Vietnamese gehaktballetjes



We aten ze met rijst, komkommersalade & boontjes, maar koud de dag erna bleken de restjes ook verbazend lekker. Ik kan me zelfs voorstellen dat ze het ook maar zo prima doen als borrelhapje.

Kortom, een recept waar je alle kanten mee op kunt!

vietnamese gehaktballetjes

Voor 4 personen

Voor de gehaktballetjes

500g rundergehakt
75g rode ui, gesnipperd
10g koriander, fijngesneden
5g munt, fijngesneden
5gr lenteui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
5cm verse gember, geschild en geraspt (ongeveer 1el)
1 ½ el vissaus
½ el honing
1el geroosterd sesamzaad
½ el limoensap
2el olie

Voor de saus

50ml Hoisinsaus
½ tl srirachi chilisaus
2el sojasaus (minder zout, Kikkoman)
1tl honing
1el vissaus
2el water

Serveren met: gekookte rijst (naar keuze) en beetgaar gekookte sperzieboontjes

Vietnamese gehaktballetjes

Maak als eerst de gehaktballetjes door alle ingrediënten te mengen. Draai er kleine balletjes van, die je iets plat drukt. Kook in de tussentijd de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en laat met deksel op de pan staan. Kook ook de boontjes in ongeveer 8 minuten beetgaar.

Snelle Vietnamese maaltijd

Bak in een hete koekenpan met de olie de gehaktballetjes 5 minuten per kant. Meng in de tussentijd de ingrediënten voor de saus. Als je de balletjes gaar en goudbruin gebakken hebt mag de saus erbij. Even warm laten worden en je bent al klaar.

Serveer met de gekookte rijst, boontjes en bestrooi met wat extra sesamzaad.
 

Gepubliceerd op 19 april 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus