Turkse pizza met lamsgehakt



Dat je een Turkse pizza thuis kunt maken wist je misschien nog niet. Maar met dit recept voor Turkse pizza met lamsgehakt wil je nooit meer anders.

De eerste keer dat ik zelf een lahmacun maakte, zoals een Turkse pizza eigenlijk heet, was dat met een recept uit het Amsterdam Kookboek.

Dit recept voor Turkse pizza is een aangepaste versie daarop en die is mogelijk nóg lekkerder!

Turkse pizza is heerlijk als snack tussendoor of serveer bij een kom soep als lichte maaltijd. Vers zijn ze wel echt het allerlekkerst, dus niet te lang van tevoren maken!

Voor vier personen

voor het deeg

275 gram bloem
3 gram zout
150 ml handwarm water

Mix deze ingrediënten en kneed dit in tien minuten tot een soepel deeg. Dat kan met de hand of met je mixer met deeghaken.

Laat je bol deeg dan 10 minuten rusten. Verdeel het deeg nu in vier bolletjes van ongeveer 100g en laat die, afgedekt, op het aanrecht een goed uur rusten (of 2-3 uur in de koelkast). Je hebt nu genoeg tijd om de saus voor de Turkse pizza te maken.

Saus voor op de Turkse pizza

1 tomaat (100g)
1 grote sjalot (75g)
½ rode paprika (100g)
200g lamsgehakt
½ tl zout
1 tl gedroogde tijm
½ tl gemalen komijn
1el verse peterselie, fijn gehakt

Verder nodig: blender of staafmixer – oven voorverwarmen op 250C – als je hebt is een pizzasteen handig om te gebruiken

Turkse pizza met lamsgehakt

Als je je deeg voor de Turkse pizza gemaakt en voorbereid hebt is het tijd om de vulling te maken. Doe de tomaat, sjalot, paprika in een blender en maal fijn tot een pasta. Doe dit in een grote kom en meng daar het lamsgehakt door. Breng nu op smaak met zout, tijm, komijn en peterselie.

Lahmacun

Rol de bolletjes deeg zo dun mogelijk uit en verdeel dan een vierde van de saus erover. Herhaal dit met de rest van het deeg en de saus. Heb je een pizzasteen zorg dan dat die is mee verwarmd bij het voorverwarmen van de oven. Anders leg je ze op een ingevet bakblik. Je wilt een krokante bodem van je lahmacun namelijk.

Bak de pizza’s nu in ongeveer 6 minuten af. Dat zal per oven verschillen, dus blijf erbij. Beleg je Turkse pizza nu met reepjes ijsbergsla en saus naar keuze. Wij hadden knoflooksaus en wat sriracha saus, maar die is pittig dus niet geschikt voor kinderen.

Gepubliceerd op 29 mei 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.