Halloween koekjesWij vieren het thuis niet, maar toch kon ik het niet laten om Halloween koekjes te maken. Eigenlijk pumpkin spice koekjes, maar hoe schattig! Erhm, eng!

Want als je deze pumpkin spice koekjes uitsteekt met Halloween koekjes stekers zijn het vanaf nu gewoon Halloween koekjes. Of je ze meteen zo eet, of nog even van een laagje passend glazuur voorziet is aan jou. Ik deed beiden. Een deel van de Halloween koekjes aten we rechtstreeks uit de oven. De rest werd de dag erna versierd.

Met dit recept voor Halloween koekjes maak je genoeg om uit te delen. Kom, we gaan de keuken in.

Voor ongeveer 30 Halloween koekjes

  • 60g zachte roomboter
  • 60g donkere basterdsuiker
  • 2 tl pumpkin spice kruiden (GreenGipsy of maak je pumpkin spice kruiden zelf)
  • 1/8 tl zout
  • 35g ei (los geklutst)
  • 150g bloem
  • ¼ tl bakingsoda

Voor het glazuur

  • 100g poedersuiker
  • drupje (oranje) kleurstof
  • 1 tl water

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – mixer – oven voorverwarmen op 170C boven/onderwarmte – geschikte Halloween koekjesstekers

koekjes voor Halloween

Halloween koekjes

Voor je Halloween koekjes begin je met het mixen van de zachte boter met de suiker, tot dat die is opgenomen. Meng in een kom de pumpkin spice kruiden met de bloem, het zout en de bakingsoda. Voeg aan je boter/suikermengsel het ei toe en mix tot die is opgenomen. Dan mogen de droge ingrediënten erbij.

Meng dit tot een samenhangend deeg. Vorm daar met je handen een platte schijf van en leg dit, verpakt in plasticfolie, een half uurtje in de koelkast.

Koekjes voor Halloween

Rol je deeg nu uit tot ongeveer een halve centimeter en steek de koekjes eruit. Leg die op de bakplaat met bakpapier. Het deeg dat je overhoudt breng je weer samen en dat rol je opnieuw uit. Herhaal dit tot je deeg op is. Je bakplaat ligt nu vól met Halloween koekjes.

De griezeligste koekjes met Halloween

Bak je Halloween koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het bakblik er dan uit en laat de koekjes afkoelen op een rooster. Maak in de tussentijd je glazuur. Voeg voorzichtig zowel de kleurstof als water toe. Niet teveel water in eens, als je glazuur te dun is kun je het slecht op je koekjes doen. Doe je koekjesglazuur dan in een spuitzak en decoreer je Halloween koekjes naar eigen wens. Dat wordt griezelig smullen!

Gepubliceerd op 15 oktober 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.