Hele zeebaars van de BBQ



Ik hou er zo van, een hele maaltijd bereiden op de BBQ. Zeker als dat met een prachtige hele vis is, zoals de wilde zeebaars die wij onlangs van de barbecue aten. Het was ook meteen een geweldig moment om onze dochter te laten zien hoe een vis eruit ziet en haar het respect voor haar eten verder bij te brengen.

Daarna hebben we er met z’n allen tot in onze tenen van genoten. Zó puur en lekker. En makkelijker te maken dan je denkt!

Voor 4 personen

2 zeebaarzen (wij kozen voor wilde zeebaars, de gekweekte variant is iets budgetvriendelijker)
2 citroenen, in plakjes
1 bos verse peterselie
zout & peper
1el olijfolie

verder nodig: Barbecue (indirect) verhit tot 190C

Hele vis van de BBQ

Laat de vissen bij de visboer schoonmaken, maar laat de kop eraan zitten. Wrijf de buikholte en de buitenkant in met zout en peper. Snijd in de filets de vis iets in en wrijf daarna de buitenkant van de vis in met olie. Vul de vis met plakjes citroen en lekker wat peterselie.

Zeebaars van de barbecue

Verhit de BBQ tot 190C (indirect) en leg de vis op het rooster, maar laat de klep van de barbecue open. Na ongeveer 5-7 minuten kijk je of je de vis makkelijk om kunt draaien. Gebruik hier bijvoorbeeld een platte spatel voor. De vis mag niet meer kleven aan het rooster, pas dan draai je ‘om. De tijd die die daarvoor nodig heeft zal ook afhangen van de grootte van de vis.

zeebaars vd BBQ

Hoe weet je of vis gaar is?

Rooster de vis daarna ook nog 5-7 minuten op de andere kant. Zeker weten dat je vis gaar is? Ik controleer dan of ik de huid makkelijk los kan krijgen van de vis. Is dat het geval dan is de vis gaar. Gaat dat niet soepeltjes, laat ‘dan nog even liggen. Wij aten de zeebaars met aardappeltjes & worteltjes van de barbecue. Heerlijk!

BBQmaaltijd

Gepubliceerd op 13 juli 2017


2 reacties

  1. Bert schreef:

    Zojuist ook Zeebaars op bbq gemaakt. Was heerlijk, ik heb wel vis roostertjes/klemmen gebruikt Hierdoor blijft de baars niet aan het rooster plakken.
    Goed en puur recept. Bedankt voor het delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.