Halloween koekjesWij vieren het thuis niet, maar toch kon ik het niet laten om Halloween koekjes te maken. Eigenlijk pumpkin spice koekjes, maar hoe schattig! Erhm, eng!

Want als je deze pumpkin spice koekjes uitsteekt met Halloween koekjes stekers zijn het vanaf nu gewoon Halloween koekjes. Of je ze meteen zo eet, of nog even van een laagje passend glazuur voorziet is aan jou. Ik deed beiden. Een deel van de Halloween koekjes aten we rechtstreeks uit de oven. De rest werd de dag erna versierd.

Met dit recept voor Halloween koekjes maak je genoeg om uit te delen. Kom, we gaan de keuken in.

Voor ongeveer 30 Halloween koekjes

  • 60g zachte roomboter
  • 60g donkere basterdsuiker
  • 2 tl pumpkin spice kruiden (GreenGipsy of maak je pumpkin spice kruiden zelf)
  • 1/8 tl zout
  • 35g ei (los geklutst)
  • 150g bloem
  • ¼ tl bakingsoda

Voor het glazuur

  • 100g poedersuiker
  • drupje (oranje) kleurstof
  • 1 tl water

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – mixer – oven voorverwarmen op 170C boven/onderwarmte – geschikte Halloween koekjesstekers

koekjes voor Halloween

Halloween koekjes

Voor je Halloween koekjes begin je met het mixen van de zachte boter met de suiker, tot dat die is opgenomen. Meng in een kom de pumpkin spice kruiden met de bloem, het zout en de bakingsoda. Voeg aan je boter/suikermengsel het ei toe en mix tot die is opgenomen. Dan mogen de droge ingrediënten erbij.

Meng dit tot een samenhangend deeg. Vorm daar met je handen een platte schijf van en leg dit, verpakt in plasticfolie, een half uurtje in de koelkast.

Koekjes voor Halloween

Rol je deeg nu uit tot ongeveer een halve centimeter en steek de koekjes eruit. Leg die op de bakplaat met bakpapier. Het deeg dat je overhoudt breng je weer samen en dat rol je opnieuw uit. Herhaal dit tot je deeg op is. Je bakplaat ligt nu vól met Halloween koekjes.

De griezeligste koekjes met Halloween

Bak je Halloween koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het bakblik er dan uit en laat de koekjes afkoelen op een rooster. Maak in de tussentijd je glazuur. Voeg voorzichtig zowel de kleurstof als water toe. Niet teveel water in eens, als je glazuur te dun is kun je het slecht op je koekjes doen. Doe je koekjesglazuur dan in een spuitzak en decoreer je Halloween koekjes naar eigen wens. Dat wordt griezelig smullen!

Gepubliceerd op 15 oktober 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!