Onglet Maastricht



Waar ga je in Maastricht eten, met zó veel keuze in goede restaurants? Ga zéker een keer naar Onglet. Want vanaf het moment dat je aanbelt (waarover zodadelijk meer) tot het moment dat je via de achterdeur weer naar buiten gaat word je blij. Als je dan ook nog eens blij verrast de rekening betaald heb je volgens mij alle ingrediënten voor een topavond. Maar laten we bij het begin beginnen.

Onglet Maastricht

Ongelet in Maastricht is wat ze noemen een speakeasy restaurant. Een verborgen restaurant in gewoon Nederlands. Overdag is Onglet een kleine slagerswinkel, waar je zo naar binnenwandelt. Kom je er ’s avonds dineren dan is er een naambordje en een bel. Je wordt vervolgens opgehaald en door die slagerswinkel loop je via wat lijkt op de deur van de koelcel een práchtig restaurant binnen. Wat een begin!

Onglet  

Wij hadden gereserveerd aan de bar, aan de warme kant. Dus met onze neus op waar de chefs aan het werk zijn. Dat kan ik je aanbevelen. Want niet alleen hou ik er van om te zien hoe een chef te werk gaat, bij Onglet zijn het ook nog eens leuke en spraakzame chefs. Daarnaast verzorgen ze het ene na het andere bord prachtig eten, wie houdt er niet van?! We kiezen het proeverijmenu van Alan (chef van Onglet) Hij is er vandaag zelf niet, maar chef Robin neemt de honeurs meer dan goed waar.

Menu Alan Onglet

We starten met een glas champagne en kiezen voor bij de gerechtjes een Limburgse Pinot Noir uit van Wijngoed Stokhem. Wat een waanzinnig lekkere wijn is dat zeg! Fruitig, soepel, kers maar nog steeds licht en hij gaat te gek bij de vleesgerechtjes die komen.

Onglet is een restaurant dat gespecialiseerd is in vlees, maar heeft ook genoeg vegetarische / niet vlees opties. Wij starten ons menu met een selectie charcuterie (o.a. truffelsalami) en een zuurdesembrood met bierbostel, wat smeersels en een waanzinnig goede boter.

 

Dan komen de eerste twee gerechtjes op tafel. Een rouleau van onglet (longhaas ) met wakame, miso, rettich en daslookkappertje. Oké, hallo dan! Wat een fijn begin. We delen alle gerechtjes en dat kan ook prima. Tegelijkertijd staat de pulpo met chorizo, tomaten dashi en little gem. Ook al zo’n fijn gerecht, wel eten voor je aan de onglet begint want een stuk delicater van smaak.

 

Lievelingsgerechten

Daarna de twee gerechtjes die mijn absolute lieveling van de avond zijn. Als eerste een zure zult met eendenlever, dadels en stroop. Wauw, wauw, wauw! Mán wat lekker. En ook de pinot noir gaat hier zó goed bij.

Het volgende gerechtje dat ons omver blaast is de zacht gegaarde Gilde hoender met paddenstoelen en mole. En die mole lieve mensen wil je gewoon in een emmer mee naar huis. Zó intens van smaak. Grappig genoeg bij zo’n licht stukje vlees. Maar het klopt aan alle kanten. Wauw!

 

Eigenlijk mag de bloemkool die daarna volgt ook niet in het lijstje lievelingsgerechten ontbreken. Die wordt geroosterd op zout en daarna gefrituurd. Knapperig van buiten, maar nog steeds zacht van binnen. Gecombineerd met geschaafde champignons, truffel en een saus van karnemelk en lavash. Ik bedoel… Hallo!

Het gerechtje dat het menu afsluit valt daarna een beetje uit de toon. Nog steeds heerlijk, maar niet de wauw factor van de voorgaande drie. Maar het is geen enkel probleem. Want wat hebben we fantástisch gegeten.

Restauranttip Maastricht

Ga je binnenkort naar Maastricht en wil je dé tip voor een geweldig restaurant, dan heb je die nu. Onglet heeft alles wat je zoekt in een avond lekker uit eten. Het menu dat wij aten was echt anders dan anders (je kunt ook à la carte eten trouwens), verrassend qua gerechten, zeer smaakvol en qua portionering echt prima. Ze hebben daarnaast een geweldige wijnkaart, met ook heel veel Limburgse wijnen wat ik echt te gek vind.

Daarnaast is het personeel voorkomend, gastvrij en lekker informeel waar het kan. En wij waren ook blij verrast door de rekening. Met z’n tweetjes waren we, inclusief glas champagne, tafelwater , fles wijn en vette fooi € 100 per persoon kwijt. Ik vind dat méér dan schappelijk.

Mijn enige kritiek is eigenlijk dat Onglet niet in Leiden zit, want dan zou het wel eens mijn favoriete restaurant kunnen worden. Kortom, reden genoeg om binnenkort weer een weekendje Maastricht te boeken en te reserveren bij Onglet.

Gepubliceerd op 13 september 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 november 2021
Remy martin Sidecar
 
De lekkerste drankjes voor de feestdagen

De feestdagen zijn bij uitstek een moment om weer eens iets lekkers in te schenken. Ik zette de lekkerste drankjes voor je op een rijtje.
15 november 2021
de waag leiden
 
10x Lunchen in Leiden

Of ik mijn favorieten wil delen voor lekkere lunch plekjes in Leiden? Tuurlijk! Dit zijn mijn 10 favorieten om in Leiden lekker te lunchen.
11 november 2021
cocktail met stoofperen siroop
 
Stoofpeertjes cocktail

Een verrassende winterse cocktail met stoofpeertjes siroop. Denk Glühwein meets Margarita. De ultieme wintercocktail!
11 november 2021
Holy Unicorn Linda Loves
 
Linda loves Holy Unicorn Gin

Ape-trots hoor, want in de Linda Loves van deze maand is een plekje waar je Holy Unicorn Gin vindt. MIJN gin. In de Linda.
5 november 2021
Holy Unicorn Gin
 
Holy Unicorn Cocktail

Een cocktail maken met mijn eigen Holy Unicorn gin ? Ja hoor, doen we gewoon. Drie ingrediënten, ijs, stirred not shaken. Mooi glas. Cheers!
29 oktober 2021
Reims proeverij Mumm
 
Tips voor je bezoek aan Reims

Is Reims de moeite waard om te bezoeken? Absoluut! Trek een paar dagen uit en geniet van het moois dat de Champagnestreek te bieden heeft.