Sterrenchefs koken tijdens Rond de Tafel dinerWil je deze zomer van de kookkunsten van verschillende sterrenchefs genieten én Coronaproof uit eten? Dan is de Westergasfabriek the place to be! Daar is tot en met augustus het grootste 1,5m restaurant van Nederland geopend. Welkom bij Rond de Tafel.

Sterrenchefs koken Rond de Tafel diner

Afgelopen vrijdag mochten wij voorproeven van de kookkunsten van een van mijn lievelingschefs, Erik van Loo. Erik kookt tot en met 11 juli. Daarna is de beurt aan Richard van Oostenbrugge, van 212 in Amsterdam die er tot en met 26 juli staat. Dan volgen nog Egon van Hoof (Mos), Soenil Bahadoer (de Lindenhof) en tot slot Wilco Berends (de Nederlanden)

Vanwege de omvang van de ruimte is er meer dan genoeg plek voor alle gasten, met tussen de gasten 1,5m afstand en tussen de tafels minimaal 3 meter. Wil je dus eens met vrienden uit eten of bijvoorbeeld met zakelijke relaties, in plaats van met je gezin/familie, dan kan dat. Fijn is ook dat je niet het idee hebt dat je in zo’n grote dinerzaal zit. Want groot is de locatie. Echter, door de aankleding en de setting valt dat dus amper op als je aan tafel zit.

Rond de Tafel

Naast verplicht reserveren wordt er  met tijdslots gewerkt. Je kunt voor zowel de lunch, als het diner reserveren. Het menu is vooraf bepaald (met dieetwensen wordt uiteraard rekening gehouden) en jij kiest of je er een wijnarrangement bij wilt (en welke dat wordt, er zijn drie gradaties te kiezen) of dat je gaat voor een alcoholvrije pairing.

Het menu van Rond de Tafel

Iedere chef stelt zijn eigen menu samen. De gerechten worden centraal voorbereid (door Famous Flavours) en ter plekke door een heel team aan chefs afgemaakt en opgediend. De sterrenchef zelf is ook altijd aanwezig. Die kiest overigens ook, afhankelijk van zijn menu en in samenspraak met de sommelier, uit welk land de bijpassende wijnen komen. In het geval van Van Loo dronken we verrassend lekkere Duitse wijnen. Maar Van Oostenbrugge heeft bijvoorbeeld weer een pairing met Chileense wijnen.

Wat kost Rond de Tafel?

Het diner menu van de Rond de Tafel diners kost € 69,95, exclusief drankjes. Het lunchmenu kost € 55,-  In beide gevallen wordt er een viergangenmenu geserveerd, wat echt een hele mooie prijs/kwaliteitsverhouding is, als je weet wie het menu samengesteld heeft. Het wijnarrangement start vanaf € 39,95, voor het champagne arrangement bij de lunch betaal je € 80. Wil je een alcoholvrije pairing, dan kost dat € 39,95.

Rond de Tafel, wat vonden we ervan?

Ik was oprecht onder de indruk van het Rond de Tafel menu. De entourage en setting is, ondanks de grootte van de locatie, écht uit eten. Dit is een avond waar je je mooi voor aankleedt. Het eten was heerlijk, knap hoe je nergens het gevoel had dat een groot deel al voorbereid was op een andere locatie. De wijnen waren top in combinatie met de gerechten (waarbij de Duitse pinot noir er voor mij echt uitsprong, zeker in combinatie met de kalfshaas). Het bedienend personeel is jong, soms wat onervaren maar het doet geen afbreuk aan de ervaring.

Dit is een unieke avond uit eten, dat is zeker. Wil je ook? Dan kun je via de site van Rond de Tafel zien welke chef er wanneer kookt en of er nog plek is.

Gepubliceerd op 7 juli 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 december 2023
Rueda wijnen
 
Bubbels uit Rueda voor bij de borrelplank

Wist je dat er naast Verdejo wijnen ook waanzinnig lekker bubbels uit het Spaanse wijngebied Rueda komen? De perfecte partner voor je borrelplank.
9 november 2023
cadeautips
 
Cadeautips voor de feestdagen

Of je nu een cadeau zoekt voor Sinterklaas, Kerst of voor welke feestdag dan ook, ik heb volop tips voor je voor cadeaus met de feestdagen.
4 november 2023
Bar Beurre Maastricht
 
Bar Beurre in Maastricht

Ik kan je meerdere redenen geven om naar Maastricht te gaan. En met de opening van Bar Beurre heb je weer een reden erbij!
28 oktober 2023
wild in de achterhoek
 
Wild in de Achterhoek

Als je wild wil eten, dan is de Achterhoek een top culinaire bestemming daarvoor. Ga je mee op wildreis door de Achterhoek?!
9 oktober 2023
wijnen uit Rueda
 
Rueda wijnen: De perfecte match met groente

De nieuwe oogst Rueda wijnen is nét geplukt! Een perfect moment om je meer te vertellen over deze frisse Spaanse wijn met een bite.
5 oktober 2023
de waag leiden
 
12x Lunchen in Leiden

Of ik mijn favorieten wil delen voor lekkere lunch plekjes in Leiden? Tuurlijk! Dit zijn mijn 12 favorieten om in Leiden lekker te lunchen.