Vietnamese gehaktballetjes



Vietnamese gehaktballetjes met kruidige Hoisinsaus, zo heb je je gehaktballetjes nog nooit gegeten. Wij aten de gehaktballetjes met rijst, komkommersalade & boontjes,. Maar koud, de dag erna bleken de restjes ook verbazend lekker. Ik kan me zelfs voorstellen dat deze Vietnamese gehaktballetjes het ook maar zo prima doen als borrelhapje.

Kortom, een recept waar je alle kanten mee op kunt! Als je wilt kun je de gehaktballetjes in z’n geheel de avond ervoor klaar maken. Dek ze dan goed af en bewaar in de koelkast. Laat, voordat je de gehaktballetjes gaat braden, ze even op kamertemperatuur komen.

Maaltijd voor 4 personen

Voor de gehaktballetjes

  • 500g rundergehakt
  • 75g rode ui, gesnipperd
  • 10g koriander, fijngesneden
  • 5g munt, fijngesneden
  • 5gr lenteui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 5cm verse gember, geschild en geraspt (ongeveer 1el)
  • 1 ½ el vissaus
  • ½ el honing
  • 1el geroosterd sesamzaad
  • ½ el limoensap
  • 2el olie

Voor de Hoisinsaus

  • 50ml Hoisinsaus
  • ½ tl srirachi chilisaus
  • 2el sojasaus
  • 1tl honing
  • 1el vissaus
  • 2el water

Serveren met: gekookte rijst (naar keuze) en beetgaar gekookte sperzieboontjes

gehakt

Vietnamese gehaktballetjes

Maak als eerst de Vietnamese gehaktballetjes door alle ingrediënten te mengen. Draai er kleine balletjes van, die je iets plat drukt. Kook in de tussentijd de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en laat met deksel op de pan staan. Kook ook de boontjes in ongeveer 8 minuten beetgaar.

Snelle maaltijd

Bak in een hete koekenpan met de olie de gehaktballetjes 5 minuten per kant. Meng in de tussentijd de ingrediënten voor de saus. Als je de balletjes gaar en goudbruin gebakken hebt mag de saus erbij. Even warm laten worden en je bent al klaar. Serveer met de gekookte rijst, boontjes en bestrooi met wat extra sesamzaad.

Gepubliceerd op 13 februari 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.