Wijnrestaurant op het Land



Tot en met 4 oktober 2020 zet Wijnrestaurant op het Land al het moois uit Limburg centraal. En dat is, om meerdere redenen, op en top genieten.

Wie mij een beetje kent weet hoe dol ik ben op Limburg. Op Zuid Limburg. En op alles wat uit Limburg komt, zéker culinair gezien. Mijn ouders zijn er geboren, en hoewel ik er zelf niet vandaan komt voelt het iedere keer weer als thuiskomen. En we komen er vaak.

Dit keer was er een bijzondere reden om naar Limburg te rijden, namelijk de opening van Wijnrestaurant op het land.

Wijnrestaurant op het Land

Mídden in de wijnvelden van St. Martinus ligt Wijnrestaurant op het Land. Slechts drie weken kun je hier voor de lunch en diner aanschuiven (reserveer op tijd!) en genieten van al het moois dat uit Limburg komt. En dat is nogal het een en ander.

In de keuken staat chef Patriek van wijnrestaurant Mes Amis uit Maastricht. Annaline, van het gelijknamige restaurant is niet alleen zijn moeder, maar vooral een van de drijvende krachten achter Wijnrestaurant op het Land. Dat doet ze met zo veel bevlogenheid en liefde voor de regio, geweldig om te zien.

 

Limburg centraal

De gerechten zijn met lokale producten en ingrediënten gemaakt. Limburg wordt echt centraal gesteld. Zo gaaf. En zo knap hoe een restaurant met 300 couverts zo goed geregeld is. Al het eten is van niveau, het is warm, het is er op tijd. Wat een prestatie.

De begeleidende wijnen zijn ook allemaal van Limburgse komaf. St. Martinus, het wijndomein van Stan Beurskens uit Vijlen, is een van mijn lievelingswijnen uit Nederland. Stan zorgde voor de wijnpairing bij de gerechten tijdens de perslunch, maar ook bij de menu’s en dat betekent een mooi breed aanbod en zó veel lekkere wijnen.

 

Terwijl je geniet van je gerechten drink je wijn en kijk je uit op de velden waar de druiven voor die wijn vandaan komen. Mooier kan bijna niet. Ik zou dan ook echt aanraden om voor de lunch te reserveren, zodat je die ambiance meepakt.

Maak er een weekend Limburg van

Er zijn, naast lunch of diner in Wijnrestaurant op het Land, meerdere redenen om als je boekt er een weekend Limburg van te maken. Want er zijn verschillende arrangementen te boeken tijdens Wijnrestaurant op het Land. Zoals een masterclass met Stan maar ook rondleidingen en gesprekken met de wijnmakers uit de streek. Want dat zijn er echt heel veel. Zo gaaf!

Ik mocht tijdens de proeverij voorafgaand aan de perslunch al 26 (!) Limburgse wijnen proeven. Daar zat zó veel moois tussen. Iets om als Nederland echt trots op te zijn.

Kortom, reden genoeg om de komende weken af te reizen naar het zuiden, naar Wijnrestaurant op het Land, en te genieten van al het moois dat uit Limburg komt.

Gepubliceerd op 11 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 april 2024
MothrEarthProof- skincare
 
MOTHR EARTH PROOF® natuurlijke huidverzorging

Maak van je eigen badkamer een Spa met de producten van MOTHR EARTH PROOF®. Plantaardige huidverzorging waar je huid blij van wordt.
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.
10 februari 2024
toko favorieten
 
Favorieten uit de toko

De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.
10 februari 2024
 
Restaurants en uit eten op Curaçao

Tips voor restaurants op Curaçao, daar waar ik heerlijk uit eten ben geweest. Dat je op Curaçao geweldig uit eten kunt zie je aan deze restaurant tips.
21 december 2023
Warre's port kaasplank
 
5 tips voor het lekkerste kaasplankje met port

Duik in de wereld van port en kaas met deze 5 tips voor het lekkerste kaasplankje. Zo wordt jouw kaasplankje de perfecte afsluiter van je diner.