Sterrenchefs koken tijdens Rond de Tafel dinerWil je deze zomer van de kookkunsten van verschillende sterrenchefs genieten én Coronaproof uit eten? Dan is de Westergasfabriek the place to be! Daar is tot en met augustus het grootste 1,5m restaurant van Nederland geopend. Welkom bij Rond de Tafel.

Sterrenchefs koken Rond de Tafel diner

Afgelopen vrijdag mochten wij voorproeven van de kookkunsten van een van mijn lievelingschefs, Erik van Loo. Erik kookt tot en met 11 juli. Daarna is de beurt aan Richard van Oostenbrugge, van 212 in Amsterdam die er tot en met 26 juli staat. Dan volgen nog Egon van Hoof (Mos), Soenil Bahadoer (de Lindenhof) en tot slot Wilco Berends (de Nederlanden)

Vanwege de omvang van de ruimte is er meer dan genoeg plek voor alle gasten, met tussen de gasten 1,5m afstand en tussen de tafels minimaal 3 meter. Wil je dus eens met vrienden uit eten of bijvoorbeeld met zakelijke relaties, in plaats van met je gezin/familie, dan kan dat. Fijn is ook dat je niet het idee hebt dat je in zo’n grote dinerzaal zit. Want groot is de locatie. Echter, door de aankleding en de setting valt dat dus amper op als je aan tafel zit.

Rond de Tafel

Naast verplicht reserveren wordt er  met tijdslots gewerkt. Je kunt voor zowel de lunch, als het diner reserveren. Het menu is vooraf bepaald (met dieetwensen wordt uiteraard rekening gehouden) en jij kiest of je er een wijnarrangement bij wilt (en welke dat wordt, er zijn drie gradaties te kiezen) of dat je gaat voor een alcoholvrije pairing.

Het menu van Rond de Tafel

Iedere chef stelt zijn eigen menu samen. De gerechten worden centraal voorbereid (door Famous Flavours) en ter plekke door een heel team aan chefs afgemaakt en opgediend. De sterrenchef zelf is ook altijd aanwezig. Die kiest overigens ook, afhankelijk van zijn menu en in samenspraak met de sommelier, uit welk land de bijpassende wijnen komen. In het geval van Van Loo dronken we verrassend lekkere Duitse wijnen. Maar Van Oostenbrugge heeft bijvoorbeeld weer een pairing met Chileense wijnen.

Wat kost Rond de Tafel?

Het diner menu van de Rond de Tafel diners kost € 69,95, exclusief drankjes. Het lunchmenu kost € 55,-  In beide gevallen wordt er een viergangenmenu geserveerd, wat echt een hele mooie prijs/kwaliteitsverhouding is, als je weet wie het menu samengesteld heeft. Het wijnarrangement start vanaf € 39,95, voor het champagne arrangement bij de lunch betaal je € 80. Wil je een alcoholvrije pairing, dan kost dat € 39,95.

Rond de Tafel, wat vonden we ervan?

Ik was oprecht onder de indruk van het Rond de Tafel menu. De entourage en setting is, ondanks de grootte van de locatie, écht uit eten. Dit is een avond waar je je mooi voor aankleedt. Het eten was heerlijk, knap hoe je nergens het gevoel had dat een groot deel al voorbereid was op een andere locatie. De wijnen waren top in combinatie met de gerechten (waarbij de Duitse pinot noir er voor mij echt uitsprong, zeker in combinatie met de kalfshaas). Het bedienend personeel is jong, soms wat onervaren maar het doet geen afbreuk aan de ervaring.

Dit is een unieke avond uit eten, dat is zeker. Wil je ook? Dan kun je via de site van Rond de Tafel zien welke chef er wanneer kookt en of er nog plek is.

Gepubliceerd op 7 juli 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2024
boodschappenlijstje
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Duitsland

Wat staat er op mijn boodschappenlijstje voor de Duitse supermarkt? Heel veel tips voor Duitse boodschappen!
28 april 2024
Londen tips
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Engeland

Wat neem je aan boodschappen mee uit de de supermarkt in Engeland? Dit is mijn Engelse boodschappenlijstje!
28 april 2024
verschil champagne cava prosecco
 
Verschil champagne cava en prosecco

Qua bubbels is er voor iedere smaak en portemonnee een lekkere fles te vinden. Maar wat is nou het verschil tussen champagne, cava en prosecco?
18 april 2024
MothrEarthProof- skincare
 
MOTHR EARTH PROOF® natuurlijke huidverzorging

Maak van je eigen badkamer een Spa met de producten van MOTHR EARTH PROOF®. Plantaardige huidverzorging waar je huid blij van wordt.
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.