Worstjesstoofschotel met pompoen & boerenkool



Een paar verse ingrediënten en heel veel lekkere kruiden zorgen voor deze zeer verrassende stoofschotel met worstjes en pompoen. Een ideaal gerecht voor de koudere dagen waarbij je wel een rijk gevulde stoofschotel wilt eten, maar niet uren de keuken in wilt.

Serveer met een vers knapperig brood, zodat je het laatste beetje saus uit de pan, ehrm je bord kunt opvegen. Smullen maar!

Worstjesstoofschotel Smulpaapje

Stoofschotel voor vier personen

1el neutrale olie
8 kleine worstjes, naar keuze (450g totaal)
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
½ tl komijn
½ tl gember
½ tl kaneel
½ tl koriander
½ tl gerookt paprikapoeder
350ml groentebouillon
1 blik gepelde tomaten (400g)
1 blik bonen, naar keuze (400g) afgespoeld en uitgelekt
450g (netto) pompoenblokjes (= ongeveer 1 flespompoen)
1 zak boerenkool (300g)

Stoofschotel met worstjes en pompoen

In een grote pan verhit je de olie. Bak hierin in 3-6 minuten de worstjes rondom goudbruin aan. Haal ze uit de pan en fruit in de resterende olie de ui en knoflook 3 minuten. Voeg dan de pompoenblokjes en alle kruiden toe en bak die 3-5 minuten aan, zodat de kruiden vrij komen en nog meer smaak afgeven

Worstjesstoofschotel

Voeg nu het blik tomaten en de bouillon toe en maak de tomaten iets kleiner. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Dan de worstjes en bonen (ik koos voor een blik gemengde bonen) erbij en alles zachtjes laten pruttelen tot de pompoen beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper. Vlak voor je alles serveert gaat de boerenkool erbij, die door de warmte slinkt. Serveer er brood naar keuze bij.

 

Gepubliceerd op 20 november 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 juli 2020
 
Goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies

Wat doe je met goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies? Maaike vertelt hoe zij de eetopvoeding van haar zoontje aanpakt.
13 juli 2020
hartige taart tomaat
 
Vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella

Deze vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella is ideaal als je in nog geen half uur lekker en gezond wilt eten.
13 juli 2020
spinazie-quiche-petit-gateau-web2.jpg
 
De 5 lekkerste hartige taart recepten

Hartige taart, wij zijn er dol op. Dus zet ik mijn 5 favoriete hartige taarten voor je op een rijtje én leg je uit wat de onderlinge verschillen zijn.
13 juli 2020
flammkuchen
 
Flammkuchen met courgette

In de categorie hartige taart is Flammkuchen een van mijn favorieten. Ideaal om restjes groente op te verwerken.
10 juli 2020
appeltaart met custard
 
Smulpaapje weekmenu – week 28

Dit weekmenu gaan we lekker op vakantie. Thuis op vakantie. Maar internationaal aan tafel. Een culinaire reis uit eigen keuken.
10 juli 2020
artisjokken-web2.jpg
 
Artisjokken met een mosterddip

Met deze verse artisjokken met mosterddip waan je je heel even op vakantie. Ga je mee op culinaire reis?!