Traybake met pompoen, pastinaak & boerenkool

Het gemak van een traybake is wat mij betreft onovertroffen. Je gooit alles op een bakplaat, lekkere dressing erover en de oven doet zijn werk.
Dit nieuwe traybake recept is er eentje die het perfect doet op koude en drukke dagen. Winterse groenten met een zoete, licht pittige dressing die je er aan het eind over giet. Heerlijk!
Ik serveerde deze traybake met pompoen, pastinaak en boerenkool met kippendijen, maar niets houd je tegen om er een volledig vegan ovengerecht van te maken. Of houd je meer van vis, dan voeg je die kort voor het eind van de oventijd toe.
Dat is het lekkere van dit soort ovengerechten, je kunt er werkelijk alle kanten mee op! Maar ik vertel je eerst hoe ik deze winterse traybake maakte. Easy does it!
Voor 4 personen
400 gram blokjes pompoen
400 gram pastinaak, geschild en in blokjes
2 rode uien, grof gesneden
200 gram spruitjes, gehalveerd
4 kippendijen, zonder bot
4 takjes rozemarijn
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
150 gram boerenkool
Voor de dressing
1 el Dijon mosterd
2 el Maple syrup
1 el olijfolie
rasp van 1 (bloed) sinaasappel
sap ½ (bloed) sinaasappelsap
½ tl chiliflakes
zout & peper, naar smaak
Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200 C (hetelucht)
Traybake met pompoen, pastinaak & boerenkool
Maak voor deze traybake met pompoen, pastinaak en boerenkool eerst de dressing. Meng alle ingrediënten en proef of je ‘m zo lekker vindt. Leg hier de kippendijen in en zet afgedekt weg tot gebruik. Dit kan dus ook prima al ruim van tevoren.
Recept met boerenkool
Verwarm als je de traybake wilt maken de oven voor. De pompoen, pastinaak, spruitjes, rode ui, uitgelekte kip en rozemarijn gaan nu op de bakplaat. Verdeel hiertussen de takjes rozemarijn. Besprenkel alles met de dressing. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de groente nu 20 minuten tot de kip goudbruin en gaar is.
Haal de bakplaat uit de oven en verdeel er tot slot de boerenkool tussen en hussel goed door.. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer met knapperig brood maar het kan ook met een lekker smeuïge puree erbij. Net waar je zin in hebt.
Gepubliceerd op 25 januari 2022