Spaghetteria Rotterdam



Het concept van Spaghetteria is simpel. Verse pasta, een wisselend menu, goede wijn en een fijne locatie. In Rotterdam opende onlangs de 10e Spaghetteria in de Randstad. En wij mochten tijdens een perslunch proeven van de nieuwste pasta’s.

Wat ik zo tof vind aan de Spaghetteria, naast de fantastische pasta’s; in de keuken staan Italiaanse chefs. En die komen uit heel Italië en brengen allemaal hun eigen favoriete recepten mee. Smullen geblazen dus.

Spaghetteria Rotterdam

In de Spaghetteria in Rotterdam, aan de Nieuwe Binnenweg 77, staat onder andere chef Matteo in de keuken. Geboren en getogen op Sicilië. En dat proef je terug in zijn gerechten. Wij mochten er vier proeven. In een aangepaste portie gelukkig, want zelfs een ervaren eter als ik kan geen vier volle borden pasta op 😉

 

Kindvriendelijk restaurant

Omdat het zomervakantie is is mijn dochter vandaag mee, dus is het meteen een test hoe Smulpaapje proof en kindvriendelijk dit restaurant is. Stiekem wist ik dat natuurlijk al (ik at vaker in de Amsterdamse vestigingen) maar ook hier is het mooi te zien hoe de kinderstoelen opgestapeld tegen de muur staan. Het is bovendien mogelijk om halve porties te bestellen. Top dus!

 

Verse pasta

De pasta nu. Tja, verser dan vers. Het wordt in hun eigen pastalab gemaakt, waar ik ooit een kijkje nam en dus weet hoe het gemaakt wordt. We proeven twee gevulde verse pasta’s, waarbij de eerste met zongedroogde tomaten een regelrechte winnaar is. De tagliatelle met porcini en truffel had van mij wat meer peper mogen hebben. De kronkelpasta met ricotta daarentegen is ook weer top.

pasta ravioli

Eenvoud, maar kwaliteit staan voorop bij de Spaghetteria. Dus krijg je alleen een vork (Italianen eten geen pasta met een mes!) en een stukje brood om de saus mee op te vegen. Meer heb je eigenlijk ook niet nodig.

Wisselend menu

Iedere dag zijn staan er verschillende pasta’s op het menu. Altijd een vegetarische, eentje met vis en een pasta met vlees. Welke er op het menu staat bepaalt het aanbod, het seizoen en de chef. Genoeg reden dus om met regelmaat even op de Binnenweg, of een van de andere negen vestigingen in de Randstad, binnen te lopen. En met 130 zitplaatsen in Rotterdam is er plek genoeg.

antipasti

Ook een aanrader trouwens is hun antipasti. Het lijkt zo’n eenvoudig plankje, met kaas, grissini, bruschetta, olijven en tapenade. Maar het is een heerlijk begin van een heerlijk avondje Italiaans. Oh en die sluit je bij de Spaghetteria af met keuze uit een van de drie vaste dessert, waarvan de sgroppino (huisgemaakt!) mijn absolute favoriet is.

Waag het daarna niet om een cappuccino te vragen. Die is er niet. Echte Italianen drinken cappuccino bij het ontbijt en een goeie espresso na hun diner. En die heeft de Spaghetteria dus wel. Perfetto! De volgende vestiging graag in Leiden alsjeblieft, dankjewel!

Spaghetteria Rotterdam

Je vindt de Spaghetteria aan de Nieuwe Binnenweg 77 in Rotterdam. Reserveren is momenteel zeer gewenst. Er is ook mogelijkheid om buiten te zitten.

Gepubliceerd op 22 juli 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 januari 2021
vogelvoederbakje
 
Maak je eigen vogelvoederbakje

Zelf een voederbakje voor vogels maken? Marrigt legt uit hoe je dat heel eenvoudig thuis kunt maken. Leuk ook om samen met je kind(eren) te doen!
25 januari 2021
bloemkoolsalade
 
Bloemkool tabouleh

Wie let op koolhydraatarm, wordt van deze tabouleh met bloemkool blij. Maar ook als je op zoek bent naar een lekkere maaltijdsalade is deze voor jou.
25 januari 2021
bananenbrood nigella
 
Bananenbrood met tahin en chocola

Oké, dit bananenbrood uit Koken, Eten, Leven van Nigella Lawson is echt belachelijk lekker. Geloof me, die ga je meer dan één keer maken!
25 januari 2021
tonijnburger uit blik
 
Tonijnburgers met zoete aardappelfrietjes

Budgetrecept voor de lekkerste, zelfgemaakte tonijnburgers. Dit is een visburger die je vanaf nu met regelmaat op je weekmenu zet.
21 januari 2021
aan tafel uit Wat eten we vandaag
 
Weekmenu 2021 – week 4

Comfortfood, gezonde en snelle maaltijden. In het weekmenu vind je het allemaal terug. Boodschappen doen en koken maar!
18 januari 2021
groente spaghetti bolognese
 
Snelle bolognese met groentespaghetti

Uit Everyday Fresh van Donna Hay komt deze gezondere Bolognese. Met een aantal verrassende ingrediënten, en ook verrassend lekker.