Traybake met pompoen, pastinaak & boerenkool



Het gemak van een traybake is wat mij betreft onovertroffen. Je gooit alles op een bakplaat, lekkere dressing erover en de oven doet zijn werk.

Dit nieuwe traybake recept is er eentje die het perfect doet op koude en drukke dagen. Winterse groenten met een zoete, licht pittige dressing die je er aan het eind over giet. Heerlijk!

Ik serveerde deze traybake met pompoen, pastinaak en boerenkool met kippendijen, maar niets houd je tegen om er een volledig vegan ovengerecht van te maken. Of houd je meer van vis, dan voeg je die kort voor het eind van de oventijd toe.

Dat is het lekkere van dit soort ovengerechten, je kunt er werkelijk alle kanten mee op! Maar ik vertel je eerst hoe ik deze winterse traybake maakte. Easy does it!

Voor 4 personen

400 gram blokjes pompoen
400 gram pastinaak, geschild en in blokjes
2 rode uien, grof gesneden
200 gram spruitjes, gehalveerd
4 kippendijen, zonder bot
4 takjes rozemarijn
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
150 gram boerenkool

Voor de dressing

1 el Dijon mosterd
2 el Maple syrup
1 el olijfolie
rasp van 1 (bloed) sinaasappel
sap ½  (bloed) sinaasappelsap
½ tl chiliflakes
zout & peper, naar smaak

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200 C (hetelucht)

pompoen en pastinaak uit de oven

Traybake met pompoen, pastinaak & boerenkool

Maak voor deze traybake met pompoen, pastinaak en boerenkool eerst de dressing. Meng alle ingrediënten en proef of je ‘m zo lekker vindt. Leg hier de kippendijen in en zet afgedekt weg tot gebruik. Dit kan dus ook prima al ruim van tevoren.

Recept met boerenkool

Verwarm als je de traybake wilt maken de oven voor. De pompoen, pastinaak, spruitjes, rode ui, uitgelekte kip en rozemarijn gaan nu op de bakplaat. Verdeel hiertussen de takjes rozemarijn. Besprenkel alles met de dressing. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de groente nu 20 minuten tot de kip goudbruin en gaar is.

pompoen en pastinaak uit de oven

Haal de bakplaat uit de oven en verdeel er tot slot de boerenkool tussen en hussel goed door.. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer met knapperig brood maar het kan ook met een lekker smeuïge puree erbij. Net waar je zin in hebt.

Gepubliceerd op 25 januari 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 mei 2022
Klassieke appeltaart met noten
 
Klassieke appeltaart met noten

Er is niets lekkerder dan verse appeltaart. Deze klassieke appeltaart met noten is echt niet normaal zo lekker. Gauw de keuken in en bakken!
17 mei 2022
gestoomde artisjok
 
Artisjokken stomen

Het is echt super eenvoudig om artisjokken te stomen. Dus heb je een stoomoven, houd je van artisjokken dan is dit jouw recept!
16 mei 2022
aspergesoep zelf maken
 
Romige aspergesoep

Mijn favoriete recept om zelf aspergesoep te maken is toch deze wel. De eenvoud van dit recept maakt ‘m meteen tot de lekkerste.
6 mei 2022
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
1 april 2022
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2022 – week 14

Een nieuwe maand is aangebroken en hoewel het weer nog niet echt meewerkt gaan we toch echt richting het voorjaar in dit weekmenu.
30 maart 2022
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.