Traybake met pompoen, pastinaak & boerenkool



Het gemak van een traybake is wat mij betreft onovertroffen. Je gooit alles op een bakplaat, lekkere dressing erover en de oven doet zijn werk.

Dit nieuwe traybake recept is er eentje die het perfect doet op koude en drukke dagen. Winterse groenten met een zoete, licht pittige dressing die je er aan het eind over giet. Heerlijk!

Ik serveerde deze traybake met pompoen, pastinaak en boerenkool met kippendijen, maar niets houd je tegen om er een volledig vegan ovengerecht van te maken. Of houd je meer van vis, dan voeg je die kort voor het eind van de oventijd toe.

Dat is het lekkere van dit soort ovengerechten, je kunt er werkelijk alle kanten mee op! Maar ik vertel je eerst hoe ik deze winterse traybake maakte. Easy does it!

Voor 4 personen

400 gram blokjes pompoen
400 gram pastinaak, geschild en in blokjes
2 rode uien, grof gesneden
200 gram spruitjes, gehalveerd
4 kippendijen, zonder bot
4 takjes rozemarijn
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
150 gram boerenkool

Voor de dressing

1 el Dijon mosterd
2 el Maple syrup
1 el olijfolie
rasp van 1 (bloed) sinaasappel
sap ½  (bloed) sinaasappelsap
½ tl chiliflakes
zout & peper, naar smaak

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200 C (hetelucht)

pompoen en pastinaak uit de oven

Traybake met pompoen, pastinaak & boerenkool

Maak voor deze traybake met pompoen, pastinaak en boerenkool eerst de dressing. Meng alle ingrediënten en proef of je ‘m zo lekker vindt. Leg hier de kippendijen in en zet afgedekt weg tot gebruik. Dit kan dus ook prima al ruim van tevoren.

Recept met boerenkool

Verwarm als je de traybake wilt maken de oven voor. De pompoen, pastinaak, spruitjes, rode ui, uitgelekte kip en rozemarijn gaan nu op de bakplaat. Verdeel hiertussen de takjes rozemarijn. Besprenkel alles met de dressing. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de groente nu 20 minuten tot de kip goudbruin en gaar is.

pompoen en pastinaak uit de oven

Haal de bakplaat uit de oven en verdeel er tot slot de boerenkool tussen en hussel goed door.. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer met knapperig brood maar het kan ook met een lekker smeuïge puree erbij. Net waar je zin in hebt.

Gepubliceerd op 25 januari 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.