3 succesfactoren voor plezier in sportenDrie maanden personal training, niet langer. Dat was het plan. We zijn bijna een jaar verder! Ben ik nu in eens een fitgirl?  Je zou het bijna denken hé. Maar nee, een echte fitgirl zal ik nooit worden. De bestelling voor dat wasbordje is denk ik ergens blijven steken.

Maar zonder dollen. Ik ontdekte 3 succesfactoren die de basis bleken voor het houden van mijn plezier in sporten.

Personal training

Doordat er een personal trainer op me staat te wachten ga ik. Ook na een jaar heb ik die stok achter de deur nog nodig. Want hoe lekker ik ook weet dat ik me na afloop voel, ik heb vooraf nul interne motivatie (zelfkennis is een groot goed 😉)

Toch merk ik wel dat ik het inmiddels echt leuk vind. Om mijn grenzen te verleggen. Om te merken dat ik iedere maand sterker word. Om te zien hoe mijn lijf is hersteld na de operatie, die überhaupt de aanleiding was om te gaan sporten.

Een jaar geleden, na mijn operatie, kon ik nog niet eens gewoon op één been staan zonder om te vallen. Nu sta ik op een wiebelbal met 16 kilo in mijn nek en doe ik squats (zonder die 16kg vast te houden) en sta zo stevig als een huis. Echt te gek! (zie hieroven)

Fitte veertiger

Ik begon met twee keer in de week sporten. Gewoon in de sportschool, met een eigen programma. En toen kwam Corona. De eerste 6-8 weken was sporten echt het laatste waar ik aan moest denken. Toen de mogelijkheid kwam om buiten te sporten greep ik die wel aan. Dat bleek nóg lekkerder dan in de sportschool.

De combi van buiten zijn en bewegen is echt fantastisch. Mijn sportschool heeft inmiddels een buitensportterrein. Dus als het droog is sport ik daar nu.

Bodytec

Naast dat ik twee keer per week sport heb ik een derde moment toegevoegd. Bodytech is een low impact manier van sporten, op basis van EMS. EMS is electro musculaire stimulatie. Met behulp van elektroden krijg je op verschillende spieren elektronische stimulans. Die gaat diep je spiermassa aan. Kijk maar eens naar deze video met Arie Boomsma.

Bodytec claimt dat met 20 minuten je een workout krijgt die gelijk staat aan 3 uur gewoon sporten. Ik vind het vooral een hele fijne toevoeging om mijn gewone sportregime. Het lijkt overigens dat je niks doet, maar dat valt vies tegen. Ik ben meestal kapot na de tijd, hoewel tot nu toe de verwachtte spierpijn meevalt.

Ja, ik kan niet anders zeggen dan dat de wonderen nog niet de wereld uit zijn. Want wie mij een jaar geleden dit allemaal hard verteld had ik simpelweg niet geloofd. Sterker nog, ik had je keihard uitgelachen.

3 Succesfactoren voor plezier in sport

  1. Goede begeleiding (thanks Mike!)
  2. Verbetering zien
  3. Een betaalbare personal trainer

Het zijn voor mij de succesfactoren gebleken om door te gaan met sporten én om er lol in te hebben. Ik weet dat personal training een prijs heeft. Die verschilt overigens echt enorm onderling. Ik betaal aanzienlijk minder dan wanneer je in Amsterdam een personal trainer inhuurt. Per half uur kost het me € 17,50. Ik vind dat betaalbaar én de investering waard. Omdat ik weet dat ik anders namelijk gewoon niet ga. Zo simpel is het.

Dus mocht je die investering in jezelf willen (en kunnen) doen, dan hoop ik dat ik je bij deze heb overtuigd dat zelfs de verstokte sporthater er lol in kan krijgen en dat wonderen dus echt bestaan 😉

Gepubliceerd op 19 juli 2020


4 reacties

  1. Dennis Sitters schreef:

    Goed bezig jij! #projectfitteveertiger mag mij bij mij ook wel weer wat aandacht krijgen, dank voor de reminder!

  2. Dennis schreef:

    Super leuk stukje!! En je doet het echt goed👍🏻👍🏻💪🏻💪🏻

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.