Turkse pizza met lamsgehakt



Turkse pizza met lamsgehakt

Dat je een Turkse pizza thuis kunt maken wist je misschien nog niet. Maar met dit recept voor Turkse pizza met lamsgehakt wil je nooit meer anders. De eerste keer dat ik dat deed was met een recept uit het Amsterdam Kookboek. Dit is een aangepaste versie daarop en die is mogelijk nóg lekkerder!

Voor vier personen

voor het deeg
275g bloem
3g zout
150ml handwarm water

Mix deze ingrediënten en kneed dit in tien minuten tot een soepel deeg. Laat je bol deeg dan 10 minuten rusten. Verdeel het deeg nu in vier bolletjes van ongeveer 100g en laat die, afgedekt, op het aanrecht een goed uur rusten (of 2-3 uur in de koelkast).

Saus voor op de Turkse pizza
1 tomaat (100g)
1 grote sjalot (75g)
½ rode paprika (100g)
200g lamsgehakt
½ tl zout
1 tl gedroogde tijm
½ tl gemalen komijn
1el verse peterselie, fijn gehakt

Verder nodig: blender of staafmixer – oven voorverwarmen op 250C – als je hebt een pizzasteen

Turkse pizza

Als je je deeg gemaakt en voorbereid hebt is het tijd om de vulling te maken. Doe de tomaat, sjalot, paprika in een blender en maal fijn tot een pasta. Doe dit in een grote kom en meng daar het lamsgehakt door. Breng nu op smaak met zout, tijm, komijn en peterselie.

Lahmacun

Rol de bolletjes deeg zo dun mogelijk uit en verdeel dan een vierde van de saus erover. Herhaal dit met de rest van het deeg en de saus. Heb je een pizzasteen zorg dan dat die is mee verwarmd bij het voorverwarmen van de oven. Anders leg je ze op een ingevet bakblik. Je wilt een krokante bodem namelijk.

Bak de pizza’s nu in ongeveer 6 minuten af. Dat zal per oven verschillen, dus blijf erbij. Beleg je Turkse pizza nu met reepjes ijsbergsla en saus naar keuze. Wij hadden knoflooksaus en wat sriracha saus, maar die is pittig dus niet geschikt voor kinderen.

Gepubliceerd op 29 mei 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 juli 2020
 
Goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies

Wat doe je met goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies? Maaike vertelt hoe zij de eetopvoeding van haar zoontje aanpakt.
13 juli 2020
hartige taart tomaat
 
Vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella

Deze vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella is ideaal als je in nog geen half uur lekker en gezond wilt eten.
13 juli 2020
spinazie-quiche-petit-gateau-web2.jpg
 
De 5 lekkerste hartige taart recepten

Hartige taart, wij zijn er dol op. Dus zet ik mijn 5 favoriete hartige taarten voor je op een rijtje én leg je uit wat de onderlinge verschillen zijn.
13 juli 2020
flammkuchen
 
Flammkuchen met courgette

In de categorie hartige taart is Flammkuchen een van mijn favorieten. Ideaal om restjes groente op te verwerken.
10 juli 2020
appeltaart met custard
 
Smulpaapje weekmenu – week 28

Dit weekmenu gaan we lekker op vakantie. Thuis op vakantie. Maar internationaal aan tafel. Een culinaire reis uit eigen keuken.
10 juli 2020
artisjokken-web2.jpg
 
Artisjokken met een mosterddip

Met deze verse artisjokken met mosterddip waan je je heel even op vakantie. Ga je mee op culinaire reis?!