De maand van Susan – juliDe zomer is vaak rustiger, maar juli was dit keer een uitzondering. Met helaas ook een onverwacht dieptepunt. Wie mij op Instagram volgt krijgt dat kijkje achter de schermen eigenlijk bijna dagelijks. Het is leuk om via mijn social media kanalen zoveel contact te hebben. Ik probeer dan ook altijd zo veel mogelijk alle berichtjes te beantwoorden. Dat lukt niet altijd, maar ik doe mijn best.

Het is dan ook lekker om eens per maand even terug te kijken. Want dat er genoeg gebeurt zal geen verrassing zijn. Dat was deze maand zeker weer het geval.

Rond de Tafel diner

De eerste perslunch sinds het uitbreken van Corona. Er bleek geen betere manier om de maand te beginnen dan met een fantastische viergangen lunch van Erik van Loo. Nog de hele zomer kun je in de Westergasfabriek genieten van verschillende chefs. Dit schreef ik er over.

Jarige dochter

Juli is ook de maand dat onze dochter jarig is. Tien werd ze. Waar blijft de tijd?! Voor haar verjaardag startte ik, op haar verzoek, deze inzamelingsactie voor de Voedselbank. Meer dan € 300 (!!) konden we uiteindelijk overmaken. Zeer trots op haar initiatief! Natuurlijk vierden we haar verjaardag zelf ook uitgebreid. Met een weekend vol (gespreid) bezoek en een zeer blije tienjarige als resultaat.

Haringtest Leiden en omgeving

Zeer eervol, ik mocht mede jurylid zijn bij de haringtest voor Leiden en omgeving. Een avond lang tien verschillende haringen proeven en samen bepalen welke de lekkerste is. Geen sinecure, maar ook tof hoe je zo de verschillen in haring kunt proeven. De uiteindelijke winnaar, uit Katwijk, had ook wat mij betreft de allerlekkerste haring!

Ongeluk in een klein hoekje

nekbraceEn dan blijkt halverwege de maand dat ongeluk in een klein hoekje zit. Mijn man krijgt een fietsongeluk en komt zodanig naar ten val dat hij met een ambulance wordt afgevoerd. Het telefoontje van de politie zal ik niet snel meer vergeten.

Achteraf blijkt dat hij (relatief gezien) echt een engeltje op zijn schouder heeft gehad, want in verhouding tot hoe hij gevallen is lijken de verwondingen aan de buitenkant mee te vallen. Het gips om zijn pols mag er hopelijk in augustus af. De interne verwondingen hebben waarschijnlijk wat langer nodig. Maar dit was een dag die ik niet graag nog een keer herbeleef.

Terugschakelen

Een week daarna begint voor ons moppie de zomervakantie, dus is het tijd om even terug te schakelen. Maar het werk houdt niet meteen op voor mij.

 glamping

Gelukkig kan ze met me mee als we samen gaan lunchen bij de nieuwste vestiging van de Spaghetteria in Rotterdam (zie ook dit artikel). En is het helemaal tof als we samen een weekend mogen kamperen bij East Nomads. Maar we volgen samen ook een chocolade workshop bij de Bonte Koe in Schiedam. Wat heb ik toch ook heerlijk werk!

Best gelezen artikelen op SusanAretz.nl

Susan Aretz rocktHet is echt super gaaf dat jullie met steeds meer de site weten te vinden en de diversiteit in artikelen waarderen. Ik kan dat altijd heerlijk volgen in mijn statistieken. Deze maand was het best gelezen recept op SusanAretz.nl de Zeebaars van de BBQ en het best gelezen artikel mijn verhaal over een Maatje meer. Maar ook het artikel over waarom ik sporten ineens leuk vindt (huh?! ja echt) en hoe ik keuzes maak ten aanzien van sponsored concent (zie hier) worden goed gelezen.

Sowieso als ik het aantal bezoekers vergelijk met dezelfde periode vorig jaar ben ik echt mega blij dat ik de investering heb gedaan om de site op te knappen. Het aantal bezoekers is echt fors hoger. Dankjewel daarvoor!

Bijna zomervakantie

Nog een weekje en dan is het ook voor mij zomervakantie. Die laatste periode is altijd extra druk met het afronden van werk, het zorgen dat jullie lekker verder kunnen lezen als ik achterover leun op mijn vakantieadres. Samen met Christa gaan we een paar uur fotograferen in Amsterdam. Het resultaat zijn een serie geweldige foto’s die je al terugziet in dit artikel, maar ook de komende tijd nog wel zult zien. Christa is overigens in te huren als fotograaf (zie ook haar site), ik kan dat alleen maar heel erg aanbevelen.

Susan Aretz  Susan pak Summum

Het helpt alleen niet echt in het afronden van alle werkzaamheden dat op de laatste dag van de maand ik fors mijn tenen kneus in een ontmoeting met een betonplaat op het strand. Gelukkig is er niks gebroken, maar ik moet wel een week rust houden. Dat is niet echt lekker in combinatie met een volle agenda. Maar we maken er het beste van!

Culinaire voorpret

Want de voorpret van twee reserveringen bij twee toprestaurants in eigen land maakt alles, nu al, goed. In Limburg gaan we eten bij Brut172 van Hans van Wolde. En in Zeeuws Vlaanderen bij de Kromme Watergang van Edwin Vinke. Ik verheug me er intens op.

Thuis wordt alles goed verzorgd met inwonende  huis- en katoppas, dus ook daar hoeven we niet over na te denken. Of het allemaal zo heerlijk en ontspannen was vertel ik je volgende maand. In de maand van Susan, zomereditie.

 

Gepubliceerd op 1 augustus 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]