Vietnamese gehaktballetjes
Vietnamese gehaktballetjes met kruidige Hoisinsaus, zo heb je je gehaktballetjes nog nooit gegeten. Wij aten de gehaktballetjes met rijst, komkommersalade & boontjes,. Maar koud, de dag erna bleken de restjes ook verbazend lekker. Ik kan me zelfs voorstellen dat deze Vietnamese gehaktballetjes het ook maar zo prima doen als borrelhapje.
Kortom, een recept waar je alle kanten mee op kunt! Als je wilt kun je de gehaktballetjes in z’n geheel de avond ervoor klaar maken. Dek ze dan goed af en bewaar in de koelkast. Laat, voordat je de gehaktballetjes gaat braden, ze even op kamertemperatuur komen.
Maaltijd voor 4 personen
Voor de gehaktballetjes
- 500g rundergehakt
- 75g rode ui, gesnipperd
- 10g koriander, fijngesneden
- 5g munt, fijngesneden
- 5gr lenteui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 5cm verse gember, geschild en geraspt (ongeveer 1el)
- 1 ½ el vissaus
- ½ el honing
- 1el geroosterd sesamzaad
- ½ el limoensap
- 2el olie
Voor de Hoisinsaus
- 50ml Hoisinsaus
- ½ tl srirachi chilisaus
- 2el sojasaus
- 1tl honing
- 1el vissaus
- 2el water
Serveren met: gekookte rijst (naar keuze) en beetgaar gekookte sperzieboontjes
Vietnamese gehaktballetjes
Maak als eerst de Vietnamese gehaktballetjes door alle ingrediënten te mengen. Draai er kleine balletjes van, die je iets plat drukt. Kook in de tussentijd de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en laat met deksel op de pan staan. Kook ook de boontjes in ongeveer 8 minuten beetgaar.
Snelle maaltijd
Bak in een hete koekenpan met de olie de gehaktballetjes 5 minuten per kant. Meng in de tussentijd de ingrediënten voor de saus. Als je de balletjes gaar en goudbruin gebakken hebt mag de saus erbij. Even warm laten worden en je bent al klaar. Serveer met de gekookte rijst, boontjes en bestrooi met wat extra sesamzaad.
Gepubliceerd op 13 februari 2022