Onglet MaastrichtWaar ga je in Maastricht eten, met zó veel keuze in goede restaurants? Ga zéker een keer naar Onglet. Want vanaf het moment dat je aanbelt (waarover zodadelijk meer) tot het moment dat je via de achterdeur weer naar buiten gaat word je blij. Als je dan ook nog eens blij verrast de rekening betaald heb je volgens mij alle ingrediënten voor een topavond. Maar laten we bij het begin beginnen.

Onglet Maastricht

Ongelet in Maastricht is wat ze noemen een speakeasy restaurant. Een verborgen restaurant in gewoon Nederlands. Overdag is Onglet een kleine slagerswinkel, waar je zo naar binnenwandelt. Kom je er ‘s avonds dineren dan is er een naambordje en een bel. Je wordt vervolgens opgehaald en door die slagerswinkel loop je via wat lijkt op de deur van de koelcel een práchtig restaurant binnen. Wat een begin!

Onglet  

Wij hadden gereserveerd aan de bar, aan de warme kant. Dus met onze neus op waar de chefs aan het werk zijn. Dat kan ik je aanbevelen. Want niet alleen hou ik er van om te zien hoe een chef te werk gaat, bij Onglet zijn het ook nog eens leuke en spraakzame chefs. Daarnaast verzorgen ze het ene na het andere bord prachtig eten, wie houdt er niet van?! We kiezen het proeverijmenu van Alan (chef van Onglet) Hij is er vandaag zelf niet, maar chef Robin neemt de honeurs meer dan goed waar.

Menu Alan Onglet

We starten met een glas champagne en kiezen voor bij de gerechtjes een Limburgse Pinot Noir uit van Wijngoed Stokhem. Wat een waanzinnig lekkere wijn is dat zeg! Fruitig, soepel, kers maar nog steeds licht en hij gaat te gek bij de vleesgerechtjes die komen.

Onglet is een restaurant dat gespecialiseerd is in vlees, maar heeft ook genoeg vegetarische / niet vlees opties. Wij starten ons menu met een selectie charcuterie (o.a. truffelsalami) en een zuurdesembrood met bierbostel, wat smeersels en een waanzinnig goede boter.

 

Dan komen de eerste twee gerechtjes op tafel. Een rouleau van onglet (longhaas ) met wakame, miso, rettich en daslookkappertje. Oké, hallo dan! Wat een fijn begin. We delen alle gerechtjes en dat kan ook prima. Tegelijkertijd staat de pulpo met chorizo, tomaten dashi en little gem. Ook al zo’n fijn gerecht, wel eten voor je aan de onglet begint want een stuk delicater van smaak.

 

Lievelingsgerechten

Daarna de twee gerechtjes die mijn absolute lieveling van de avond zijn. Als eerste een zure zult met eendenlever, dadels en stroop. Wauw, wauw, wauw! Mán wat lekker. En ook de pinot noir gaat hier zó goed bij.

Het volgende gerechtje dat ons omver blaast is de zacht gegaarde Gilde hoender met paddenstoelen en mole. En die mole lieve mensen wil je gewoon in een emmer mee naar huis. Zó intens van smaak. Grappig genoeg bij zo’n licht stukje vlees. Maar het klopt aan alle kanten. Wauw!

 

Eigenlijk mag de bloemkool die daarna volgt ook niet in het lijstje lievelingsgerechten ontbreken. Die wordt geroosterd op zout en daarna gefrituurd. Knapperig van buiten, maar nog steeds zacht van binnen. Gecombineerd met geschaafde champignons, truffel en een saus van karnemelk en lavash. Ik bedoel… Hallo!

Het gerechtje dat het menu afsluit valt daarna een beetje uit de toon. Nog steeds heerlijk, maar niet de wauw factor van de voorgaande drie. Maar het is geen enkel probleem. Want wat hebben we fantástisch gegeten.

Restauranttip Maastricht

Ga je binnenkort naar Maastricht en wil je dé tip voor een geweldig restaurant, dan heb je die nu. Onglet heeft alles wat je zoekt in een avond lekker uit eten. Het menu dat wij aten was echt anders dan anders (je kunt ook à la carte eten trouwens), verrassend qua gerechten, zeer smaakvol en qua portionering echt prima. Ze hebben daarnaast een geweldige wijnkaart, met ook heel veel Limburgse wijnen wat ik echt te gek vind.

Daarnaast is het personeel voorkomend, gastvrij en lekker informeel waar het kan. En wij waren ook blij verrast door de rekening. Met z’n tweetjes waren we, inclusief glas champagne, tafelwater , fles wijn en vette fooi € 100 per persoon kwijt. Ik vind dat méér dan schappelijk.

Mijn enige kritiek is eigenlijk dat Onglet niet in Leiden zit, want dan zou het wel eens mijn favoriete restaurant kunnen worden. Kortom, reden genoeg om binnenkort weer een weekendje Maastricht te boeken en te reserveren bij Onglet.

Gepubliceerd op 13 september 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 september 2020
 
Foodtrends Culiperslunch 2020

Ieder jaar zie je de nieuwste foodtrends verzameld op de Culiperslunch. Dit jaar een grote hoofdrol voor nieuwe vegan producten, maar er viel meer op.
28 september 2020
 
Cucina Casalinga Amsterdam

Als je in Amsterdam op zoek bent naar een Italiaans restaurant lijken er opties te over. Maar als je écht Italiaans wilt eten dan heb ik een pareltje voor je!
16 september 2020
 
Dit moet je in september kijken op Netflix

Een van mijn favorieten Britse comedians, Michael McIntyre, is vanaf september te zien op Netflix. Een absolute aanrader om te kijken!
15 september 2020
 
Limburgse wijnen

Nederland heeft vele wijngaarden, maar de Limburgse wijnen zijn toch wel een buitencategorie. Ik vertel je wat meer over mijn 3 favorieten Limburgse wijnen
14 september 2020
 
Vermouth cocktail

Uit Borreltijd komt deze Vermouth cocktail. Gemaakt met maar 3 ingrediënten maak je een heerlijk frisse cocktail
11 september 2020
 
Wijnrestaurant op het Land

Tot en met 4 oktober 2020 zet Wijnrestaurant op het Land al het moois uit Limburg in het zonnetje. En dat is, om meerdere redenen, op en top genieten.