De maand van Susan – septemberSeptember is altijd zo’n maand die voorbij vliegt. Ook nu weer. Dan is het fijn om even stil te staan en terug te kijken. Want het blijft mijn favoriete maand.

Voor ons betekende september weer het begin van school. Het lijkt inmiddels ook al wel weer een eeuwigheid geleden. Maar na een heerlijke vakantie is het ook lekker als iedereen weer in zijn ritme komt. Het eerste weekend na de vakantie, dankjewel mooi weer, gingen we de natuur in. De Oostvaardersplassen, vlakbij Almere, zijn een prachtig natuurgebied om te wandelen. Zonnetje erbij. Heerlijk!

Susan mobiel

Alle hens aan dek

De week erna is het alle hens aan dek. Maar wat een fijne week was dat. Logeren bij vriendinnetje Roos. Een proseccoproeverij in Krasnapolsky (daarover binnenkort meer) en dan is het tijd om naar Limburg te rijden. Met Schin op Geul als uitvalsbasis pak ik de trein naar Maastricht. Bezoek een tentoonstelling in Museum aan het Vrijthof en ga ’s avonds met een vriendinnetje eten bij verborgen restaurant Onglet.

 

Me-time in Limburg

Maar de werkelijke reden om naar Limburg te rijden is wat welverdiende me-time, maar ook de opening van Wijnrestaurant op het Land. Die wordt vooraf gegaan door een proeverij van Limburgse wijnen (check dit artikel). De lunch erna is geweldig  en word per gang begeleid door een wijn van St. Martinus. Inmiddels weet ik dat ze het restaurant een week langer dan gepland open houden, dus als je nog wil is nu je kans!

De zondag die week is voor family time! Onze jaarlijkse appelpluktraditie bij de adoptie appelboom van onze dochter in de Olmenhorst. Samen met opa & oma appels plukken. Taartje eten. En dat, wederom, in het zonnetje. Heerlijk!

Mmeisje  Esthers cookery

NOSH diner

’s Avonds rijd ik naar Amsterdam voor het diner om de lancering van NOSH te vieren, het kookboek van Esther Erwteman waar ik al eerder over vertelde. Door Corona duurde dat helaas tot nu, maar het was het wachten méér dan waard. Niet alleen is het een prachtig boek, maar Esther kan zó ontzettend lekker koken. We worden met een select gezelschap enórm in de watten gelegd. Genieten hoor!

Project nieuw boek

September is ook de maand dat ik start met Project nieuw boek. Hoewel ik nog álle tijd heb, weet ik ook hoe snel de tijd voorbij vliegt. Dus is één dag in de week gereserveerd om aan het boek te werken. Of dat nou research is, of testen van recepten, of ze opeten 😉 Fijn om daar een vaste dag voor te hebben en de eerste recepten zijn inmiddels gemaakt en goedgekeurd.

Ondertussen is Borreltijd nog gewoon te koop en loopt dat ook nog steeds geweldig. Ik hoor deze maand zelfs dat er een 3e druk van het boek komt. Zó gaaf!

Nieuwe interviewreeks

Deze maand ben ik ook gestart met een nieuwe interviewreeks over wereldkeukens. Want hoe zit de Vietnamese keuken er nou eigenlijk écht uit. Weten wij wel wat dé Surinaamse keuken is? Ik duik al die keukens in met mensen die ze als geen ander kennen. Super interessant!

London Loy

Van Mai leerde ik bijvoorbeeld de verschillen tussen de Noord en Zuid Vietnamese keuken en van London Loy over de roots van de Surinaamse keuken.

Jarig!

Een van de redenen dat ik september zo’n leuke maand vind is omdat ik deze maand jarig ben. Na koffie en ontbijt op bed fiets ik de stad in om samen met Eef een uurtje te fotograferen in ons mooie Leiden. Met prachtig licht is dat helemaal een feest.

susan aretz  

’s Middags interview ik Katinke van CevicheCeviche over de Peruaanse keuken, onder het genot van verse oesters en een fijn glas wijn. Gewoon, aan de grachten van Leiden. Mijn verjaardag eindigt thuis met een BBQ en buiten eten. Wat een mooie dag!

Culiperslunch

De laatste week van de maand is er de jaarlijkse Culiperslunch. Hét foodevent van het jaar, dat normaal in april plaatsvindt. Nu dan gelukkig alsnog, hoewel in een iets andere vorm. Met timeslots. Ik ga meteen in de ochtend en ontdek weer een heleboel nieuwe producten (daar lees je hier meer over) en spreek weer eens wat collega’s.

Hallo oktober

En dat was september al weer. De maand lijkt wel in twee dagen voorbij te zijn gevlogen, niet normaal! Benieuwd wat oktober gaat brengen. Project nieuw boek gaat natuurlijk gewoon door. Er komen weer toffe recepten online en ik spreek weer een heleboel fijne mensen. Dus graag tot volgende maand, voor weer een kijkje achter de schermen.

Gepubliceerd op 1 oktober 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.