Weekmenu #38



Het is natuurlijk geweldig, zo’n week die in het teken staat van de lancering van je tweede boek. Maar er moet komende week ook gewoon gegeten worden. En dus is er een kakelvers weekmenu voor jullie.

Ga komend weekend alvast de keuken in voor maandag, echt doen! En geniet de rest van de week van makkelijke maaltijden, voor het hele gezin!

Smulpaapje weekmenu

Maandag           Rendang met rijst & boontjes
Hiervoor wil je met liefde even de keuken in dit weekend, want dit is een van de lekkerste soorten stoofvlees op aarde.

Dinsdag              Gegrilde makreel
Je mag het bijna geen recept noemen, zo makkelijk is het om makreel te bakken voor een eenvoudige maar pure vismaaltijd!

Woensdag         Pasta met verse tomatensaus
Met de laatste mooie, rijpe zomertomaten maak je ongekend lekkere, verse tomatensaus. Laat je kinderen lekker meehelpen!

Donderdag        Gebakken bloemkoolmaaltijdsalade
Je verwacht het misschien niet, maar door je bloemkool in een koekenpan te bakken krijg je nóg meer smaak. Je wilt hierna nooit meer anders!

Vrijdag                Couscous met citroen & sardientjes
De sardientjes van Fish Tales zaten in de goodiebag van Wat lunchen we vandaag? en met een reden. Deze couscous maakte ik er namelijk mee. En die is lékker!

Weekendtip      Baba ganoush, dip voor bij de borrel
Ik serveerde ‘m tijdens de boekpresentatie, zo lekker én zo makkelijk is deze borreldip om te maken. En maak je ‘m een dag eerder, dan wordt ‘ie er eigenlijk alleen maar lekkerder van!

Boodschappenlijstje, per dag van het Smulpaapje weekmenu

Maandag

5 kruidnagels
1el gemalen nootmuskaat
1-2el sambal oelek
4 sjalotjes, in kwarten
5 macademianoten
3 tenen knoflook
1,5 tl gemalen kurkuma (Koenjit)
Verse gember (ongeveer 2 cm) – toko
verse laos (ongeveer 2cm) – toko
7 kaffir limoenblaadjes (diepvries, toko)
3 stengels citroengras – toko
2 kaneelstokjes
3 steranijs
1,5 blik kokosmelk (à 400ml per blik)
1el bruine basterdsuiker
1kg rundvlees, geschikt om te stoven

Dinsdag

4 makrelen, laat ze door de visboer fileren
rasp van 1 citroen
zout en peper
klein scheutje olie
1kg aardappeltjes, voor erbij
groente naar keuze

Woensdag

1,5 kg pommodori tomaten, zo rood en vol van smaak mogelijk
1 ui
1 teentje knoflook
olijfolie
verse basilicum, stuk of 15 blaadjes
vers gemalen zwarte peper
Pasta
Parmezaanse kaas

Donderdag

200g mograbieh (ik gebruikte die van Souq)
½ tl ras el hanout
½ grote bloemkool
3 puntpaprika’s
handje cherrytomaatjes
3 lenteuitjes
½ el zoete ras el hanout
50g feta
1el geroosterd sesamzaad
1el Dukkah
1el platte peterselie

Vrijdag

2 courgettes
1 venkel
1 gele paprika
1el neutrale olie
1 sinaasappel
200g tomatencouscous
2el verse peterselie
10 blaadjes munt
100g zwarte Kalamata olijven
1 geconserveerde citroen (te koop bij de Midden-Oostenwinkel)
1 blikjes Sardines, op olie (Fishtales)
2-3tl Dukkah (Souq of de Midden-Oostenwinkel)
1el extra vierge olijfolie
zout & peper

Borrelhapje voor het weekend

2 aubergines
60ml tahin
60ml vers citroensap
1 grote teen knoflook
¼ tl gemalen komijn
½ tl zout
1-2el verse peterselie

Gepubliceerd op 13 september 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!
8 mei 2024
bagel croque madame
 
Beemster Croque Maman

We toveren de Croque Madame om tot een Beemster Croque Maman. Een chique tosti, op een bagel en met héél veel Beemster kaassaus!