Schwarzwalder wafels met warme kersen



Wil je je dag watertandend beginnen? Maak dan deze Scharzwalder wafels met warme kersen. Het ultieme verwenontbijt.

Dit recept kwam ik vorig jaar tegen in een Amerikaans kooktijdschrift. Het bleef in mijn hoofd spoken, omdat de smaak van chocola met kersen echt waanzinnig samen gaat.

Maar Amerikanen houden ook wel van een beetje over de top, dus paste ik het recept iets aan, zodat je het als een heerlijk weekend ontbijt kunt eten. Overigens zijn de wafels ook zonder de warme kersen een ware traktatie!

Wij zijn thuis dol op wafels als ontbijt. Het beslag voor wafels is relatief snel gemaakt en het bakken duurt maar een paar minuten per wafel.

Dit is geen wafelbeslag om heel lang van te voren te maken, omdat je geklopte eiwitten gebruikt voor de luchtigheid van je wafels. Een perfect weekendontbijt dus, als je alle tijd hebt.

Voor ongeveer 12 wafels

155g bloem
45g poedersuiker
25g cacao
1tl bakpoeder
¼ tl bakingsoda
¼ tl zout
200ml handwarme melk
65g gesmolten boter
55ml zonnebloemolie
2 eieren, gesplitst – eiwit apart
1tl vanille extract
handje chocolatechips (optioneel)

Voor de warme kersen

1 pot kersen op siroop (á 350g) vang 100ml sap op
65ml maplesyrup
¼ tl amandel extract

Verder nodig: wafelijzer – dikke yoghurt (zoals Skyr of Griekse yoghurt)

schwarzwalder wafels

Schwarzwalder wafels met warme kersen

Om je Schwarzwalder wafels te maken heb je natuurlijk een beslag nodig. Meng de bloem met de poedersuiker, cacao, bakpoeder, bakingsoda en zout. In een maatbeker meng je de melk, boter, zonnebloemolie, vanille en de eidooiers. Klop in een schone kom de eiwitten stijf.

De natte ingrediënten meng je met de droge tot een egaal beslag. Schep daar tot slot de stijve eiwitten doorheen, tot alles is opgenomen. Als je de chocolatechips wilt toevoegen doe je dat nu. Hierdoor krijgen ze straks bij het bakken nog extra chocoladesmaak. Laat het beslag nu even staan.

Warme kersensaus

In een pannetje gaan de uitgelekte kersen, met 100 ml van de siroop en de maple syrup. Breng dit aan de kook en laat dit ongeveer 20 minuutjes zachtjes koken. Haal dan van het vuur en roer het amandel extract erdoor. Dit kun je ook prima al de avond van te voren doen. Bewaar de afgekoelde kersen dan in de koelkast

chocolade wafels

Chocolade wafels

Verwarm nu je wafelijzer tot het goed heet is en schep het beslag erin. Bak je chocolade wafels in ongeveer 3-4 minuten en laat ze afkoelen op een rooster, ze worden daardoor lekker knapperig. Serveer met een schep dikke yoghurt en de kersen. Als dat geen goddelijk begin van je dag is?

Wafels invriezen

Je kunt deze wafels ook geweldig invriezen. Op de dag dat je ze wilt eten laat je ze ontdooien en piep je ze even op door ze in een broodrooster te verwarmen. Met of zonder saus, ze zijn ook dan heerlijk!

Gepubliceerd op 17 oktober 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.