Weekmenu 2022 – week 4



Het eerste weekmenu van een nieuwe maand biedt weer volop variatie. Makkelijke en verse maaltijden voor doordeweeks.

Ik moet zeggen dat januari over het algemeen wel 64 dagen lijkt te tellen. Er komt geen eind aan!

Maar de kop is er af en februari is een feit. Tijd om vooruit te kijken dus naar wat er komen gaat. Gelukkig is dat qua weekmenu altijd weer gevarieerd genoeg.

Kies jouw favoriete gerechten, doe de boodschappen en duik lekker de keuken in. Dan is februari voorbij voor je het door hebt!

Weekmenu 2022 – week 4

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Worstjesstoofschotel met pompoen
  2. Pasta spinazie à la crème
  3. Vietnamese gehaktballetjes met rijst
  4. Spitskool met noodles
  5. Bloemkool taco’s
  6. Turkse pizza

maandag – Stoofschotel met pompoen en worstjes

stoof met pompoen

Een winterse eenpansmaaltijd met worstjes, pompoen en boerenkool. Wat een lekker begin van de week!

dinsdag – Pasta met spinazie à la crème

pasta met spinazie

In nog geen 15 minuten staat deze pasta met romige spinazie en paddenstoelen op tafel. En het allermooiste is, de á la crème spinazie maak je gewoon zelf.

woensdag –  Vietnamese gehaktballetjes met rijst

gehakt

Vietnamese gehaktballetjes met kruidige Hoisinsaus, zo heb je je gehaktballetjes nog nooit gegeten

donderdag – Spitskool met noodles

spitskool recept

Een budgetvriendelijk recept dat ook nog eens in no time op tafel staat. Win win!

vrijdag – Bloemkool taco’s met salsa

vegan taco's

Een vegan taco. Of is het een bloemkool taco? Het is hoe dan ook een heerlijk recept voor taco’s en zo eet je ze weer eens op een andere manier.

weekendtip – Turkse pizza

Zelf Turkse pizza maken is veel makkelijker dan je denkt. Een onovertroffen recept voor Turkse pizza, ideaal als lunch in het weekend!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1el neutrale olie
8 kleine worstjes, naar keuze (450g totaal)
1 ui
1 teen knoflook
½ tl komijn
½ tl gember
½ tl kaneel
½ tl koriander
½ tl gerookt paprikapoeder
350ml groentebouillon
1 blik gepelde tomaten (400g)
1 blik bonen, naar keuze (400g)
450g (netto) pompoenblokjes (= ongeveer 1 flespompoen)
1 zak boerenkool (300g)

dinsdag
1el olie
300g gemengde paddenstoelen
2 takjes rozemarijn
1 teen knoflook
75ml groentebouillon
75ml slagroom
150g Duetto kaas, een mix van gorgonzola & mascarpone (o.a. verkrijgbaar bij AH)
450g bladspinazie (diepvries, ontdooid en goed uitgelekt)
350g pasta, ik gebruikte fusilli

woensdag
500g rundergehakt
75g rode ui
10g koriander
5g munt
5gr lenteui
2 tenen knoflook
5cm verse gember
1 ½ el vissaus
½ el honing
1el geroosterd sesamzaad
½ el limoensap
2el olie
50ml Hoisinsaus
½ tl srirachi chilisaus
2el sojasaus
1tl honing
1el vissaus
Serveren met: gekookte rijst (naar keuze) en beetgaar gekookte sperzieboontjes

donderdag
1 spitskool van ongeveer 750g
300g bio rundergehakt
1 stukje verse gember van ongeveer 20g
1 grote sjalot
2 tenen knoflook
2el zonnebloemolie
1 ½ el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
½ el srirachi
2tl gembersiroop
handje gehakte noten, ik gebruikte cashewnoten
voor erbij: noodles of rijst, net wat je lekker vindt

vrijdag
650 gram kleine bloemkoolroosjes
2 el zonnebloemolie
2 el tacokruiden
1 zak zwarte bonen (HAK)
1 blikje mais, uitgelekt
1 pakje maistortilla’s (ik gebruikte die van La Morena)
nacho’s en zure room voor erbij
optioneel: tomatensalsa – verse guacamole – verse koriander

Weekendtip
275 gram bloem
1 tomaat (100g)
1 grote sjalot (75g)
½ rode paprika (100g)
200g lamsgehakt
1 tl gedroogde tijm
½ tl gemalen komijn
1el verse peterselie, fijn gehakt

Gepubliceerd op 28 januari 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.