De maand van Susan – juliDe zomer is vaak rustiger, maar juli was dit keer een uitzondering. Met helaas ook een onverwacht dieptepunt. Wie mij op Instagram volgt krijgt dat kijkje achter de schermen eigenlijk bijna dagelijks. Het is leuk om via mijn social media kanalen zoveel contact te hebben. Ik probeer dan ook altijd zo veel mogelijk alle berichtjes te beantwoorden. Dat lukt niet altijd, maar ik doe mijn best.

Het is dan ook lekker om eens per maand even terug te kijken. Want dat er genoeg gebeurt zal geen verrassing zijn. Dat was deze maand zeker weer het geval.

Rond de Tafel diner

De eerste perslunch sinds het uitbreken van Corona. Er bleek geen betere manier om de maand te beginnen dan met een fantastische viergangen lunch van Erik van Loo. Nog de hele zomer kun je in de Westergasfabriek genieten van verschillende chefs. Dit schreef ik er over.

Jarige dochter

Juli is ook de maand dat onze dochter jarig is. Tien werd ze. Waar blijft de tijd?! Voor haar verjaardag startte ik, op haar verzoek, deze inzamelingsactie voor de Voedselbank. Meer dan € 300 (!!) konden we uiteindelijk overmaken. Zeer trots op haar initiatief! Natuurlijk vierden we haar verjaardag zelf ook uitgebreid. Met een weekend vol (gespreid) bezoek en een zeer blije tienjarige als resultaat.

Haringtest Leiden en omgeving

Zeer eervol, ik mocht mede jurylid zijn bij de haringtest voor Leiden en omgeving. Een avond lang tien verschillende haringen proeven en samen bepalen welke de lekkerste is. Geen sinecure, maar ook tof hoe je zo de verschillen in haring kunt proeven. De uiteindelijke winnaar, uit Katwijk, had ook wat mij betreft de allerlekkerste haring!

Ongeluk in een klein hoekje

nekbraceEn dan blijkt halverwege de maand dat ongeluk in een klein hoekje zit. Mijn man krijgt een fietsongeluk en komt zodanig naar ten val dat hij met een ambulance wordt afgevoerd. Het telefoontje van de politie zal ik niet snel meer vergeten.

Achteraf blijkt dat hij (relatief gezien) echt een engeltje op zijn schouder heeft gehad, want in verhouding tot hoe hij gevallen is lijken de verwondingen aan de buitenkant mee te vallen. Het gips om zijn pols mag er hopelijk in augustus af. De interne verwondingen hebben waarschijnlijk wat langer nodig. Maar dit was een dag die ik niet graag nog een keer herbeleef.

Terugschakelen

Een week daarna begint voor ons moppie de zomervakantie, dus is het tijd om even terug te schakelen. Maar het werk houdt niet meteen op voor mij.

 glamping

Gelukkig kan ze met me mee als we samen gaan lunchen bij de nieuwste vestiging van de Spaghetteria in Rotterdam (zie ook dit artikel). En is het helemaal tof als we samen een weekend mogen kamperen bij East Nomads. Maar we volgen samen ook een chocolade workshop bij de Bonte Koe in Schiedam. Wat heb ik toch ook heerlijk werk!

Best gelezen artikelen op SusanAretz.nl

Susan Aretz rocktHet is echt super gaaf dat jullie met steeds meer de site weten te vinden en de diversiteit in artikelen waarderen. Ik kan dat altijd heerlijk volgen in mijn statistieken. Deze maand was het best gelezen recept op SusanAretz.nl de Zeebaars van de BBQ en het best gelezen artikel mijn verhaal over een Maatje meer. Maar ook het artikel over waarom ik sporten ineens leuk vindt (huh?! ja echt) en hoe ik keuzes maak ten aanzien van sponsored concent (zie hier) worden goed gelezen.

Sowieso als ik het aantal bezoekers vergelijk met dezelfde periode vorig jaar ben ik echt mega blij dat ik de investering heb gedaan om de site op te knappen. Het aantal bezoekers is echt fors hoger. Dankjewel daarvoor!

Bijna zomervakantie

Nog een weekje en dan is het ook voor mij zomervakantie. Die laatste periode is altijd extra druk met het afronden van werk, het zorgen dat jullie lekker verder kunnen lezen als ik achterover leun op mijn vakantieadres. Samen met Christa gaan we een paar uur fotograferen in Amsterdam. Het resultaat zijn een serie geweldige foto’s die je al terugziet in dit artikel, maar ook de komende tijd nog wel zult zien. Christa is overigens in te huren als fotograaf (zie ook haar site), ik kan dat alleen maar heel erg aanbevelen.

Susan Aretz  Susan pak Summum

Het helpt alleen niet echt in het afronden van alle werkzaamheden dat op de laatste dag van de maand ik fors mijn tenen kneus in een ontmoeting met een betonplaat op het strand. Gelukkig is er niks gebroken, maar ik moet wel een week rust houden. Dat is niet echt lekker in combinatie met een volle agenda. Maar we maken er het beste van!

Culinaire voorpret

Want de voorpret van twee reserveringen bij twee toprestaurants in eigen land maakt alles, nu al, goed. In Limburg gaan we eten bij Brut172 van Hans van Wolde. En in Zeeuws Vlaanderen bij de Kromme Watergang van Edwin Vinke. Ik verheug me er intens op.

Thuis wordt alles goed verzorgd met inwonende  huis- en katoppas, dus ook daar hoeven we niet over na te denken. Of het allemaal zo heerlijk en ontspannen was vertel ik je volgende maand. In de maand van Susan, zomereditie.

 

Gepubliceerd op 1 augustus 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.