Pasta spinazie à la crème



In nog geen 15 minuten staat deze pasta met romige spinazie en paddenstoelen op tafel. En het allermooiste is, de á la crème spinazie maak je gewoon zelf. Zo veel lekkerder dan kant en klaar.

Ik maakte deze pasta vegetarisch, omdat de paddenstoelenmix wat mij betreft al genoeg smaak geeft. Wil je toch graag wat vlees bak dan wat spekjes of pancetta uit en voeg die toe.

Vegetarische pasta voor 4 personen
1el olie
300g gemengde paddenstoelen
2 takjes rozemarijn, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
75ml groentebouillon
75ml slagroom
150g Duetto kaas, een mix van gorgonzola & mascarpone (o.a. verkrijgbaar bij AH)
450g bladspinazie (diepvries, ontdooid en goed uitgelekt)
350g pasta, ik gebruikte fusilli
peper en zout

Pasta spinazie à la crème met paddenstoelen

Zet een pan water op om de pasta al dente te koken. In een hapjespan verwarm je de olie en bak je de paddenstoelen op redelijk hoog vuur in 2 minuten lekker aan. Dan de rozemarijn en knoflook erbij, vuur iets lager en nog een minuutje meebakken. Voeg de goed uitgeknepen spinazie toe, als ook de bouillon, room en kaas. Warm alles goed door. Breng op smaak met ruim peper en matig zout.

In een kwartier aan tafel, het kan!

Voeg de pasta toe, meng goed door elkaar en serveer met wat geraspte (Parmezaanse) kaas. Voor wat kleur heb ik aan het eind nog wat gehalveerde tomaatjes toegevoegd.

Gepubliceerd op 15 februari 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.