Turkse pizza met lamsgehakt
Dat je een Turkse pizza thuis kunt maken wist je misschien nog niet. Maar met dit recept voor Turkse pizza met lamsgehakt wil je nooit meer anders.
De eerste keer dat ik zelf een lahmacun maakte, zoals een Turkse pizza eigenlijk heet, was dat met een recept uit het Amsterdam Kookboek.
Dit recept voor Turkse pizza is een aangepaste versie daarop en die is mogelijk nóg lekkerder!
Turkse pizza is heerlijk als snack tussendoor of serveer bij een kom soep als lichte maaltijd. Vers zijn ze wel echt het allerlekkerst, dus niet te lang van tevoren maken!
Voor vier personen
voor het deeg
275 gram bloem
3 gram zout
150 ml handwarm water
Mix deze ingrediënten en kneed dit in tien minuten tot een soepel deeg. Dat kan met de hand of met je mixer met deeghaken.
Laat je bol deeg dan 10 minuten rusten. Verdeel het deeg nu in vier bolletjes van ongeveer 100g en laat die, afgedekt, op het aanrecht een goed uur rusten (of 2-3 uur in de koelkast). Je hebt nu genoeg tijd om de saus voor de Turkse pizza te maken.
Saus voor op de Turkse pizza
1 tomaat (100g)
1 grote sjalot (75g)
½ rode paprika (100g)
200g lamsgehakt
½ tl zout
1 tl gedroogde tijm
½ tl gemalen komijn
1el verse peterselie, fijn gehakt
Verder nodig: blender of staafmixer – oven voorverwarmen op 250C – als je hebt is een pizzasteen handig om te gebruiken
Turkse pizza met lamsgehakt
Als je je deeg voor de Turkse pizza gemaakt en voorbereid hebt is het tijd om de vulling te maken. Doe de tomaat, sjalot, paprika in een blender en maal fijn tot een pasta. Doe dit in een grote kom en meng daar het lamsgehakt door. Breng nu op smaak met zout, tijm, komijn en peterselie.
Lahmacun
Rol de bolletjes deeg zo dun mogelijk uit en verdeel dan een vierde van de saus erover. Herhaal dit met de rest van het deeg en de saus. Heb je een pizzasteen zorg dan dat die is mee verwarmd bij het voorverwarmen van de oven. Anders leg je ze op een ingevet bakblik. Je wilt een krokante bodem van je lahmacun namelijk.
Bak de pizza’s nu in ongeveer 6 minuten af. Dat zal per oven verschillen, dus blijf erbij. Beleg je Turkse pizza nu met reepjes ijsbergsla en saus naar keuze. Wij hadden knoflooksaus en wat sriracha saus, maar die is pittig dus niet geschikt voor kinderen.
Gepubliceerd op 29 mei 2020