Hele zeebaars van de BBQ



Ik hou er zo van, een hele maaltijd bereiden op de BBQ. Zeker als dat met een prachtige hele vis is, zoals de wilde zeebaars die wij onlangs van de barbecue aten. Het was ook meteen een geweldig moment om onze dochter te laten zien hoe een vis eruit ziet en haar het respect voor haar eten verder bij te brengen.

Daarna hebben we er met z’n allen tot in onze tenen van genoten. Zó puur en lekker. En makkelijker te maken dan je denkt!

Voor 4 personen

2 zeebaarzen (wij kozen voor wilde zeebaars, de gekweekte variant is iets budgetvriendelijker)
2 citroenen, in plakjes
1 bos verse peterselie
zout & peper
1el olijfolie

verder nodig: Barbecue (indirect) verhit tot 190C

Hele vis van de BBQ

Laat de vissen bij de visboer schoonmaken, maar laat de kop eraan zitten. Wrijf de buikholte en de buitenkant in met zout en peper. Snijd in de filets de vis iets in en wrijf daarna de buitenkant van de vis in met olie. Vul de vis met plakjes citroen en lekker wat peterselie.

Zeebaars van de barbecue

Verhit de BBQ tot 190C (indirect) en leg de vis op het rooster, maar laat de klep van de barbecue open. Na ongeveer 5-7 minuten kijk je of je de vis makkelijk om kunt draaien. Gebruik hier bijvoorbeeld een platte spatel voor. De vis mag niet meer kleven aan het rooster, pas dan draai je ‘om. De tijd die die daarvoor nodig heeft zal ook afhangen van de grootte van de vis.

zeebaars vd BBQ

Hoe weet je of vis gaar is?

Rooster de vis daarna ook nog 5-7 minuten op de andere kant. Zeker weten dat je vis gaar is? Ik controleer dan of ik de huid makkelijk los kan krijgen van de vis. Is dat het geval dan is de vis gaar. Gaat dat niet soepeltjes, laat ‘dan nog even liggen. Wij aten de zeebaars met aardappeltjes & worteltjes van de barbecue. Heerlijk!

BBQmaaltijd

Gepubliceerd op 13 juli 2017


4 reacties

  1. Edwin schreef:

    Goede truuk is om de vis in te smeren met mayonaise, die blijft op de vis en loopt er niet af zoals olie, daardoor geen plakken en geeft ook geen extra smaak ofzo. Je kan daarna altijd nog olijfolie met een tak rozemarijn afborstelen

  2. liesbeth schreef:

    blijft je vis dan niet ook die speciale visklem plakken?

  3. Bert schreef:

    Zojuist ook Zeebaars op bbq gemaakt. Was heerlijk, ik heb wel vis roostertjes/klemmen gebruikt Hierdoor blijft de baars niet aan het rooster plakken.
    Goed en puur recept. Bedankt voor het delen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.