East Nomads glamping in de AchterhoekKamperen in de Achterhoek, maar dan op de manier van East Nomads. Dat is glamping in de Achterhoek en alles waar kamperen leuk van wordt. Want laten we wel wezen, kamperen is niet iets waar je mij normaliter mijn huis voor uit krijgt. Glamping daarentegen. En zeker als het gebeurt zoals de East Nomads nu doen in de Achterhoek, daar rijd ik rustig 200 km voor richting het Oosten van het land.

Ik mocht namelijk op uitnodiging, samen met dochterlief, een nachtje zelf komen ervaren wat glamping in Aalten in houdt. Hou je vast, want dit is voor het eerst in bijna 40 jaar dat ik weer vrijwillig in een tent slaap 😉

Wie / wat is East Nomads

East Nomads is een collectief van festivalmakers, die deze zomer niet hun geplande festivals kunnen doen maar die creativiteit hebben omgezet in een kampeerbelevenis. Waar een regulier festival 10 maanden aan voorbereiding vraagt hebben ze in amper twee maanden het onverwachte voor elkaar gekregen.

Een glamping waar je het gevoel hebt op een festival te zijn, zonder de drukte en mensenmassa’s Dat festivalgevoel zie je in alles terug. Knap hoe je die sfeer over kunt brengen op een kampeerterrein.

 

Glamping in de Achterhoek

De ochtend van ons glamping avontuur in de Achterhoek zien we op buienradar dat juist deze nacht een enorm buienfront over de Achterhoek trekt. Maar we laten ons niet gek maken, wij kunnen dit! 😉 We parkeren de auto, midden in de bossen op het speciale parkeerterrein van de East Nomads en lopen met naar het kampeerterrein.

Ik word blij van de ingang, waar allemaal lp’s hangen te schitteren in de zon. Het zet meteen de toon voor de rest van het weekend. We worden welkom geheten bij de receptie aan het begin van het terrein en krijgen uitleg over het concept dat East Nomads voor ogen heeft.

kamperen Achterhoek

Ongedwongen kamperen, maar met alle faciliteiten waar je blij van wordt. Dus een grote, aangeklede tent met matrassen (yay!) en naast de tent je eigen sanitair (woohoo!). Voor je tent een terras met picknicktafel en parasol. Kijk, zó wil ik ieder jaar wel kamperen. Maar zonder dollen, de belangrijkste reden is dat kamperen op deze manier Coronaproof is.

Faciliteiten East Nomads

Daarnaast heeft East Nomads echt alle faciliteiten om een te gekke vakantie te hebben. Er staat een koffiebar met fatsoenlijke koffie (halleluja), je kunt een ijsje kopen, iedere avond is er een kampvuur om marshmellows te roosteren, er is een trampoline, schommel en zandbak voor de kleinsten. Maar ook volop spelletjes, een mega sjoeltafel, tafeltennistafel en een mini bibliotheek.

Maar er worden ook allerhande activiteiten georganiseerd. Het weekend dat wij er waren was er ’s avonds een popquiz, maar er wordt ook yoga gedaan, je kunt je (tegen betaling) laten masseren, fietsen huren. Kortom, je hoeft je echt geen seconde te vervelen.

Wat eet je bij East Nomads?

Je kunt, als je gaat kamperen bij East Nomads, je eigen voorzieningen meenemen als je wilt. Maar ook als je ter plaatse wilt (uit) eten is er echt van alles mogelijk. BBQ’en (zoals wij deden) kan voor je tent. Je bestelt een BBQ pakket met lokale producten en met BBQ en al wordt het naar je tent gebracht. Je hoeft de afwas niet eens te doen, want na afloop wordt alles weer keurig opgehaald.

 

Niet zelf koken? Bestel bij een van de medewerkers vanaf het menu je eten bij een lokaal restaurant en het wordt tot aan je tent bezorgd. Echt, hoe tof en gemakkelijk wil je het hebben. Ook als je ’s ochtends een ontbijtje verzorgd wil hebben kan dat geregeld worden.

Culinair kamperen East Nomads

Wie écht culinair wil kamperen kan deze zomer helemaal zijn hart ophalen. East Nomads organiseert namelijk i.s.m. Ron Blaauw en Jord Althuizen (Smokey Goodness) een aantal culinaire weekenden/weken op het kampeerterrein. Van een verzorgd zes gangenmenu door Ron Blaauw tot BBQ workshops en diners met Smokey Goodness.

Op de site van East Nomads vind je alle info over deze culinaire kampeertrips. Voor de liefhebbers!

Wat is er te doen in Aalten?

Het terrein van East Nomads ligt midden in de bossen van Aalten. Rust, ruimte, heerlijk! Een prima wandel- en fietsgebied dus (fietsen kun je bij East Nomads huren, ook met kinderzitje!). Maar er is in de omgeving ook van alles te doen. Er zijn een aantal wijngaarden in de omgeving, of bezoek een lokale zuivelboerderij. Doetinchem en Arnhem liggen beiden op rij-afstand, voor een dagje naar de stad. Of rijd richting Bocholt in Duitsland, om te shoppen of (zoals wij) boodschappen te doen.

 

In Aalten zelf vind je op de Markt een paar fijne terrasjes en naast de bakker zit een ijswinkel. Wij gingen naar het Nationale Onderduikmuseum in Aalten. Niet groot maar daardoor juist met kinderen prima om een uurtje in door te brengen. In het huis waar het museum zit hebben vroeger namelijk daadwerkelijk onderduikers gezeten en er is op een bijzondere manier in beeld gebracht hoe het leven er toen aan toe ging. Indrukwekkend.

Onze ervaring met glamping bij East Nomads

east nomads glampingEerlijk is eerlijk, deze manier van kamperen, oké glamping, is wat mij betreft de énige manier van kamperen. Ik hoef geen vijfsterrenhotels, maar ik hou wel van comfort en gemak. Nou, dat is bij East Nomads meer dan geweldig geregeld.

Van het golfkarretje dat je bagage naar je tent brengt, tot de faciliteiten in en om je tent. Aan alles is gedacht.

Daarnaast maakt het personeel op het terrein ook echt het verschil. Ze hebben er plezier in, willen dat jij het fijn hebt en daar dragen ze ook echt aan bij. Het zit in de details, zoals het briefje op het bed bij aankomst, de aankleding van je tent en de fles kinderchampagne die bij de BBQ werd geleverd.

Aan onze dochter had ik het hele weekend, letterlijk, geen kind. Die genoot van haar eerste kampeeravontuur. En dat zondagochtend de zon scheen en ik dus ongestoord een paar uurtjes in de zon kon relaxen droeg al helemaal bij aan het vakantiegevoel.

Ik nam een dolgelukkig kind mee terug naar huis die ik heb moeten beloven dat we volgend jaar (als East Nomads weer haar tenten op dit terrein opzet) terugkomen. Dat zou maar zo eens kunnen gebeuren….

Disclaimer

Wij waren door East Nomads uitgenodigd om een weekend verzorgd te komen kamperen en zo zelf te ervaren hoe dat is, met als resultaat dit artikel waar ik dan weer niet voor betaald ben. Zoals je van mij gewend bent is het wel altijd een reflectie van mijn persoonlijke ervaring. En die was in dit geval gewoon super.

 

 

Gepubliceerd op 27 juli 2020


2 reacties

  1. Marja ter Voort schreef:

    Een helder en goed verhaal over jouw ervaring.
    Ik ben qua kamperen uit hetzelfde hout gesneden.
    Dit vind ik heel aantrekkelijk.
    Ik ga dat eens in de groep gooien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2024
boodschappenlijstje
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Duitsland

Wat staat er op mijn boodschappenlijstje voor de Duitse supermarkt? Heel veel tips voor Duitse boodschappen!
28 april 2024
Londen tips
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Engeland

Wat neem je aan boodschappen mee uit de de supermarkt in Engeland? Dit is mijn Engelse boodschappenlijstje!
28 april 2024
verschil champagne cava prosecco
 
Verschil champagne cava en prosecco

Qua bubbels is er voor iedere smaak en portemonnee een lekkere fles te vinden. Maar wat is nou het verschil tussen champagne, cava en prosecco?
18 april 2024
MothrEarthProof- skincare
 
MOTHR EARTH PROOF® natuurlijke huidverzorging

Maak van je eigen badkamer een Spa met de producten van MOTHR EARTH PROOF®. Plantaardige huidverzorging waar je huid blij van wordt.
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.