Schwarzwalder wafels met warme kersen



Dit recept kwam ik vorig jaar tegen in een Amerikaans kooktijdschrift. Het bleef in mijn hoofd spoken, omdat de smaak van chocola met kersen echt waanzinnig samen gaat.

Maar Amerikanen houden ook wel van een beetje over de top, dus paste ik het recept iets aan, zodat je het als een heerlijk weekend ontbijt kunt eten. Overigens zijn de wafels ook zonder de warme kersen een ware traktatie!

schwarzwalder wafels_Smulpaapje

Voor ongeveer 12 wafels

155g bloem
45g poedersuiker
25g cacao
1tl bakpoeder
¼ tl bakingsoda
¼ tl zout
200ml handwarme melk
65g gesmolten boter
55ml zonnebloemolie
2 eieren, gesplitst – eiwit apart
1tl vanille extract
handje chocolatechips (optioneel)

Voor de warme kersen

1 pot kersen op siroop (á 350g) vang 100ml sap op
65ml maplesyrup
¼ tl amandel extract

Verder nodig: wafelijzer – dikke yoghurt (zoals Skyr)

Chocoladewafels, het beslag

Meng de bloem met de poedersuiker, cacao, bakpoeder, bakingsoda en zout. In een maatbeker meng je de melk, boter, zonnebloemolie, vanille en de eidooiers. Klop in een schone kom de eiwitten stijf. De natte ingrediënten meng je met de droge tot een egaal beslag. Schep daar tot slot de stijve eiwitten doorheen, tot alles is opgenomen. Als je de chocolatechips wilt toevoegen doe je dat nu. Hierdoor krijgen ze straks bij het bakken nog extra chocoladesmaak. Laat het beslag nu even staan.

Warme kersensaus

In een pannetje gaan de uitgelekte kersen, met 100ml van de siroop en de maplesyrup. Breng dit aan de kook en laat dit ongeveer 20 minuutjes zachtjes koken. Haal dan van het vuur en roer het amandel extract erdoor. Dit kun je ook prima al de avond van te voren doen. Bewaar de afgekoelde kersen dan in de koelkast

Schwarzwalder wafels met kersen

Verwam nu je wafelijzer tot het goed heet is en schep het beslag erin. Bak je wafels in ongeveer 3-4 minuten en laat ze afkoelen op een rooster, ze worden daardoor lekker knapperig. Serveer met een schep dikke yoghurt en de kersen. Als dat geen goddelijk begin van je dag is?

Wafels invriezen

Je kunt deze wafels ook geweldig invriezen. Op de dag dat je ze wilt eten laat je ze ontdooien en piep je ze even op door ze in een broodrooster te verwarmen. Met of zonder saus, ze zijn ook dan heerlijk!

Gepubliceerd op 22 februari 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus