Traybake met pompoen, pastinaak & boerenkool



Het gemak van een traybake is wat mij betreft onovertroffen. Je gooit alles op een bakplaat, lekkere dressing erover en de oven doet zijn werk.

Dit nieuwe traybake recept is er eentje die het perfect doet op koude en drukke dagen. Winterse groenten met een zoete, licht pittige dressing die je er aan het eind over giet. Heerlijk!

Ik serveerde deze traybake met pompoen, pastinaak en boerenkool met kippendijen, maar niets houd je tegen om er een volledig vegan ovengerecht van te maken. Of houd je meer van vis, dan voeg je die kort voor het eind van de oventijd toe.

Dat is het lekkere van dit soort ovengerechten, je kunt er werkelijk alle kanten mee op! Maar ik vertel je eerst hoe ik deze winterse traybake maakte. Easy does it!

Voor 4 personen

400 gram blokjes pompoen
400 gram pastinaak, geschild en in blokjes
2 rode uien, grof gesneden
200 gram spruitjes, gehalveerd
4 kippendijen, zonder bot
4 takjes rozemarijn
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
150 gram boerenkool

Voor de dressing

1 el Dijon mosterd
2 el Maple syrup
1 el olijfolie
rasp van 1 (bloed) sinaasappel
sap ½  (bloed) sinaasappelsap
½ tl chiliflakes
zout & peper, naar smaak

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200 C (hetelucht)

pompoen en pastinaak uit de oven

Traybake met pompoen, pastinaak & boerenkool

Maak voor deze traybake met pompoen, pastinaak en boerenkool eerst de dressing. Meng alle ingrediënten en proef of je ‘m zo lekker vindt. Leg hier de kippendijen in en zet afgedekt weg tot gebruik. Dit kan dus ook prima al ruim van tevoren.

Recept met boerenkool

Verwarm als je de traybake wilt maken de oven voor. De pompoen, pastinaak, spruitjes, rode ui, uitgelekte kip en rozemarijn gaan nu op de bakplaat. Verdeel hiertussen de takjes rozemarijn. Besprenkel alles met de dressing. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de groente nu 20 minuten tot de kip goudbruin en gaar is.

pompoen en pastinaak uit de oven

Haal de bakplaat uit de oven en verdeel er tot slot de boerenkool tussen en hussel goed door.. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer met knapperig brood maar het kan ook met een lekker smeuïge puree erbij. Net waar je zin in hebt.

Gepubliceerd op 25 januari 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.