Onglet MaastrichtWaar ga je in Maastricht eten, met zó veel keuze in goede restaurants? Ga zéker een keer naar Onglet. Want vanaf het moment dat je aanbelt (waarover zodadelijk meer) tot het moment dat je via de achterdeur weer naar buiten gaat word je blij. Als je dan ook nog eens blij verrast de rekening betaald heb je volgens mij alle ingrediënten voor een topavond. Maar laten we bij het begin beginnen.

Onglet Maastricht

Ongelet in Maastricht is wat ze noemen een speakeasy restaurant. Een verborgen restaurant in gewoon Nederlands. Overdag is Onglet een kleine slagerswinkel, waar je zo naar binnenwandelt. Kom je er ’s avonds dineren dan is er een naambordje en een bel. Je wordt vervolgens opgehaald en door die slagerswinkel loop je via wat lijkt op de deur van de koelcel een práchtig restaurant binnen. Wat een begin!

Onglet  

Wij hadden gereserveerd aan de bar, aan de warme kant. Dus met onze neus op waar de chefs aan het werk zijn. Dat kan ik je aanbevelen. Want niet alleen hou ik er van om te zien hoe een chef te werk gaat, bij Onglet zijn het ook nog eens leuke en spraakzame chefs. Daarnaast verzorgen ze het ene na het andere bord prachtig eten, wie houdt er niet van?! We kiezen het proeverijmenu van Alan (chef van Onglet) Hij is er vandaag zelf niet, maar chef Robin neemt de honeurs meer dan goed waar.

Menu Alan Onglet

We starten met een glas champagne en kiezen voor bij de gerechtjes een Limburgse Pinot Noir uit van Wijngoed Stokhem. Wat een waanzinnig lekkere wijn is dat zeg! Fruitig, soepel, kers maar nog steeds licht en hij gaat te gek bij de vleesgerechtjes die komen.

Onglet is een restaurant dat gespecialiseerd is in vlees, maar heeft ook genoeg vegetarische / niet vlees opties. Wij starten ons menu met een selectie charcuterie (o.a. truffelsalami) en een zuurdesembrood met bierbostel, wat smeersels en een waanzinnig goede boter.

 

Dan komen de eerste twee gerechtjes op tafel. Een rouleau van onglet (longhaas ) met wakame, miso, rettich en daslookkappertje. Oké, hallo dan! Wat een fijn begin. We delen alle gerechtjes en dat kan ook prima. Tegelijkertijd staat de pulpo met chorizo, tomaten dashi en little gem. Ook al zo’n fijn gerecht, wel eten voor je aan de onglet begint want een stuk delicater van smaak.

 

Lievelingsgerechten

Daarna de twee gerechtjes die mijn absolute lieveling van de avond zijn. Als eerste een zure zult met eendenlever, dadels en stroop. Wauw, wauw, wauw! Mán wat lekker. En ook de pinot noir gaat hier zó goed bij.

Het volgende gerechtje dat ons omver blaast is de zacht gegaarde Gilde hoender met paddenstoelen en mole. En die mole lieve mensen wil je gewoon in een emmer mee naar huis. Zó intens van smaak. Grappig genoeg bij zo’n licht stukje vlees. Maar het klopt aan alle kanten. Wauw!

 

Eigenlijk mag de bloemkool die daarna volgt ook niet in het lijstje lievelingsgerechten ontbreken. Die wordt geroosterd op zout en daarna gefrituurd. Knapperig van buiten, maar nog steeds zacht van binnen. Gecombineerd met geschaafde champignons, truffel en een saus van karnemelk en lavash. Ik bedoel… Hallo!

Het gerechtje dat het menu afsluit valt daarna een beetje uit de toon. Nog steeds heerlijk, maar niet de wauw factor van de voorgaande drie. Maar het is geen enkel probleem. Want wat hebben we fantástisch gegeten.

Restauranttip Maastricht

Ga je binnenkort naar Maastricht en wil je dé tip voor een geweldig restaurant, dan heb je die nu. Onglet heeft alles wat je zoekt in een avond lekker uit eten. Het menu dat wij aten was echt anders dan anders (je kunt ook à la carte eten trouwens), verrassend qua gerechten, zeer smaakvol en qua portionering echt prima. Ze hebben daarnaast een geweldige wijnkaart, met ook heel veel Limburgse wijnen wat ik echt te gek vind.

Daarnaast is het personeel voorkomend, gastvrij en lekker informeel waar het kan. En wij waren ook blij verrast door de rekening. Met z’n tweetjes waren we, inclusief glas champagne, tafelwater , fles wijn en vette fooi € 100 per persoon kwijt. Ik vind dat méér dan schappelijk.

Mijn enige kritiek is eigenlijk dat Onglet niet in Leiden zit, want dan zou het wel eens mijn favoriete restaurant kunnen worden. Kortom, reden genoeg om binnenkort weer een weekendje Maastricht te boeken en te reserveren bij Onglet.

Gepubliceerd op 13 september 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 maart 2023
Don papa rum
 
Waar komt Don Papa rum vandaan?

Ik neem je mee naar de Filipijnen. Het land waar Don Papa rum vandaan komt. Ga je mee op reis?!
4 maart 2023
cremant bistrot bar frere
 
Bistrot bar Frère in Rotterdam

Als je in Rotterdam uit eten wil ga je meestal het centrum in. Vanaf nu ga je linea recta naar Bistrot bar Frère in Rotterdam. Daar ga je blij van worden!
2 maart 2023
activiteiten Antwerpen
 
Antwerpen activiteiten

Volop tips voor leuke activiteiten in Antwerpen. Voor een weekendje weg of stedentrip, inclusief hoteltip. Ik zet alle Antwerpen tips voor je op een rijtje.
6 februari 2023
masterclass borrelen susan aretz
 
Masterclass Borreltijd met Susan Aretz

Altijd al willen leren hoe je de perfecte borrelplank maakt en welke cocktails je daar bij serveert? In de masterclass Borreltijd leer je het allemaal!
3 februari 2023
business class klm
 
Businessclass vliegen

Is het het waard om businessclass te vliegen en wat krijg je dan eigenlijk? Ik vloog voor het eerst businessclass met KLM en zet alles voor je op een rijtje.
1 februari 2023
dagtrip klein curacao
 
Dagtrip naar Klein Curaçao

Ben je op Curaçao en heb je de tijd, dan is een dagtrip naar Klein Curaçao de moeite waard. Een echt onbewoond eiland op een uur varen van Curaçao.