Roze burrito’s uit de oven



Een snel en makkelijk recept voor burrito’s uit de oven. Eet je liever vega dan kan dat super makkelijk met dit Mexicaanse recept

Want als je deze burrito vegetarisch eet dan kan dat prima. Kies voor de vlees of vega versie van gehakt en je bent er.

Ik weet zeker dat je dit gerecht nog vele malen hierna gaat maken. Net als ik. Want het is inmiddels een van de favorieten gerechten van onze dochter.

Natuurlijk kun je ook gewone (meergranen) tortilla’s gebruiken, in plaats van deze roze. Maar zeg nou zelf, hoe tof zien deze burrito’s eruit? Oh ja, en stiekem zit in deze tortilla’s groente verwerkt. Win/win dus!

Voor 4-6 burrito’s

400g Mexicaanse roerbakgroente (AH)
1 zak Burritto schotel (HAK)
200g rul gehackt ( Vegetarische Slager)
1 pak bietentortilla’s (No Fairy Tales)
1 zakje geraspte kaas (á 150g)
125ml zure room
1 avocado, in plakjes

Verder nodig: ovenschotel – oven voorverwarmen tot 180C (hetelucht)

mexicaanse wrap

Snelle burrito’s

Voor je burrito’s roerbak je in een hete pan met een klein beetje olie de groente in ongeveer 5 minuten beetgaar. Als je gewoon gehakt gebruikt roerbak je dat nu mee tot het gaar is. Voor het vegetarisch gehackt wacht je nog even, dan warm je eerst de burrittoschotel mee en dan past het gehackt erbij.

Burrito’s uit de oven

Als alles goed warm is verdeel je de schotel over de tortilla’s en rol je die op. Leg ze in een ingevette ovenschaal, bestrooi met geraspte kaas en zet in de voorverwarmde oven tot de kaas goudbruin is. Serveer met een lekkere lepel zure room en wat avocado erbij.

Mexicaanse maaltijd

Wil je je Mexicaanse maaltijd van te voren klaar maken, dan kan dat ook tot en met het moment dat je de kaas erover doet. Laat alles afkoelen, zet afgedekt weg in de koelkast. Op de dag dat je het eet bestrooi je de schotel met kaas en zet je de schotel 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de inhoud goed warm is en de kaas goudbruin en gesmolten is.

Gepubliceerd op 10 maart 2021


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 16

Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!
13 april 2021
brownie cheesecake
 
Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl

In deze brownie met cheesecake topping zit alles wat lekker is. De perfecte traktatie of decadent dessert
13 april 2021
asperge risotto
 
Asperge risotto met garnalen & zalm

Een heerlijk aspergerecept, waarbij je de asperges gaart in romige risotto en serveert met Hollandse garnalen en warmgerookte zalm. Yum!
9 april 2021
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
9 april 2021
klaar om te koken
 
Weekmenu 2021 – week 15

Het weekmenu is weer vers, lekker en in het seizoen. Vijf keer een lekker doordeweeks recept en iets lekkers voor het weekend. Dat wordt weer smullen.
9 april 2021
 
Zomerse lasagne met ricotta & tomatensaus

Een snelle, frisse lasagne met heel veel groenten. Deze zomerse lasagne is werkelijk in ieder seizoen lekker en super goed voor te bereiden.