Vietnamese gehaktballetjes



Vietnamese gehaktballetjes met kruidige Hoisinsaus, zo heb je je gehaktballetjes nog nooit gegeten. Wij aten de gehaktballetjes met rijst, komkommersalade & boontjes,. Maar koud, de dag erna bleken de restjes ook verbazend lekker. Ik kan me zelfs voorstellen dat deze Vietnamese gehaktballetjes het ook maar zo prima doen als borrelhapje.

Kortom, een recept waar je alle kanten mee op kunt! Als je wilt kun je de gehaktballetjes in z’n geheel de avond ervoor klaar maken. Dek ze dan goed af en bewaar in de koelkast. Laat, voordat je de gehaktballetjes gaat braden, ze even op kamertemperatuur komen.

Maaltijd voor 4 personen

Voor de gehaktballetjes

  • 500g rundergehakt
  • 75g rode ui, gesnipperd
  • 10g koriander, fijngesneden
  • 5g munt, fijngesneden
  • 5gr lenteui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 5cm verse gember, geschild en geraspt (ongeveer 1el)
  • 1 ½ el vissaus
  • ½ el honing
  • 1el geroosterd sesamzaad
  • ½ el limoensap
  • 2el olie

Voor de Hoisinsaus

  • 50ml Hoisinsaus
  • ½ tl srirachi chilisaus
  • 2el sojasaus
  • 1tl honing
  • 1el vissaus
  • 2el water

Serveren met: gekookte rijst (naar keuze) en beetgaar gekookte sperzieboontjes

gehakt

Vietnamese gehaktballetjes

Maak als eerst de Vietnamese gehaktballetjes door alle ingrediënten te mengen. Draai er kleine balletjes van, die je iets plat drukt. Kook in de tussentijd de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en laat met deksel op de pan staan. Kook ook de boontjes in ongeveer 8 minuten beetgaar.

Snelle maaltijd

Bak in een hete koekenpan met de olie de gehaktballetjes 5 minuten per kant. Meng in de tussentijd de ingrediënten voor de saus. Als je de balletjes gaar en goudbruin gebakken hebt mag de saus erbij. Even warm laten worden en je bent al klaar. Serveer met de gekookte rijst, boontjes en bestrooi met wat extra sesamzaad.

Gepubliceerd op 13 februari 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.