Weekmenu 2022 – week 14

Een nieuwe maand is aangebroken en hoewel het weer nog niet echt meewerkt gaan we toch echt richting het voorjaar in dit weekmenu.
Maar omdat het ook komende week nog fris is beginnen we de week toch nog met een spruitjesrecept. Ik kan er maar geen afscheid van nemen!
Qua afwisseling zit het ook dit weekmenu wel snor trouwens. Vegetarisch, vis, kip en een lekkere eenpansschotel met gehakt. Het zit er allemaal in, in dit weekmenu.
Hoewel Pasen nog een paar weken duurt heb ik voor het weekend een heerlijk Paasrecept al voor je klaarstaan. Dit Italiaanse Paasbrood is namelijk zó lekker. Die maak je deze maand gewoon twee keer als je wilt.
Dus dit weekend lekker bakken en voorproeven. Dan weet je zeker dat met Pasen je het recept in de vingers hebt.
Maak er weer een heerlijke en smakelijk week van!
Weekmenu 2022 – week 14
Dit staat er op het (week)menu:
- Geroosterde spruitjes met gnocchi
- Griekse kip en rijst uit de oven
- Zalm met kruidenkorst
- Bloemkoolsalade met tahindressing
- Mexicaanse eenpansmaaltijd met gehakt
- Italiaans paasbrood
maandag – Geroosterde spruitjes met gnocchi
Een simpel recept voor heerlijk gekruide en geroosterde spruitjes uit de oven, die je serveert met gnocchi.
dinsdag – Griekse kip en rijst uit de oven
Gemarineerde kip op Griekse wijze. In de oven gegaarde geurige rijst. Een heerlijke maaltijd voor wie van kip en rijst houdt, maar dan nét even anders.
woensdag – Zalm met kruidenkorst
Er zijn heel wat lekkere zalmrecepten, maar je moet echt deze zalm met kruidenkorst een keer maken. Een heerlijk zalmrecept uit de oven.
donderdag – Bloemkoolsalade met tahindressing
Een gezonde maaltijdsalade met geroosterde bloemkool, quinoa en een smeuïge tahindressing. Heerlijk als lichte maaltijd.
vrijdag – Mexicaanse eenpansmaaltijd met gehakt
Deze eenpansmaaltijd met gehakt en rijst heeft een Mexicaans tintje door een zelfgemaakte kruidenmix. Lekker smeuïg door de kaas en een dakje van nacho’s.
weekendtip – Italiaans Paasbrood
Een heerlijk zoet, brioche-achtig Paasbrood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1 kilo spruitjes
3 el olijfolie
1 el balsamico azijn (hoe ouder, hoe lekkerder)
1 el oregano
2 tenen knoflook
150g pancetta, in blokjes (koop 2 plakjes van een halve centimeter dikte)
1 pak gnocchi (di Cecco à 500g)
Parmezaanse kaas, naar smaak
dinsdag
3 ½ tl gedroogde oregano
1 tl uipoeder
6 teentjes knoflook
1 ½ (schoongeboende) citroen
1 el honing
1 – 1 ½ el olijfolie
4 kippendijen, zonder bot (bio)
1 ½ el neutrale olie
1 grote ui
200 gram zilvervliesrijst (geen snelkookrijst!)
500 ml kippenbouillon
1 tl gedroogde dille
200 gram tuinerwtjes, uit de vriezer
50 gram Kalamata olijven
1 el verse peterselie
1 el verse dille
optioneel: verkruimelde feta
woensdag
500 zalmfilet, met huid
100 gram geschaafde amandelen
15 gram verse peterselie
10 gram verse dille
1 (schoongeboende) citroen
2 el olijfolie
2 tl Dijon mosterd
voor erbij: puree en spinazie (of kies je eigen favorieten)
donderdag
1 bloemkool (ongeveer kilo)
1 blik kikkererwten (à 400g)
2 el neutrale olie
½ tl komijn
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl za’ atar
1 tl knoflookpoeder
½ tl uipoeder
1 avocado
granaatappelpitjes, naar smaak
60 gram tahin (ik gebruik die van Souq)
2 el vers citroensap
1 zakje quinoa, ik gebruikte de marokkaanse quinoa van Pablo’s
vrijdag
2 el zonnebloemolie
1 ui
2 tenen knoflook
2 puntpaprika’s
500 gram rundergehakt
1 tl chilivlokken
2 tl oregano
2 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
2 tl uipoeder
2 tl gerookt paprikapoeder
50 gram tomatenpuree (Mutti)
250 gram rijst (langkorrel)
1 pot runderfond (380ml)
1 blikje mais (300g)
1 blikje zwarte bonen (400g)
2 tomaten
1 bosje lente ui
350 gram geraspte kaas
verse koriander, naar smaak
1 zak nacho’s
1 avocado
Weekendtip
350 gram bloem
14 gram gedroogde gist
125 ml lauwwarme melk
1 tl suiker
4 eidooiers
35 gram suiker
150 gram roomboter
100 -125 gram gekonfijte sinaasappel
1 (schoongeboende citroen)
1 el suiker
Garnering: geschaafde amandel, twee sultana’s
Gepubliceerd op 1 april 2022