Halloween koekjes



Wij vieren het thuis niet, maar toch kon ik het niet laten om Halloween koekjes te maken. Eigenlijk pumpkin spice koekjes, maar hoe schattig! Erhm, eng!

Want als je deze pumpkin spice koekjes uitsteekt met Halloween koekjes stekers zijn het vanaf nu gewoon Halloween koekjes. Of je ze meteen zo eet, of nog even van een laagje passend glazuur voorziet is aan jou. Ik deed beiden. Een deel van de Halloween koekjes aten we rechtstreeks uit de oven. De rest werd de dag erna versierd.

Met dit recept voor Halloween koekjes maak je genoeg om uit te delen. Kom, we gaan de keuken in.

Voor ongeveer 30 Halloween koekjes

  • 60g zachte roomboter
  • 60g donkere basterdsuiker
  • 2 tl pumpkin spice kruiden (GreenGipsy of maak je pumpkin spice kruiden zelf)
  • 1/8 tl zout
  • 35g ei (los geklutst)
  • 150g bloem
  • ¼ tl bakingsoda

Voor het glazuur

  • 100g poedersuiker
  • drupje (oranje) kleurstof
  • 1 tl water

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – mixer – oven voorverwarmen op 170C boven/onderwarmte – geschikte Halloween koekjesstekers

koekjes voor Halloween

Halloween koekjes

Voor je Halloween koekjes begin je met het mixen van de zachte boter met de suiker, tot dat die is opgenomen. Meng in een kom de pumpkin spice kruiden met de bloem, het zout en de bakingsoda. Voeg aan je boter/suikermengsel het ei toe en mix tot die is opgenomen. Dan mogen de droge ingrediënten erbij.

Meng dit tot een samenhangend deeg. Vorm daar met je handen een platte schijf van en leg dit, verpakt in plasticfolie, een half uurtje in de koelkast.

Koekjes voor Halloween

Rol je deeg nu uit tot ongeveer een halve centimeter en steek de koekjes eruit. Leg die op de bakplaat met bakpapier. Het deeg dat je overhoudt breng je weer samen en dat rol je opnieuw uit. Herhaal dit tot je deeg op is. Je bakplaat ligt nu vól met Halloween koekjes.

De griezeligste koekjes met Halloween

Bak je Halloween koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het bakblik er dan uit en laat de koekjes afkoelen op een rooster. Maak in de tussentijd je glazuur. Voeg voorzichtig zowel de kleurstof als water toe. Niet teveel water in eens, als je glazuur te dun is kun je het slecht op je koekjes doen. Doe je koekjesglazuur dan in een spuitzak en decoreer je Halloween koekjes naar eigen wens. Dat wordt griezelig smullen!

Gepubliceerd op 15 oktober 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.