Vietnamese gehaktballetjes



We aten ze met rijst, komkommersalade & boontjes, maar koud de dag erna bleken de restjes ook verbazend lekker. Ik kan me zelfs voorstellen dat ze het ook maar zo prima doen als borrelhapje.

Kortom, een recept waar je alle kanten mee op kunt!

vietnamese gehaktballetjes

Voor 4 personen

Voor de gehaktballetjes

500g rundergehakt
75g rode ui, gesnipperd
10g koriander, fijngesneden
5g munt, fijngesneden
5gr lenteui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
5cm verse gember, geschild en geraspt (ongeveer 1el)
1 ½ el vissaus
½ el honing
1el geroosterd sesamzaad
½ el limoensap
2el olie

Voor de saus

50ml Hoisinsaus
½ tl srirachi chilisaus
2el sojasaus (minder zout, Kikkoman)
1tl honing
1el vissaus
2el water

Serveren met: gekookte rijst (naar keuze) en beetgaar gekookte sperzieboontjes

Vietnamese gehaktballetjes

Maak als eerst de gehaktballetjes door alle ingrediënten te mengen. Draai er kleine balletjes van, die je iets plat drukt. Kook in de tussentijd de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en laat met deksel op de pan staan. Kook ook de boontjes in ongeveer 8 minuten beetgaar.

Snelle Vietnamese maaltijd

Bak in een hete koekenpan met de olie de gehaktballetjes 5 minuten per kant. Meng in de tussentijd de ingrediënten voor de saus. Als je de balletjes gaar en goudbruin gebakken hebt mag de saus erbij. Even warm laten worden en je bent al klaar.

Serveer met de gekookte rijst, boontjes en bestrooi met wat extra sesamzaad.
 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 juni 2020
Asperge aardappelsalade
 
Asperge aardappelsalade met rivierkreeftjes

Als je bent opgegroeid met Limburgse ouders betekent dat ook dat je opgroeit met asperges. En dit prachtige witte goud toverde ik om tot een asperge aardappelsalade die je op alle momenten van de dag kunt eten.
1 juni 2020
 
Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien

3 ingrediënten, een nachtje geduld is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke waterijsjes met vlierbloesem en aardbeien.
29 mei 2020
 
Turkse pizza met lamsgehakt

Dat je een Turkse pizza thuis kunt maken wist je misschien nog niet. Maar met dit recept voor Turkse pizza met lamsgehakt wil je nooit meer anders.
29 mei 2020
 
Tomatensalade met verse erwtjes

Rijpe tomaten met de allerlekkerste verse erwtjes, gecombineerd met geurige dille in een heerlijke zomerse salade.
29 mei 2020
 
Lockdown life terugblik – Corona op Curaçao

Hoe het is om op Curacao in lockdown te zijn met een dreumes? Maaike neemt je mee in haar ervaringen.
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.