Wijnrestaurant op het LandTot en met 4 oktober 2020 zet Wijnrestaurant op het Land al het moois uit Limburg centraal. En dat is, om meerdere redenen, op en top genieten.

Wie mij een beetje kent weet hoe dol ik ben op Limburg. Op Zuid Limburg. En op alles wat uit Limburg komt, zéker culinair gezien. Mijn ouders zijn er geboren, en hoewel ik er zelf niet vandaan komt voelt het iedere keer weer als thuiskomen. En we komen er vaak.

Dit keer was er een bijzondere reden om naar Limburg te rijden, namelijk de opening van Wijnrestaurant op het land.

Wijnrestaurant op het Land

Mídden in de wijnvelden van St. Martinus ligt Wijnrestaurant op het Land. Slechts drie weken kun je hier voor de lunch en diner aanschuiven (reserveer op tijd!) en genieten van al het moois dat uit Limburg komt. En dat is nogal het een en ander.

In de keuken staat chef Patriek van wijnrestaurant Mes Amis uit Maastricht. Annaline, van het gelijknamige restaurant is niet alleen zijn moeder, maar vooral een van de drijvende krachten achter Wijnrestaurant op het Land. Dat doet ze met zo veel bevlogenheid en liefde voor de regio, geweldig om te zien.

 

Limburg centraal

De gerechten zijn met lokale producten en ingrediënten gemaakt. Limburg wordt echt centraal gesteld. Zo gaaf. En zo knap hoe een restaurant met 300 couverts zo goed geregeld is. Al het eten is van niveau, het is warm, het is er op tijd. Wat een prestatie.

De begeleidende wijnen zijn ook allemaal van Limburgse komaf. St. Martinus, het wijndomein van Stan Beurskens uit Vijlen, is een van mijn lievelingswijnen uit Nederland. Stan zorgde voor de wijnpairing bij de gerechten tijdens de perslunch, maar ook bij de menu’s en dat betekent een mooi breed aanbod en zó veel lekkere wijnen.

 

Terwijl je geniet van je gerechten drink je wijn en kijk je uit op de velden waar de druiven voor die wijn vandaan komen. Mooier kan bijna niet. Ik zou dan ook echt aanraden om voor de lunch te reserveren, zodat je die ambiance meepakt.

Maak er een weekend Limburg van

Er zijn, naast lunch of diner in Wijnrestaurant op het Land, meerdere redenen om als je boekt er een weekend Limburg van te maken. Want er zijn verschillende arrangementen te boeken tijdens Wijnrestaurant op het Land. Zoals een masterclass met Stan maar ook rondleidingen en gesprekken met de wijnmakers uit de streek. Want dat zijn er echt heel veel. Zo gaaf!

Ik mocht tijdens de proeverij voorafgaand aan de perslunch al 26 (!) Limburgse wijnen proeven. Daar zat zó veel moois tussen. Iets om als Nederland echt trots op te zijn.

Kortom, reden genoeg om de komende weken af te reizen naar het zuiden, naar Wijnrestaurant op het Land, en te genieten van al het moois dat uit Limburg komt.

Gepubliceerd op 11 september 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 maart 2023
Don papa rum
 
Waar komt Don Papa rum vandaan?

Ik neem je mee naar de Filipijnen. Het land waar Don Papa rum vandaan komt. Ga je mee op reis?!
4 maart 2023
cremant bistrot bar frere
 
Bistrot bar Frère in Rotterdam

Als je in Rotterdam uit eten wil ga je meestal het centrum in. Vanaf nu ga je linea recta naar Bistrot bar Frère in Rotterdam. Daar ga je blij van worden!
2 maart 2023
activiteiten Antwerpen
 
Antwerpen activiteiten

Volop tips voor leuke activiteiten in Antwerpen. Voor een weekendje weg of stedentrip, inclusief hoteltip. Ik zet alle Antwerpen tips voor je op een rijtje.
6 februari 2023
masterclass borrelen susan aretz
 
Masterclass Borreltijd met Susan Aretz

Altijd al willen leren hoe je de perfecte borrelplank maakt en welke cocktails je daar bij serveert? In de masterclass Borreltijd leer je het allemaal!
3 februari 2023
business class klm
 
Businessclass vliegen

Is het het waard om businessclass te vliegen en wat krijg je dan eigenlijk? Ik vloog voor het eerst businessclass met KLM en zet alles voor je op een rijtje.
1 februari 2023
dagtrip klein curacao
 
Dagtrip naar Klein Curaçao

Ben je op Curaçao en heb je de tijd, dan is een dagtrip naar Klein Curaçao de moeite waard. Een echt onbewoond eiland op een uur varen van Curaçao.