Weekmenu 2022 – week 6

Dit weekend even tijd maken voor de klassieke lasagne en je week begint megalekker. Natuurlijk ook volop snelle en makkelijke recepten voor de rest van de week.
Het voordeel van de lasagne al voorbereiden is niet alleen dat je maandag sneller klaar bent, maar ook dat je lasagne nóg lekkerder is. En het is al zo’n toprecept!
Doen we het de rest van de week lekker makkelijk met slimme, snelle recepten die niet lang nodig hebben of waarvoor je de oven het werk laat doen.
En natuurlijk is er voor Valentijnsdag een lekker ontbijtje. Die ook lekker is als je geen Valentijnsdag viert. Dan maak je er gewoon een fijn weekendontbijtje van.
Heb een lekkere week en geniet van alle recepten!
Weekmenu 2022 – week 6
Dit staat er op het (week)menu:
- Lasagne bolognese
- Mediterrane traybake
- Winterse salade met spruitjes
- Spaanse stoofschotel met chorizo
- Sushi bowl met zalm
- Hartig (Valentijn) ontbijt
maandag – Klassieke lasagne bolognese
Dit recept voor de klassieke lasagne bolognese, uit de Pastabijbel, is toch wel echt de lekkerste lasagne die je kunt maken.
dinsdag – Mediterrane traybake
Een vegetarische traybake met heel veel geroosterde groente. Afgetopt met die lekkere zoute Halloumi kaas. Voorjaar op je bord!
woensdag – Winterse maaltijdsalade met spruitjes
Ook in de winter kan een salade heerlijk zijn. Zeker als je die dan maakt met winterse groente zoals spruitjes. Brood erbij, klaar!
donderdag – Stoofschotel met chorizo
Het beste bewijs dat een stoofschotel niet altijd héél veel tijd hoeft te kosten om te maken. Lekker pittig door de Spaanse chorizo.
vrijdag – Sushi bowl met zalm
In plaats van te bestellen kun je natuurlijk ook deze sushi bowl zelf maken. Zó veel lekkerder (en goedkoper). Goed begin van je weekend!
weekendtip – Valentijn of weekendontbijt
Of je dit ontbijtje nu serveert met Valentijn of gewoon lekker voor jezelf in het weekend, je moet het sowieso een keer maken. Koffie erbij, klaar!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1 wortel
1 stengel bleekselderij
2 tenen knoflook
1 takje verse rozemarijn
2 blaadjes laurier
1 ui
500g gehakt, ik gebruikte rundergehakt (het recept geef h-o-h gehakt aan)
200ml witte wijn
2el tomatenpuree (tube van Mutti gebruik ik altijd)
300ml passata (Mutti)
100ml melk
100g Parmezaanse kaas, geraspt
100g boter
80g bloem
1liter melk
snuf nootmuskaat
1 doosje (verse) pastavellen
dinsdag
8 tomaten
2 venkels
2 paprika’s
1 halloumi kaas
2 tenen knoflook
2 rode uien,
10 takjes tijm
3 el olijfolie
½ – 1 tl chiliflakes
woensdag
250 gram schone spruiten
150 gram geraspte wortel
150 gram geraspte rode kool
1 grote Elstar appel
1 bosje bosui
15 gram verse koriander
2 handjes cashewnoten
Voor de dressing
½ el honing
2 el sojasaus
2 el zonnebloemolie
2 el limoensap
2 el sesamolie
½ tl chilivlokken
1 teen knoflook, geraspt
1 tl geraspte gember
1 el gembersiroop
donderdag
1 ui
3 tenen knoflook
2 el neutrale olie
200g chorizo (ik kocht de mijne via Foodelicious)
1 blik kikkererwten (400g)
1 zak linzen (200g)
2 blikken gepelde tomaten (á 400g)
1tl gerookt paprikapoeder
½ tl cayennepoeder
1 zak spinazie (400g)
vrijdag
100g sushi rijst
200g verse zalm, sashimi kwaliteit (dus liefst bij de visboer gekocht)
½ avocado
3 el edemame boontjes
3 el wakame (zeewiersalade)
roze viseitjes (optioneel)
witte en zwarte sesamzaadjes
voor de marinade/dressing
1 el sushi azijn
1 el olijfolie, extra vierge
½ el sesamolie
1 el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
chiliflakes, naar smaak
1 tl yuzu ponsu (optioneel) of evt. kneepje limoensap
Weekendtip
2 sneetjes casino witbrood
1 ei (klein)
handje geraspte kaas
zachte roomboter
hartjes koekjessteker
Gepubliceerd op 11 februari 2022