Pasta met romige broccoli met bacon
Dit pasta recept schreeuwt comfort food. Knapperige broccoli, romige kaassaus en je favoriete pasta. Lekkerder wordt het niet!
En na alle koolhydraatarme recepten van de laatste tijd was het wel even tijd voor een ouderwets lekkere pasta.
Deze pasta met broccoli en bacon staat in letterlijk een kwartier op tafel en is zo’n typisch gerecht dat je bijna altijd wel wilt eten.
Broccoli en bacon zijn ook van die ingrediënten die wij altijd wel in huis hebben. Dus wanneer je er ook maar zin in hebt, 15 minuten later zit je er van te genieten.
Het recept is overigens voor 2 personen, maar heel eenvoudig te verdubbelen. Gauw de keuken in nu, ik heb er trek van gekregen!
Voor twee personen
100 gram bacon (iets dikker gesneden)
1 stronk broccoli, in kleine roosjes gesneden
2 el neutrale olie
3 teentjes knoflook, geraspt
1 tl geroosterde paprikapoeder
200 ml slagroom
50 ml witte wijn (of bouillon)
75 gram geraspte Emmenthaler kaas
75 gram geraspte mozzarella (AH)
½ – 1 el citroensap
zout & peper
250 gram pasta, al dente gekookt
Pasta met romige broccoli en knapperige bacon
Deze pasta met romige broccoli en bacon begint met de bacon. Bak de bacon in de olie tot krokant en goudbruin. Tegelijk met het uitbakken van de bacon breng je water aan de kook en kook je de pasta, volgens gebruiksaanwijzing, al dente. Haal de bacon uit de pan als deze mooi goudbruin is. Voeg de roosjes broccoli toe aan het baconvet en bak 6-8 minuten, tot beetgaar. Dan mogen nu de knoflook en paprikapoeder erbij en die bak je even kort mee.
Blus dit af met de wijn en giet dan de slagroom erbij. Even kort laten pruttelen en dan de kaas en mozzarella toevoegen. Goed doorroeren, zodat alle kaas smelt. Voeg vervolgens naar smaak citroensap, zout en peper toe. Met aanhangend kookvocht schep je dan de gekookte pasta erbij. Meng goed door, zodat alles lekker onder de saus zit. Garneer met peterselie en serveer meteen.
Gepubliceerd op 2 februari 2022
1 reactie
Ga het beslimaken