Weekmenu 2022 – week 5

Volop variatie en inspiratie in dit weekmenu. Met vega recepten, een ontbijttip en een rijk gevulde maaltijdsoep. Een week lang lekker aan tafel.
Want laten we wel wezen, iedere week bedenken wat je nu weer moet koken kan best lastig zijn.
De weekmenu’s op de site helpen je daarbij. Je kiest één of meerdere recepten die je aanspreken en het enige dat je nog hoeft te doen zijn de boodschappen.
Oh ja, en koken natuurlijk. Maar volg simpelweg het recept, voeg wat van je eigen smaak en creativiteit toe en voilà, je kunt aan tafel.
Ook deze week is er weer genoeg te kiezen!
Weekmenu 2022 – week 5
Dit staat er op het (week)menu:
- Mini bloemkoolburgers met aardappeltjes
- Roze burrito’s uit de oven
- Winterse maaltijdsoep
- Rijst met zoete kip en groente
- Romige pasta met zalm
- Welsh cakes
maandag – Mini bloemkoolburgers met aardappeltjes
Deze vega burgers kun je prima vooruit te maken, dan hoef je ze alleen nog maar af te bakken vlak voor je aan tafel gaat. Lekker wat puree erbij en je bent al klaar.
dinsdag – Roze burrito’s uit de oven
Een snel en makkelijk recept voor burrito’s uit de oven. Jij kiest of je gaat voor de vlees of vega variant.
woensdag – Winterse maaltijdsoep met groene kool
Met zo’n prachtige groene kool wordt je winterse maaltijdsoep een maaltijd op zich. Vol vitamines!
donderdag – Rijst met zoete kip
Een supersnelle, makkelijke maaltijd. Een makkelijker kiprecept is er bijna niet.
vrijdag – Romige pasta met zalm
Een snelle pasta die in nog geen twintig minuten op tafel staat, met verse zalm, gebakken courgette en een romige saus met zongedroogde tomaatjes
weekendtip – Welsh cakes
Een héérlijk begin van je weekend, deze warmgebakken, verse Welsh cakes maak je in een handomdraai!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1 grote bloemkool van ongeveer een kilo
40 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 tl knoflookpoeder
1 tl uipoeder
1 tl gedroogde oregano
75 gram bloem
2 eieren
dinsdag
400g Mexicaanse roerbakgroente (AH)
1 zak Burritto schotel (HAK)
200g rul gehackt ( Vegetarische Slager)
1 pak bietentortilla’s (No Fairy Tales)
1 zakje geraspte kaas (á 150g)
125ml zure room
1 avocado, in plakjes
woensdag
1 ui
1 teen knoflook
2 el neutrale olie
450 gram wortel
300 gram puntpaprika
275 gram groene kool
½ tl gemalen venkelzaad
½ tl gemalen komijn
½ tl gerookt paprikapoeder
600 gram passata (ik gebruik altijd Mutti)
400 ml groentefond + zelfde hoeveelheid water (bouillon is ook prima)
200 gram kleine pasta
400 gram kikkererwten
sap van ½ limoen
donderdag
1 sjalotje
1el zonnebloemolie
250g haricot verts (of reguliere sperzieboontjes)
250g sugar snaps
2 kippendijen
2tl Vadouvankruiden (Green Gypsy) of gebruik milde kerriepoeder
1 courgette
1 paprika
1el gembersiroop
½ – 1 el sojasau
vrijdag
1 sjalot
2 tenen knoflook
2el neutrale olie
2 courgettes
1el tomatenpuree
1 tl gerookt paprikapoeder
1 schoon geboende citroen
optioneel: chilivlokken voor wat extra pit
200ml slagroom
100g zongedroogde tomaatjes
15g verse peterselie
500g pasta naar keuze, ik gebruikte fusilli
400g verse zalm
Weekendtip
250 gram bloem
2 tl bakpoeder
60 gram suiker
mespunt zout
110 gram boter
100 gram donkere rozijnen
1 ei, losgeklopt
2-3 el melk
Gepubliceerd op 5 februari 2022