Spitskool met gehakt & noodles



In 15 minuten aan tafel? Dat kan met deze snelle spitskool, met gehakt en noodles. Gezond én budgetvriendelijk. Win win dus!

Want vers koken hoeft niet altijd duur te zijn, het is ook een kwestie van slim koken. Groente die in het seizoen is is per definitie goedkoper. Groente die je zelf snijdt nog weer goedkoper. Neem bijvoorbeeld spitskool. Familie van de witte kool, maar veel zachter van smaak.

Daarnaast zit spitskool bomvol vitamine C, wat je in de wintermaanden goed kunt gebruiken. De spitskool die ik kocht woog bijna een kilo en koste maar € 1,79 waar we met z’n vieren van aten. Hoe ik ‘t klaarmaakte (in minder dan 20 minuten ook nog eens!) vertel ik je nu!

Voor vier personen

  • 1 spitskool van ongeveer 750g (je houdt 550g netto over)
  • 300g bio rundergehakt
  • 1 stukje verse gember van ongeveer 20g, geraspt
  • 1 grote sjalot, fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • 2el zonnebloemolie
  • 1 ½ el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
  • ½ el srirachi
  • 2tl gembersiroop
  • handje gehakte noten, ik gebruikte cashewnoten
  • voor erbij: noodles of rijst, net wat je lekker vindt

Bereidingstijd: 15-20 minuten

spitskool recept

Spitskool met gehakt & noodles

Zet voor je spitskool maaltijd een grote hapjespan of wok op het vuur om warm te worden, terwijl je de spitskool in dunne reepjes snijdt en de gember en knoflook alvast raspt. Fruit de sjalot op medium vuur 3 minuutjes zachtjes aan, dan de gember en knoflook erbij die je nog 2 minuten mee fruit. Ik gebruikte gare noodles, maar als je nog mie of rijst wilt koken doe dat nu dan alvast. Dan is straks alles tegelijkertijd klaar.

Snelle maaltijd

Voeg nu het gehakt toe en bak dat rul op iets hoger vuur. Tot slot gaat de spitskool erbij. Schep met twee lepels regelmatig om, het slinkt iets (net als spinazie) door de warmte van de pan. Tot slot breng je alles op smaak met de sojasaus, srirachi (hou je van pittig, dan gebruik je iets meer) en gembersiroop. Dien op met de noodles en garneer met gehakte cashewnootjes.

Gepubliceerd op 29 januari 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.