Spaghetteria Rotterdam



Het concept van Spaghetteria is simpel. Verse pasta, een wisselend menu, goede wijn en een fijne locatie. In Rotterdam opende onlangs de 10e Spaghetteria in de Randstad. En wij mochten tijdens een perslunch proeven van de nieuwste pasta’s.

Wat ik zo tof vind aan de Spaghetteria, naast de fantastische pasta’s; in de keuken staan Italiaanse chefs. En die komen uit heel Italië en brengen allemaal hun eigen favoriete recepten mee. Smullen geblazen dus.

Spaghetteria Rotterdam

In de Spaghetteria in Rotterdam, aan de Nieuwe Binnenweg 77, staat onder andere chef Matteo in de keuken. Geboren en getogen op Sicilië. En dat proef je terug in zijn gerechten. Wij mochten er vier proeven. In een aangepaste portie gelukkig, want zelfs een ervaren eter als ik kan geen vier volle borden pasta op 😉

 

Kindvriendelijk restaurant

Omdat het zomervakantie is is mijn dochter vandaag mee, dus is het meteen een test hoe Smulpaapje proof en kindvriendelijk dit restaurant is. Stiekem wist ik dat natuurlijk al (ik at vaker in de Amsterdamse vestigingen) maar ook hier is het mooi te zien hoe de kinderstoelen opgestapeld tegen de muur staan. Het is bovendien mogelijk om halve porties te bestellen. Top dus!

 

Verse pasta

De pasta nu. Tja, verser dan vers. Het wordt in hun eigen pastalab gemaakt, waar ik ooit een kijkje nam en dus weet hoe het gemaakt wordt. We proeven twee gevulde verse pasta’s, waarbij de eerste met zongedroogde tomaten een regelrechte winnaar is. De tagliatelle met porcini en truffel had van mij wat meer peper mogen hebben. De kronkelpasta met ricotta daarentegen is ook weer top.

pasta ravioli

Eenvoud, maar kwaliteit staan voorop bij de Spaghetteria. Dus krijg je alleen een vork (Italianen eten geen pasta met een mes!) en een stukje brood om de saus mee op te vegen. Meer heb je eigenlijk ook niet nodig.

Wisselend menu

Iedere dag zijn staan er verschillende pasta’s op het menu. Altijd een vegetarische, eentje met vis en een pasta met vlees. Welke er op het menu staat bepaalt het aanbod, het seizoen en de chef. Genoeg reden dus om met regelmaat even op de Binnenweg, of een van de andere negen vestigingen in de Randstad, binnen te lopen. En met 130 zitplaatsen in Rotterdam is er plek genoeg.

antipasti

Ook een aanrader trouwens is hun antipasti. Het lijkt zo’n eenvoudig plankje, met kaas, grissini, bruschetta, olijven en tapenade. Maar het is een heerlijk begin van een heerlijk avondje Italiaans. Oh en die sluit je bij de Spaghetteria af met keuze uit een van de drie vaste dessert, waarvan de sgroppino (huisgemaakt!) mijn absolute favoriet is.

Waag het daarna niet om een cappuccino te vragen. Die is er niet. Echte Italianen drinken cappuccino bij het ontbijt en een goeie espresso na hun diner. En die heeft de Spaghetteria dus wel. Perfetto! De volgende vestiging graag in Leiden alsjeblieft, dankjewel!

Spaghetteria Rotterdam

Je vindt de Spaghetteria aan de Nieuwe Binnenweg 77 in Rotterdam. Reserveren is momenteel zeer gewenst. Er is ook mogelijkheid om buiten te zitten.

Gepubliceerd op 22 juli 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.