Vietnamese gehaktballetjes



Vietnamese gehaktballetjes met kruidige Hoisinsaus, zo heb je je gehaktballetjes nog nooit gegeten. Wij aten de gehaktballetjes met rijst, komkommersalade & boontjes,. Maar koud, de dag erna bleken de restjes ook verbazend lekker. Ik kan me zelfs voorstellen dat deze Vietnamese gehaktballetjes het ook maar zo prima doen als borrelhapje.

Kortom, een recept waar je alle kanten mee op kunt! Als je wilt kun je de gehaktballetjes in z’n geheel de avond ervoor klaar maken. Dek ze dan goed af en bewaar in de koelkast. Laat, voordat je de gehaktballetjes gaat braden, ze even op kamertemperatuur komen.

Maaltijd voor 4 personen

Voor de gehaktballetjes

  • 500g rundergehakt
  • 75g rode ui, gesnipperd
  • 10g koriander, fijngesneden
  • 5g munt, fijngesneden
  • 5gr lenteui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 5cm verse gember, geschild en geraspt (ongeveer 1el)
  • 1 ½ el vissaus
  • ½ el honing
  • 1el geroosterd sesamzaad
  • ½ el limoensap
  • 2el olie

Voor de Hoisinsaus

  • 50ml Hoisinsaus
  • ½ tl srirachi chilisaus
  • 2el sojasaus
  • 1tl honing
  • 1el vissaus
  • 2el water

Serveren met: gekookte rijst (naar keuze) en beetgaar gekookte sperzieboontjes

gehakt

Vietnamese gehaktballetjes

Maak als eerst de Vietnamese gehaktballetjes door alle ingrediënten te mengen. Draai er kleine balletjes van, die je iets plat drukt. Kook in de tussentijd de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en laat met deksel op de pan staan. Kook ook de boontjes in ongeveer 8 minuten beetgaar.

Snelle maaltijd

Bak in een hete koekenpan met de olie de gehaktballetjes 5 minuten per kant. Meng in de tussentijd de ingrediënten voor de saus. Als je de balletjes gaar en goudbruin gebakken hebt mag de saus erbij. Even warm laten worden en je bent al klaar. Serveer met de gekookte rijst, boontjes en bestrooi met wat extra sesamzaad.

Gepubliceerd op 13 februari 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!