Roze burrito’s uit de oven



Een snel en makkelijk recept voor burrito’s uit de oven. Eet je liever vega dan kan dat super makkelijk met dit Mexicaanse recept

Want als je deze burrito vegetarisch eet dan kan dat prima. Kies voor de vlees of vega versie van gehakt en je bent er.

Ik weet zeker dat je dit gerecht nog vele malen hierna gaat maken. Net als ik. Want het is inmiddels een van de favorieten gerechten van onze dochter.

Natuurlijk kun je ook gewone (meergranen) tortilla’s gebruiken, in plaats van deze roze. Maar zeg nou zelf, hoe tof zien deze burrito’s eruit? Oh ja, en stiekem zit in deze tortilla’s groente verwerkt. Win/win dus!

Voor 4-6 burrito’s

400g Mexicaanse roerbakgroente (AH)
1 zak Burritto schotel (HAK)
200g rul gehackt ( Vegetarische Slager)
1 pak bietentortilla’s (No Fairy Tales)
1 zakje geraspte kaas (á 150g)
125ml zure room
1 avocado, in plakjes

Verder nodig: ovenschotel – oven voorverwarmen tot 180C (hetelucht)

mexicaanse wrap

Snelle burrito’s

Voor je burrito’s roerbak je in een hete pan met een klein beetje olie de groente in ongeveer 5 minuten beetgaar. Als je gewoon gehakt gebruikt roerbak je dat nu mee tot het gaar is. Voor het vegetarisch gehackt wacht je nog even, dan warm je eerst de burrittoschotel mee en dan past het gehackt erbij.

Burrito’s uit de oven

Als alles goed warm is verdeel je de schotel over de tortilla’s en rol je die op. Leg ze in een ingevette ovenschaal, bestrooi met geraspte kaas en zet in de voorverwarmde oven tot de kaas goudbruin is. Serveer met een lekkere lepel zure room en wat avocado erbij.

Mexicaanse maaltijd

Wil je je Mexicaanse maaltijd van te voren klaar maken, dan kan dat ook tot en met het moment dat je de kaas erover doet. Laat alles afkoelen, zet afgedekt weg in de koelkast. Op de dag dat je het eet bestrooi je de schotel met kaas en zet je de schotel 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de inhoud goed warm is en de kaas goudbruin en gesmolten is.

Gepubliceerd op 10 maart 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.