Wijnrestaurant op het LandTot en met 4 oktober 2020 zet Wijnrestaurant op het Land al het moois uit Limburg centraal. En dat is, om meerdere redenen, op en top genieten.

Wie mij een beetje kent weet hoe dol ik ben op Limburg. Op Zuid Limburg. En op alles wat uit Limburg komt, zéker culinair gezien. Mijn ouders zijn er geboren, en hoewel ik er zelf niet vandaan komt voelt het iedere keer weer als thuiskomen. En we komen er vaak.

Dit keer was er een bijzondere reden om naar Limburg te rijden, namelijk de opening van Wijnrestaurant op het land.

Wijnrestaurant op het Land

Mídden in de wijnvelden van St. Martinus ligt Wijnrestaurant op het Land. Slechts drie weken kun je hier voor de lunch en diner aanschuiven (reserveer op tijd!) en genieten van al het moois dat uit Limburg komt. En dat is nogal het een en ander.

In de keuken staat chef Patriek van wijnrestaurant Mes Amis uit Maastricht. Annaline, van het gelijknamige restaurant is niet alleen zijn moeder, maar vooral een van de drijvende krachten achter Wijnrestaurant op het Land. Dat doet ze met zo veel bevlogenheid en liefde voor de regio, geweldig om te zien.

 

Limburg centraal

De gerechten zijn met lokale producten en ingrediënten gemaakt. Limburg wordt echt centraal gesteld. Zo gaaf. En zo knap hoe een restaurant met 300 couverts zo goed geregeld is. Al het eten is van niveau, het is warm, het is er op tijd. Wat een prestatie.

De begeleidende wijnen zijn ook allemaal van Limburgse komaf. St. Martinus, het wijndomein van Stan Beurskens uit Vijlen, is een van mijn lievelingswijnen uit Nederland. Stan zorgde voor de wijnpairing bij de gerechten tijdens de perslunch, maar ook bij de menu’s en dat betekent een mooi breed aanbod en zó veel lekkere wijnen.

 

Terwijl je geniet van je gerechten drink je wijn en kijk je uit op de velden waar de druiven voor die wijn vandaan komen. Mooier kan bijna niet. Ik zou dan ook echt aanraden om voor de lunch te reserveren, zodat je die ambiance meepakt.

Maak er een weekend Limburg van

Er zijn, naast lunch of diner in Wijnrestaurant op het Land, meerdere redenen om als je boekt er een weekend Limburg van te maken. Want er zijn verschillende arrangementen te boeken tijdens Wijnrestaurant op het Land. Zoals een masterclass met Stan maar ook rondleidingen en gesprekken met de wijnmakers uit de streek. Want dat zijn er echt heel veel. Zo gaaf!

Ik mocht tijdens de proeverij voorafgaand aan de perslunch al 26 (!) Limburgse wijnen proeven. Daar zat zó veel moois tussen. Iets om als Nederland echt trots op te zijn.

Kortom, reden genoeg om de komende weken af te reizen naar het zuiden, naar Wijnrestaurant op het Land, en te genieten van al het moois dat uit Limburg komt.

Gepubliceerd op 11 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 december 2023
Rueda wijnen
 
Bubbels uit Rueda voor bij de borrelplank

Wist je dat er naast Verdejo wijnen ook waanzinnig lekker bubbels uit het Spaanse wijngebied Rueda komen? De perfecte partner voor je borrelplank.
9 november 2023
cadeautips
 
Cadeautips voor de feestdagen

Of je nu een cadeau zoekt voor Sinterklaas, Kerst of voor welke feestdag dan ook, ik heb volop tips voor je voor cadeaus met de feestdagen.
4 november 2023
Bar Beurre Maastricht
 
Bar Beurre in Maastricht

Ik kan je meerdere redenen geven om naar Maastricht te gaan. En met de opening van Bar Beurre heb je weer een reden erbij!
28 oktober 2023
wild in de achterhoek
 
Wild in de Achterhoek

Als je wild wil eten, dan is de Achterhoek een top culinaire bestemming daarvoor. Ga je mee op wildreis door de Achterhoek?!
9 oktober 2023
wijnen uit Rueda
 
Rueda wijnen: De perfecte match met groente

De nieuwe oogst Rueda wijnen is nét geplukt! Een perfect moment om je meer te vertellen over deze frisse Spaanse wijn met een bite.
5 oktober 2023
de waag leiden
 
12x Lunchen in Leiden

Of ik mijn favorieten wil delen voor lekkere lunch plekjes in Leiden? Tuurlijk! Dit zijn mijn 12 favorieten om in Leiden lekker te lunchen.