Roze burrito’s uit de oven

Een snel en makkelijk recept voor burrito’s uit de oven. Eet je liever vega dan kan dat super makkelijk met dit Mexicaanse recept
Want als je deze burrito vegetarisch eet dan kan dat prima. Kies voor de vlees of vega versie van gehakt en je bent er.
Ik weet zeker dat je dit gerecht nog vele malen hierna gaat maken. Net als ik. Want het is inmiddels een van de favorieten gerechten van onze dochter.
Natuurlijk kun je ook gewone (meergranen) tortilla’s gebruiken, in plaats van deze roze. Maar zeg nou zelf, hoe tof zien deze burrito’s eruit? Oh ja, en stiekem zit in deze tortilla’s groente verwerkt. Win/win dus!
Voor 4-6 burrito’s
400g Mexicaanse roerbakgroente (AH)
1 zak Burritto schotel (HAK)
200g rul gehackt ( Vegetarische Slager)
1 pak bietentortilla’s (No Fairy Tales)
1 zakje geraspte kaas (á 150g)
125ml zure room
1 avocado, in plakjes
Verder nodig: ovenschotel – oven voorverwarmen tot 180C (hetelucht)
Snelle burrito’s
Voor je burrito’s roerbak je in een hete pan met een klein beetje olie de groente in ongeveer 5 minuten beetgaar. Als je gewoon gehakt gebruikt roerbak je dat nu mee tot het gaar is. Voor het vegetarisch gehackt wacht je nog even, dan warm je eerst de burrittoschotel mee en dan past het gehackt erbij.
Burrito’s uit de oven
Als alles goed warm is verdeel je de schotel over de tortilla’s en rol je die op. Leg ze in een ingevette ovenschaal, bestrooi met geraspte kaas en zet in de voorverwarmde oven tot de kaas goudbruin is. Serveer met een lekkere lepel zure room en wat avocado erbij.
Mexicaanse maaltijd
Wil je je Mexicaanse maaltijd van te voren klaar maken, dan kan dat ook tot en met het moment dat je de kaas erover doet. Laat alles afkoelen, zet afgedekt weg in de koelkast. Op de dag dat je het eet bestrooi je de schotel met kaas en zet je de schotel 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de inhoud goed warm is en de kaas goudbruin en gesmolten is.
Gepubliceerd op 10 maart 2021