Weekmenu 2022 – week 8

De tijd gaat véél sneller dan ik dacht, want het blijkt al gewoon de 8e week van dit jaar te zijn. Gelukkig is het weekmenu wel van deze tijd.
Met deze week een aantal klassieke familiegerechten. Mijn favoriete stamppot, een lekkere pasta. Maar ook een goedgevulde soep die je samen met je kind(eren) kunt maken in de voorjaarsvakantie.
Want ja, het is al weer tijd voor de eerste vakantie van dit jaar. Dus laten we die dan beginnen met een lekker verwenontbijtje. Altijd een goed idee.
Doen we het de rest van de week gewoon lekker gezond en daag ik je uit om eens een curry te maken, met daarin een oer Hollands ingrediënt. Hier thuis viel ‘ie zelfs in de smaak bij de grootste pompoenhater. Haha, een betere aanbeveling dat dat heb ik niet voor je.
Maak er een mooie week van allemaal!
Weekmenu 2022 – week 8
Dit staat er op het (week)menu:
- Stamppot rauwe andijvie met een twist
- Curry met pompoen en boerenkool
- Wonton noodlesoep
- Pad Thai met tofu
- Pasta met romige broccoli
- Schwarzwalderkers wafels
maandag – Stamppot rauwe andijvie
Een klassieke stamppot en mijn favoriet, stamppot rauwe andijvie. Met een kleine twist voor de variatie.
dinsdag – Curry met pompoen en boerenkool
Een milde curry met beetgare pompoen en knapperige boerenkool. Een verrassende en verrassend lekkere curry.
woensdag – Wonton noodle soep
Zet je kind(eren) aan het werk en maak samen de wontons voor deze wonton noodle soep.
donderdag – Pad thai met tofu
Het beste bewijs dat tofu een super ingrediënt is om in een noodle gerecht te gebruiken. Je eet je pad thai nooit meer anders
vrijdag – Romige pasta met broccoli
Romige kaassaus, knapperige broccoli en lekker uitgebakken bacon. Je pasta was in lange tijd niet zó lekker!
weekendtip – Schwarzwalder kerswafels
Wie ga jij dit weekend verrassen met dit verwenontbijt? Heerlijke wafels met chocola en kersen, alsof je een Schwarzwalderkirsch taartje eet!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1kg kruimige aardappel
roomboter en (volle) melk
nootmuskaat, zout & peper (naar smaak)
1 flinke stronk andijvie, fijngesneden (ongeveer 500g)
125g belegen geitenkaas
200g spekjes van de slager
dinsdag
1 el neutrale olie
1 ui
1 tl geraspte verse gember
2 teentjes geraspte knoflook
2 el currypasta (ik gebruikte de milde currypasta van Patak)
1 tl tomatenpuree
1 tl kurkuma
2 tl garam masala
½ tl kaneel
250 ml groentebouillon
1 blik kokosmelk (á 400ml)
400 gram pompoenblokjes
450 gram grote garnalen (uit de diepvries, hoeven niet ontdooid te worden)
150 gram boerenkool
sap van ½ limoen
woensdag
2 liter kippenbouillon
4 mini paksoi
2 lentuitjes
250g varkens- of kippengehakt
1el sojasaus
1tl rijstazijn
½ tl sesamolie
1tl maïzena
wonton velletjes, ontdooid (uit de vriezer bij de toko)
1el maïzena opgelost in een ¼ kopje water
1 verpakking Udon noodles (toko)
donderdag
3el sojasaus (ik gebruikte Tomasu)
1el vissaus (wil je een volledig vega pad thai, laat dit dan weg)
2el zoete chilisaus
2el limoensap
1tl limoenrasp
1- 1 ½ tl geraspte verse gember
1-2el honing
200g sugarsnaps
250g sperziebonen
125g taugé
3 bosuitjes
180g pittig gekruide tofublokjes (AH) – die is overigens minder pittig dan de naam doet vermoeden
200g rijstnoodles, koken volgens instructie op de verpakking
2 eieren, losgeklopt.
100g pinda’s, grof gehakt
vrijdag
100 gram bacon (iets dikker gesneden)
1 stronk broccoli
2 el neutrale olie
3 teentjes knoflook, geraspt
1 tl geroosterde paprikapoeder
200 ml slagroom
50 ml witte wijn (of bouillon)
75 gram geraspte Emmenthaler kaas
75 gram geraspte mozzarella (AH)
½ – 1 el citroensap
250 gram pasta, al dente gekookt
Weekendtip
155g bloem
45g poedersuiker
25g cacao
1tl bakpoeder
¼ tl bakingsoda
¼ tl zout
200ml handwarme melk
65g gesmolten boter
55ml zonnebloemolie
2 eieren, gesplitst – eiwit apart
1tl vanille extract
handje chocolatechips (optioneel)
1 pot kersen op siroop (á 350g) vang 100ml sap op
65ml maplesyrup
¼ tl amandel extract
Gepubliceerd op 19 februari 2022