Hele zeebaars van de BBQ



Ik hou er zo van, een hele maaltijd bereiden op de BBQ. Zeker als dat met een prachtige hele vis is, zoals de wilde zeebaars die wij onlangs van de barbecue aten. Het was ook meteen een geweldig moment om onze dochter te laten zien hoe een vis eruit ziet en haar het respect voor haar eten verder bij te brengen.

Daarna hebben we er met z’n allen tot in onze tenen van genoten. Zó puur en lekker. En makkelijker te maken dan je denkt!

Voor 4 personen

2 zeebaarzen (wij kozen voor wilde zeebaars, de gekweekte variant is iets budgetvriendelijker)
2 citroenen, in plakjes
1 bos verse peterselie
zout & peper
1el olijfolie

verder nodig: Barbecue (indirect) verhit tot 190C

Hele vis van de BBQ

Laat de vissen bij de visboer schoonmaken, maar laat de kop eraan zitten. Wrijf de buikholte en de buitenkant in met zout en peper. Snijd in de filets de vis iets in en wrijf daarna de buitenkant van de vis in met olie. Vul de vis met plakjes citroen en lekker wat peterselie.

Zeebaars van de barbecue

Verhit de BBQ tot 190C (indirect) en leg de vis op het rooster, maar laat de klep van de barbecue open. Na ongeveer 5-7 minuten kijk je of je de vis makkelijk om kunt draaien. Gebruik hier bijvoorbeeld een platte spatel voor. De vis mag niet meer kleven aan het rooster, pas dan draai je ‘om. De tijd die die daarvoor nodig heeft zal ook afhangen van de grootte van de vis.

zeebaars vd BBQ

Hoe weet je of vis gaar is?

Rooster de vis daarna ook nog 5-7 minuten op de andere kant. Zeker weten dat je vis gaar is? Ik controleer dan of ik de huid makkelijk los kan krijgen van de vis. Is dat het geval dan is de vis gaar. Gaat dat niet soepeltjes, laat ‘dan nog even liggen. Wij aten de zeebaars met aardappeltjes & worteltjes van de barbecue. Heerlijk!

BBQmaaltijd

Gepubliceerd op 13 juli 2017


4 reacties

  1. Edwin schreef:

    Goede truuk is om de vis in te smeren met mayonaise, die blijft op de vis en loopt er niet af zoals olie, daardoor geen plakken en geeft ook geen extra smaak ofzo. Je kan daarna altijd nog olijfolie met een tak rozemarijn afborstelen

  2. liesbeth schreef:

    blijft je vis dan niet ook die speciale visklem plakken?

  3. Bert schreef:

    Zojuist ook Zeebaars op bbq gemaakt. Was heerlijk, ik heb wel vis roostertjes/klemmen gebruikt Hierdoor blijft de baars niet aan het rooster plakken.
    Goed en puur recept. Bedankt voor het delen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.
2 juni 2024
recept malaga ijs
 
Malaga ijs met Don Papa rum rozijnen

Het is mijn állerlievelings ijs; Malaga ijs. Oftewel rum rozijnen ijs. En als je een ijsmachine hebt, kun je die vanaf nu gewoon thuis maken.