Weekmenu 2022 – week 4

Het eerste weekmenu van een nieuwe maand biedt weer volop variatie. Makkelijke en verse maaltijden voor doordeweeks.
Ik moet zeggen dat januari over het algemeen wel 64 dagen lijkt te tellen. Er komt geen eind aan!
Maar de kop is er af en februari is een feit. Tijd om vooruit te kijken dus naar wat er komen gaat. Gelukkig is dat qua weekmenu altijd weer gevarieerd genoeg.
Kies jouw favoriete gerechten, doe de boodschappen en duik lekker de keuken in. Dan is februari voorbij voor je het door hebt!
Weekmenu 2022 – week 4
Dit staat er op het (week)menu:
- Worstjesstoofschotel met pompoen
- Pasta spinazie à la crème
- Vietnamese gehaktballetjes met rijst
- Spitskool met noodles
- Bloemkool taco’s
- Turkse pizza
maandag – Stoofschotel met pompoen en worstjes
Een winterse eenpansmaaltijd met worstjes, pompoen en boerenkool. Wat een lekker begin van de week!
dinsdag – Pasta met spinazie à la crème
In nog geen 15 minuten staat deze pasta met romige spinazie en paddenstoelen op tafel. En het allermooiste is, de á la crème spinazie maak je gewoon zelf.
woensdag – Vietnamese gehaktballetjes met rijst
Vietnamese gehaktballetjes met kruidige Hoisinsaus, zo heb je je gehaktballetjes nog nooit gegeten
donderdag – Spitskool met noodles
Een budgetvriendelijk recept dat ook nog eens in no time op tafel staat. Win win!
vrijdag – Bloemkool taco’s met salsa
Een vegan taco. Of is het een bloemkool taco? Het is hoe dan ook een heerlijk recept voor taco’s en zo eet je ze weer eens op een andere manier.
weekendtip – Turkse pizza
Zelf Turkse pizza maken is veel makkelijker dan je denkt. Een onovertroffen recept voor Turkse pizza, ideaal als lunch in het weekend!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1el neutrale olie
8 kleine worstjes, naar keuze (450g totaal)
1 ui
1 teen knoflook
½ tl komijn
½ tl gember
½ tl kaneel
½ tl koriander
½ tl gerookt paprikapoeder
350ml groentebouillon
1 blik gepelde tomaten (400g)
1 blik bonen, naar keuze (400g)
450g (netto) pompoenblokjes (= ongeveer 1 flespompoen)
1 zak boerenkool (300g)
dinsdag
1el olie
300g gemengde paddenstoelen
2 takjes rozemarijn
1 teen knoflook
75ml groentebouillon
75ml slagroom
150g Duetto kaas, een mix van gorgonzola & mascarpone (o.a. verkrijgbaar bij AH)
450g bladspinazie (diepvries, ontdooid en goed uitgelekt)
350g pasta, ik gebruikte fusilli
woensdag
500g rundergehakt
75g rode ui
10g koriander
5g munt
5gr lenteui
2 tenen knoflook
5cm verse gember
1 ½ el vissaus
½ el honing
1el geroosterd sesamzaad
½ el limoensap
2el olie
50ml Hoisinsaus
½ tl srirachi chilisaus
2el sojasaus
1tl honing
1el vissaus
Serveren met: gekookte rijst (naar keuze) en beetgaar gekookte sperzieboontjes
donderdag
1 spitskool van ongeveer 750g
300g bio rundergehakt
1 stukje verse gember van ongeveer 20g
1 grote sjalot
2 tenen knoflook
2el zonnebloemolie
1 ½ el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
½ el srirachi
2tl gembersiroop
handje gehakte noten, ik gebruikte cashewnoten
voor erbij: noodles of rijst, net wat je lekker vindt
vrijdag
650 gram kleine bloemkoolroosjes
2 el zonnebloemolie
2 el tacokruiden
1 zak zwarte bonen (HAK)
1 blikje mais, uitgelekt
1 pakje maistortilla’s (ik gebruikte die van La Morena)
nacho’s en zure room voor erbij
optioneel: tomatensalsa – verse guacamole – verse koriander
Weekendtip
275 gram bloem
1 tomaat (100g)
1 grote sjalot (75g)
½ rode paprika (100g)
200g lamsgehakt
1 tl gedroogde tijm
½ tl gemalen komijn
1el verse peterselie, fijn gehakt
Gepubliceerd op 28 januari 2022