Pasta spinazie à la crème



In nog geen 15 minuten staat deze pasta met romige spinazie en paddenstoelen op tafel. En het allermooiste is, de á la crème spinazie maak je gewoon zelf. Zo veel lekkerder dan kant en klaar.

Ik maakte deze pasta vegetarisch, omdat de paddenstoelenmix wat mij betreft al genoeg smaak geeft. Wil je toch graag wat vlees bak dan wat spekjes of pancetta uit en voeg die toe.

Vegetarische pasta voor 4 personen
1el olie
300g gemengde paddenstoelen
2 takjes rozemarijn, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
75ml groentebouillon
75ml slagroom
150g Duetto kaas, een mix van gorgonzola & mascarpone (o.a. verkrijgbaar bij AH)
450g bladspinazie (diepvries, ontdooid en goed uitgelekt)
350g pasta, ik gebruikte fusilli
peper en zout

Pasta spinazie à la crème met paddenstoelen

Zet een pan water op om de pasta al dente te koken. In een hapjespan verwarm je de olie en bak je de paddenstoelen op redelijk hoog vuur in 2 minuten lekker aan. Dan de rozemarijn en knoflook erbij, vuur iets lager en nog een minuutje meebakken. Voeg de goed uitgeknepen spinazie toe, als ook de bouillon, room en kaas. Warm alles goed door. Breng op smaak met ruim peper en matig zout.

In een kwartier aan tafel, het kan!

Voeg de pasta toe, meng goed door elkaar en serveer met wat geraspte (Parmezaanse) kaas. Voor wat kleur heb ik aan het eind nog wat gehalveerde tomaatjes toegevoegd.

Gepubliceerd op 15 februari 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2020
pompoenwafels pumpkin spice
 
Pumpkin spice wafels

De lekkerste pumpkin spice wafels maak je heel gemakkelijk zelf! En omdat je verse pompoen gebruikt ontbijt je eigenlijk met groente. Toch?
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.