Weekmenu 2022 – week 9
Heel veel lekkere seizoensgroente, budgetrecepten, makkelijke maaltijden en nog veel meer in dit nieuwe weekmenu.
Ik probeer altijd te laten zien dat met het kopen van seizoensgroente (een bloemkool kost op dit moment nog geen € 2,-!) en een beetje voorbereiding het heel makkelijk is om lekker te eten.
Maak bijvoorbeeld de ovenschotel van maandag al grotendeels in het weekend klaar en je hoeft maandag alleen nog maar de oven aan te zetten.
En met die bloemkool, die nu zo betaalbaar is maak je niet alleen een ovenschotel maar later in de week maak je er weer een compleet ander gerecht mee. Zo makkelijk kan lekker eten zijn.
Benieuwd welk gerecht deze week bij jou op tafel belandt. Vind het leuk als je dat met me deelt.
Heb een fijne laatste februari week!
Weekmenu 2022 – week 9
Dit staat er op het (week)menu:
- Italiaanse ovenschotel met bloemkool
- Traybake met pompoen
- Bloemkoolsteak met pesto
- Rijst met zoete kip & groente
- Gnochi met geroosterde spruitjes
- Ricotta & citroen pancakes
maandag – Italiaanse ovenschotel met bloemkool
Je kunt voor deze Italiaanse ovenschotel, naast bloemkool, natuurlijk ook vega gehakt gebruiken als je dat wilt. Maak lekker van tevoren klaar en je zit relaxt aan tafel vandaag.
dinsdag – Traybake met pompoen
Met deze winterse traybake laat je de oven het werk doen, terwijl jij rustig bij komt van je dag. Liever andere groente? Gewoon jouw favorieten kiezen!
woensdag – Bloemkoolsteak met pesto
Een verrassend lekkere manier om bloemkool te eten is met deze bloemkoolsteak. Serveer met pasta of puree, net wat je wil.
donderdag – Rijst met zoete kip
Een heerlijke roerbak met zoete kip, lekker veel groente en rijst. Een ideale doordeweekse maaltijd, want in nog geen half uur op tafel!
vrijdag – Geroosterde spruitjes met gnocchi
Een simpel recept voor heerlijk gekruide en geroosterde spruitjes uit de oven, die je serveert met gnocchi. Soms kan lekker zó simpel zijn!
weekendtip – Pancakes met ricotte & citroen
Luchtige en frisse ricotta en citroenpannenkoekjes zijn het perfecte begin van ieder weekendontbijt!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1 kilo kruimige aardappelen
melk / boter / zout & peper + nootmuskaat – naar smaak om puree te maken
50g geraspte Parmezaanse kaas (+ wat extra)
750g bloemkoolroosjes (bloemkool van een kilo ongeveer voor nodig)
250g cherrytomaatjes
400g rundergehakt
1tl oregano
1tl rozemarijn
1tl tijm
1tl knoflookpoeder (of gebruik 1 teentje knoflook, uitgeperst)
1 bol mozzarella (125g)
dinsdag
400 gram blokjes pompoen
400 gram pastinaak, geschild en in blokjes
2 rode uien, grof gesneden
200 gram spruitjes, gehalveerd
4 kippendijen, zonder bot
4 takjes rozemarijn
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
150 gram boerenkool
Voor de dressing
1 el Dijon mosterd
2 el Maple syrup
1 el olijfolie
rasp van 1 (bloed) sinaasappel
sap ½ (bloed) sinaasappelsap
½ tl chiliflakes
woensdag
1 grote bloemkool van ongeveer 1,5kg
1 citroen, rasp en sap naar smaak
1 – 2 el olijfolie
3 – 4 el pesto
handje pijnboompitten, geroosterd
optioneel: verse peterselie, fijngesneden
donderdag
1 sjalotje
1el zonnebloemolie
250g haricot verts (of reguliere sperzieboontjes)
250g sugar snaps
2 kippendijen
2tl Vadouvankruiden (Green Gypsy) of gebruik milde kerriepoeder
1 courgette
1 paprika
1el gembersiroop
½ – 1 el sojasaus (ik gebruikte Tomasu sojasaus)
Voor erbij: gekookte (zilvervlies) rijst, gebakken uitjes, sambal (optioneel)
vrijdag
1 kilo spruitjes
3 el olijfolie
1 el balsamico azijn (hoe ouder, hoe lekkerder)
1 el oregano
2 tenen knoflook, in plakjes
150g pancetta, in blokjes (koop 2 plakjes van een halve centimeter dikte)
1 pak gnocchi (di Cecco à 500g)
Parmezaanse kaas, naar smaak
Weekendtip
100g bloem
1el suiker
1tl bakpoeder
snuf zout
1 doosje Ricotta (á 250g)
175 melk
3 eieren, gesplitst
1 tl vanille extract
1 kleine citroen
Gepubliceerd op 25 februari 2022