Spitskool met gehakt & noodles



In 15 minuten aan tafel? Dat kan met deze snelle spitskool, met gehakt en noodles. Gezond én budgetvriendelijk. Win win dus!

Want vers koken hoeft niet altijd duur te zijn, het is ook een kwestie van slim koken. Groente die in het seizoen is is per definitie goedkoper. Groente die je zelf snijdt nog weer goedkoper. Neem bijvoorbeeld spitskool. Familie van de witte kool, maar veel zachter van smaak.

Daarnaast zit spitskool bomvol vitamine C, wat je in de wintermaanden goed kunt gebruiken. De spitskool die ik kocht woog bijna een kilo en koste maar € 1,79 waar we met z’n vieren van aten. Hoe ik ‘t klaarmaakte (in minder dan 20 minuten ook nog eens!) vertel ik je nu!

Voor vier personen

  • 1 spitskool van ongeveer 750g (je houdt 550g netto over)
  • 300g bio rundergehakt
  • 1 stukje verse gember van ongeveer 20g, geraspt
  • 1 grote sjalot, fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • 2el zonnebloemolie
  • 1 ½ el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
  • ½ el srirachi
  • 2tl gembersiroop
  • handje gehakte noten, ik gebruikte cashewnoten
  • voor erbij: noodles of rijst, net wat je lekker vindt

Bereidingstijd: 15-20 minuten

spitskool recept

Spitskool met gehakt & noodles

Zet voor je spitskool maaltijd een grote hapjespan of wok op het vuur om warm te worden, terwijl je de spitskool in dunne reepjes snijdt en de gember en knoflook alvast raspt. Fruit de sjalot op medium vuur 3 minuutjes zachtjes aan, dan de gember en knoflook erbij die je nog 2 minuten mee fruit. Ik gebruikte gare noodles, maar als je nog mie of rijst wilt koken doe dat nu dan alvast. Dan is straks alles tegelijkertijd klaar.

Snelle maaltijd

Voeg nu het gehakt toe en bak dat rul op iets hoger vuur. Tot slot gaat de spitskool erbij. Schep met twee lepels regelmatig om, het slinkt iets (net als spinazie) door de warmte van de pan. Tot slot breng je alles op smaak met de sojasaus, srirachi (hou je van pittig, dan gebruik je iets meer) en gembersiroop. Dien op met de noodles en garneer met gehakte cashewnootjes.

Gepubliceerd op 29 januari 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.