Roze burrito’s uit de oven



Een snel en makkelijk recept voor burrito’s uit de oven. Eet je liever vega dan kan dat super makkelijk met dit Mexicaanse recept

Want als je deze burrito vegetarisch eet dan kan dat prima. Kies voor de vlees of vega versie van gehakt en je bent er.

Ik weet zeker dat je dit gerecht nog vele malen hierna gaat maken. Net als ik. Want het is inmiddels een van de favorieten gerechten van onze dochter.

Natuurlijk kun je ook gewone (meergranen) tortilla’s gebruiken, in plaats van deze roze. Maar zeg nou zelf, hoe tof zien deze burrito’s eruit? Oh ja, en stiekem zit in deze tortilla’s groente verwerkt. Win/win dus!

Voor 4-6 burrito’s

400g Mexicaanse roerbakgroente (AH)
1 zak Burritto schotel (HAK)
200g rul gehackt ( Vegetarische Slager)
1 pak bietentortilla’s (No Fairy Tales)
1 zakje geraspte kaas (á 150g)
125ml zure room
1 avocado, in plakjes

Verder nodig: ovenschotel – oven voorverwarmen tot 180C (hetelucht)

mexicaanse wrap

Snelle burrito’s

Voor je burrito’s roerbak je in een hete pan met een klein beetje olie de groente in ongeveer 5 minuten beetgaar. Als je gewoon gehakt gebruikt roerbak je dat nu mee tot het gaar is. Voor het vegetarisch gehackt wacht je nog even, dan warm je eerst de burrittoschotel mee en dan past het gehackt erbij.

Burrito’s uit de oven

Als alles goed warm is verdeel je de schotel over de tortilla’s en rol je die op. Leg ze in een ingevette ovenschaal, bestrooi met geraspte kaas en zet in de voorverwarmde oven tot de kaas goudbruin is. Serveer met een lekkere lepel zure room en wat avocado erbij.

Mexicaanse maaltijd

Wil je je Mexicaanse maaltijd van te voren klaar maken, dan kan dat ook tot en met het moment dat je de kaas erover doet. Laat alles afkoelen, zet afgedekt weg in de koelkast. Op de dag dat je het eet bestrooi je de schotel met kaas en zet je de schotel 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de inhoud goed warm is en de kaas goudbruin en gesmolten is.

Gepubliceerd op 10 maart 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.