Stoofschotel met worst, pompoen & boerenkool



Een eenvoudig stoofschotel recept met worst, boerenkool en pompoen. Een variatie dus op de klassieke boerenkool en worst.

Met maar een paar verse ingrediënten en heel veel lekkere kruiden krijg je deze zeer verrassende stoofschotel met worstjes en pompoen.

Een ideaal gerecht voor de koudere dagen waarbij je wel een rijk gevulde stoofschotel wilt eten, maar niet uren de keuken in wilt.

Serveer met een vers knapperig brood, zodat je het laatste beetje saus uit de pan, ehrm je bord kunt opvegen. Smullen maar!

Stoofschotel voor vier personen

1el neutrale olie
8 kleine worstjes, naar keuze (450g totaal)
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
½ tl komijn
½ tl gember
½ tl kaneel
½ tl koriander
½ tl gerookt paprikapoeder
350ml groentebouillon
1 blik gepelde tomaten (400g)
1 blik bonen, naar keuze (400g) afgespoeld en uitgelekt
450g (netto) pompoenblokjes (= ongeveer 1 flespompoen)
1 zak boerenkool (300g)

worst en boerenkool recept

Stoofschotel met worstjes en pompoen

Voor deze stoofschotel met worstjes en pompoen verhit je in een grote pan de olie. Bak hierin in 3-6 minuten de worstjes rondom goudbruin aan. Haal ze uit de pan en fruit in de resterende olie de ui en knoflook 3 minuten. Voeg dan de pompoenblokjes en alle kruiden toe en bak die 3-5 minuten aan, zodat de kruiden vrij komen en nog meer smaak afgeven

Makkelijke stoofschotel

Voeg nu het blik tomaten en de bouillon toe en maak de tomaten iets kleiner. Breng de stoofschotel aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Dan de worstjes en bonen (ik koos voor een blik gemengde bonen) erbij en alles zachtjes laten pruttelen tot de pompoen beetgaar is.

Breng op smaak met zout en peper. Vlak voor je alles serveert gaat de boerenkool erbij, die door de warmte slinkt. Serveer er brood naar keuze bij.

 

Gepubliceerd op 28 januari 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!