Weekmenu 2021 – week 16



Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!

Je hoeft dus voor geen enkel moment van komende week je meer af te vragen wat je nú weer moet koken. Alles waar lekker is zit in dit weekmenu.

Vegetarisch, vlees, vis en voor het weekend een heerlijk ontbijtje met de eerste rabarber van dit seizoen. Ik zou zeggen, niet kiezen maar gewoon alle boodschappen in huis halen.

Weekmenu 2021 – week 16

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Aspergetaart
  2. Pasta met courgette
  3. Noodles met broccoli & kip
  4. Sushi bowl met zalm
  5. Bloemkoolshoarma
  6. Rabarber dutch baby

maandag – Hartige taart met asperges

hartige taart met asperge

Een aspergerecept waarbij je de klassieke asperge omtovert tot een hartige taart.

dinsdag – Pasta met courgette en ricotta

pasta

Een makkelijk pastarecept met lekker veel groente en een romige, frisse saus van ricotta.

woensdag – Noodles met broccoli en kip

snelle oosterse maaltijd

Een snel noodlerecept met kipgehakt en broccoli. Zó op tafel en zó lekker!

donderdag – Sushi bowl met zalm

sushi bowl zalm en avocado

Bijna sneller zelf gemaakt dan dat je sushi kunt bestellen. In deze sushi bowl zit álles wat sushi lekker maakt. Maar dan zelfgemaakt.

vrijdag – Bloemkoolshoarma met geroosterde kikkererwten

Een vegan shoarma waarbij je bloemkool gebruikt in plaats van vlees maar het resultaat net zo lekker is. Echt een keer proberen!

weekendtip – Dutch baby met rabarber

Een van mijn favoriete dutch baby recepten is deze dutch baby met rabarber. Smullen geblazen!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1 rol bladerdeeg (koelvers)
600g witte asperges
4 eieren (maat L), losgeklopt met scheutje melk
verse tijm, naar smaak (ik gebruikte van ongeveer 5 takjes alleen de blaadjes)
2 plakjes lekkere ham, in reepjes gesneden
3el rode uienchutney (gekocht of zelfgemaakt)

dinsdag
2 courgettes
1 gele paprika
1 bosje lente ui
2 tenen knoflook
2 handjes verse kruiden (ik gebruikte half peterselie, half kervel)
1 bakje ricotta (Galbani, 250g)
1 citroen
350g pasta, naar keuze

woensdag
300g kipgehakt
1el neutrale olie
1el verse gember, geraspt
1 teen knoflook
500g broccoliroosjes
1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl sambal of srirachasaus (meer mag altijd!)
1tl vissaus
½ limoen
125g lenteuitjes
1 handje gehakte nootjes, ik gebruikte ongezouten pinda’s
200g noodles (ik gebruikte Udon noodles)

donderdag
100g sushi rijst
200g verse zalm, sashimi kwaliteit (dus liefst bij de visboer gekocht)
½ avocado
3 el edemame boontjes, gedopt
3 el wakame (zeewiersalade)
roze viseitjes (optioneel)
witte en zwarte sesamzaadjes
1 el sushi azijn
1 el olijfolie, extra vierge
½ el sesamolie
1 el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
chiliflakes, naar smaak
1 tl yuzu ponsu

vrijdag
1 bloemkool, in kleine roosjes
1 blik kikkererwten (á 400g)
5 snackkomkommers
200g kleine tomaatjes
verse peterselie, naar smaak
verse munt, naar smaak
1tl gemalen zwarte peper
2tl gemalen komijn
2tl paprikapoeder
1tl zout
½ tl kurkuma
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
¼ tl cayenne
2el tahin
citroensap, naar smaak

Weekendtip
3 eieren
70g bloem
125ml halfvolle melk
1 tl vanille extract
1 schoongeboende citroen
1 el fijne suiker
45g roomboter
zelfgemaakte rabarbercompote (zie recept)
verse aardbeien, zoveel je wilt
poedersuiker

Gepubliceerd op 16 april 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!