Wijnrestaurant op het LandTot en met 4 oktober 2020 zet Wijnrestaurant op het Land al het moois uit Limburg centraal. En dat is, om meerdere redenen, op en top genieten.

Wie mij een beetje kent weet hoe dol ik ben op Limburg. Op Zuid Limburg. En op alles wat uit Limburg komt, zéker culinair gezien. Mijn ouders zijn er geboren, en hoewel ik er zelf niet vandaan komt voelt het iedere keer weer als thuiskomen. En we komen er vaak.

Dit keer was er een bijzondere reden om naar Limburg te rijden, namelijk de opening van Wijnrestaurant op het land.

Wijnrestaurant op het Land

Mídden in de wijnvelden van St. Martinus ligt Wijnrestaurant op het Land. Slechts drie weken kun je hier voor de lunch en diner aanschuiven (reserveer op tijd!) en genieten van al het moois dat uit Limburg komt. En dat is nogal het een en ander.

In de keuken staat chef Patriek van wijnrestaurant Mes Amis uit Maastricht. Annaline, van het gelijknamige restaurant is niet alleen zijn moeder, maar vooral een van de drijvende krachten achter Wijnrestaurant op het Land. Dat doet ze met zo veel bevlogenheid en liefde voor de regio, geweldig om te zien.

 

Limburg centraal

De gerechten zijn met lokale producten en ingrediënten gemaakt. Limburg wordt echt centraal gesteld. Zo gaaf. En zo knap hoe een restaurant met 300 couverts zo goed geregeld is. Al het eten is van niveau, het is warm, het is er op tijd. Wat een prestatie.

De begeleidende wijnen zijn ook allemaal van Limburgse komaf. St. Martinus, het wijndomein van Stan Beurskens uit Vijlen, is een van mijn lievelingswijnen uit Nederland. Stan zorgde voor de wijnpairing bij de gerechten tijdens de perslunch, maar ook bij de menu’s en dat betekent een mooi breed aanbod en zó veel lekkere wijnen.

 

Terwijl je geniet van je gerechten drink je wijn en kijk je uit op de velden waar de druiven voor die wijn vandaan komen. Mooier kan bijna niet. Ik zou dan ook echt aanraden om voor de lunch te reserveren, zodat je die ambiance meepakt.

Maak er een weekend Limburg van

Er zijn, naast lunch of diner in Wijnrestaurant op het Land, meerdere redenen om als je boekt er een weekend Limburg van te maken. Want er zijn verschillende arrangementen te boeken tijdens Wijnrestaurant op het Land. Zoals een masterclass met Stan maar ook rondleidingen en gesprekken met de wijnmakers uit de streek. Want dat zijn er echt heel veel. Zo gaaf!

Ik mocht tijdens de proeverij voorafgaand aan de perslunch al 26 (!) Limburgse wijnen proeven. Daar zat zó veel moois tussen. Iets om als Nederland echt trots op te zijn.

Kortom, reden genoeg om de komende weken af te reizen naar het zuiden, naar Wijnrestaurant op het Land, en te genieten van al het moois dat uit Limburg komt.

Gepubliceerd op 11 september 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 september 2020
 
Foodtrends Culiperslunch 2020

Ieder jaar zie je de nieuwste foodtrends verzameld op de Culiperslunch. Dit jaar een grote hoofdrol voor nieuwe vegan producten, maar er viel meer op.
28 september 2020
 
Cucina Casalinga Amsterdam

Als je in Amsterdam op zoek bent naar een Italiaans restaurant lijken er opties te over. Maar als je écht Italiaans wilt eten dan heb ik een pareltje voor je!
16 september 2020
 
Dit moet je in september kijken op Netflix

Een van mijn favorieten Britse comedians, Michael McIntyre, is vanaf september te zien op Netflix. Een absolute aanrader om te kijken!
15 september 2020
 
Limburgse wijnen

Nederland heeft vele wijngaarden, maar de Limburgse wijnen zijn toch wel een buitencategorie. Ik vertel je wat meer over mijn 3 favorieten Limburgse wijnen
14 september 2020
 
Vermouth cocktail

Uit Borreltijd komt deze Vermouth cocktail. Gemaakt met maar 3 ingrediënten maak je een heerlijk frisse cocktail
13 september 2020
Onglet
 
Onglet Maastricht

Waar ga je in Maastricht eten, met zó veel keuze in goede restaurants? Ga zéker een keer naar Onglet. Ik vertel je graag waarom