat het zien!
26 november 2020
Muffins met mokkacrème
 
Gingerbread muffins met mokka botercrème

Het is een mond vol, gingerbread muffins met mokka botercrème. Maar die mond vol heb je straks ook, als je ze opeet. Want oh want zijn ze lèkker!
26 november 2020
cottagepie
 
Smulpaapje weekmenu – week 49

Geen stress meer over wat er komende week op tafel moet. Dit weekmenu geeft je 5x opties voor makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
25 november 2020
snijbonenschotel-web2.jpg
 
Eenpansmaaltijd met snijbonen en kikkererwten

Deze eenvoudige eenpansmaaltijd heeft als basis een pure tomatensaus, waardoor nog maar een paar extra ingrediënten nodig zijn.