Spaghetteria Rotterdam



Het concept van Spaghetteria is simpel. Verse pasta, een wisselend menu, goede wijn en een fijne locatie. In Rotterdam opende onlangs de 10e Spaghetteria in de Randstad. En wij mochten tijdens een perslunch proeven van de nieuwste pasta’s.

Wat ik zo tof vind aan de Spaghetteria, naast de fantastische pasta’s; in de keuken staan Italiaanse chefs. En die komen uit heel Italië en brengen allemaal hun eigen favoriete recepten mee. Smullen geblazen dus.

Spaghetteria Rotterdam

In de Spaghetteria in Rotterdam, aan de Nieuwe Binnenweg 77, staat onder andere chef Matteo in de keuken. Geboren en getogen op Sicilië. En dat proef je terug in zijn gerechten. Wij mochten er vier proeven. In een aangepaste portie gelukkig, want zelfs een ervaren eter als ik kan geen vier volle borden pasta op 😉

 

Kindvriendelijk restaurant

Omdat het zomervakantie is is mijn dochter vandaag mee, dus is het meteen een test hoe Smulpaapje proof en kindvriendelijk dit restaurant is. Stiekem wist ik dat natuurlijk al (ik at vaker in de Amsterdamse vestigingen) maar ook hier is het mooi te zien hoe de kinderstoelen opgestapeld tegen de muur staan. Het is bovendien mogelijk om halve porties te bestellen. Top dus!

 

Verse pasta

De pasta nu. Tja, verser dan vers. Het wordt in hun eigen pastalab gemaakt, waar ik ooit een kijkje nam en dus weet hoe het gemaakt wordt. We proeven twee gevulde verse pasta’s, waarbij de eerste met zongedroogde tomaten een regelrechte winnaar is. De tagliatelle met porcini en truffel had van mij wat meer peper mogen hebben. De kronkelpasta met ricotta daarentegen is ook weer top.

pasta ravioli

Eenvoud, maar kwaliteit staan voorop bij de Spaghetteria. Dus krijg je alleen een vork (Italianen eten geen pasta met een mes!) en een stukje brood om de saus mee op te vegen. Meer heb je eigenlijk ook niet nodig.

Wisselend menu

Iedere dag zijn staan er verschillende pasta’s op het menu. Altijd een vegetarische, eentje met vis en een pasta met vlees. Welke er op het menu staat bepaalt het aanbod, het seizoen en de chef. Genoeg reden dus om met regelmaat even op de Binnenweg, of een van de andere negen vestigingen in de Randstad, binnen te lopen. En met 130 zitplaatsen in Rotterdam is er plek genoeg.

antipasti

Ook een aanrader trouwens is hun antipasti. Het lijkt zo’n eenvoudig plankje, met kaas, grissini, bruschetta, olijven en tapenade. Maar het is een heerlijk begin van een heerlijk avondje Italiaans. Oh en die sluit je bij de Spaghetteria af met keuze uit een van de drie vaste dessert, waarvan de sgroppino (huisgemaakt!) mijn absolute favoriet is.

Waag het daarna niet om een cappuccino te vragen. Die is er niet. Echte Italianen drinken cappuccino bij het ontbijt en een goeie espresso na hun diner. En die heeft de Spaghetteria dus wel. Perfetto! De volgende vestiging graag in Leiden alsjeblieft, dankjewel!

Spaghetteria Rotterdam

Je vindt de Spaghetteria aan de Nieuwe Binnenweg 77 in Rotterdam. Reserveren is momenteel zeer gewenst. Er is ook mogelijkheid om buiten te zitten.

Gepubliceerd op 22 juli 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 oktober 2020
stoofschotel kip en venkel
 
Stoofschotel met kip & venkel

Deze kipstoofschotel wordt op smaak gebracht met venkel, paprika, tomaat én sinaasappel. Zo heb je een stoofschotel met kip nog nooit gegeten.
26 oktober 2020
linzensoep
 
Linzensoep met knolselderij

Linzen zijn zo verdraaid veelzijdig dat ik ze altijd in huis heb. Nu leverde het een verrassende soep met linzen en knolselderij op. In een half uurtje op tafel!
25 oktober 2020
pumkinspice granola
 
Pumpkin spice granola

Met deze pumkin spice granola kom je de herfst wel door! De granola maak je in de oven, zo wordt je granola extra knapperig.
24 oktober 2020
zuurkool uit de oven
 
Zuurkoolschotel met rozijnen en kerriegehakt

Een dikke vette hit, deze makkelijk voor te bereiden zuurkoolschotel uit de oven, met kerriegehakt en rozijnen.
24 oktober 2020
stoofschotel hert
 
Wildstoofschotel met hert en tomaat

Een verrassende Italiaanse stoofschotel met hert en tomaat, die je gewoon thuis in je Nederlandse keuken maakt.
23 oktober 2020
Foss Curacao Kokosnoot
 
7x eten uit eigen tuin op Curaçao

Maaike verhuisde naar een nieuw huis met een paradijselijke tuin waar je dus gewoon tropisch uit kunt eten. Wat? Maaike zet het voor je op een rijtje.