Weekmenu 2022 – week 14



Een nieuwe maand is aangebroken en hoewel het weer nog niet echt meewerkt gaan we toch echt richting het voorjaar in dit weekmenu.

Maar omdat het ook komende week nog fris is beginnen we de week toch nog met een spruitjesrecept. Ik kan er maar geen afscheid van nemen!

Qua afwisseling zit het ook dit weekmenu wel snor trouwens. Vegetarisch, vis, kip en een lekkere eenpansschotel met gehakt. Het zit er allemaal in, in dit weekmenu.

Hoewel Pasen nog een paar weken duurt heb ik voor het weekend een heerlijk Paasrecept al voor je klaarstaan. Dit Italiaanse Paasbrood is namelijk zó lekker. Die maak je deze maand gewoon twee keer als je wilt.

Dus dit weekend lekker bakken en voorproeven. Dan weet je zeker dat met Pasen je het recept in de vingers hebt.

Maak er weer een heerlijke en smakelijk week van!

Weekmenu 2022 – week 14

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Geroosterde spruitjes met gnocchi
  2. Griekse kip en rijst uit de oven
  3. Zalm met kruidenkorst
  4. Bloemkoolsalade met tahindressing
  5. Mexicaanse eenpansmaaltijd met gehakt
  6. Italiaans paasbrood

maandag – Geroosterde spruitjes met gnocchi

spruitjes recept

Een simpel recept voor heerlijk gekruide en geroosterde spruitjes uit de oven, die je serveert met gnocchi.

dinsdag – Griekse kip en rijst uit de oven

Griekse kip en rijst uit de oven

Gemarineerde kip op Griekse wijze. In de oven gegaarde geurige rijst. Een heerlijke maaltijd voor wie van kip en rijst houdt, maar dan nét even anders.

woensdag – Zalm met kruidenkorst

zalm rosé gebakken

Er zijn heel wat lekkere zalmrecepten, maar je moet echt deze zalm met kruidenkorst een keer maken. Een heerlijk zalmrecept uit de oven.

donderdag – Bloemkoolsalade met tahindressing

salade van bloemkool

Een gezonde maaltijdsalade met geroosterde bloemkool, quinoa en een smeuïge tahindressing. Heerlijk als lichte maaltijd.

vrijdag – Mexicaanse eenpansmaaltijd met gehakt

mexicaanse rijst

Deze eenpansmaaltijd met gehakt en rijst heeft een Mexicaans tintje door een zelfgemaakte kruidenmix. Lekker smeuïg door de kaas en een dakje van nacho’s.

weekendtip – Italiaans Paasbrood

zoet italiaans paasbrood

Een heerlijk zoet, brioche-achtig Paasbrood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1 kilo spruitjes
3 el olijfolie
1 el balsamico azijn (hoe ouder, hoe lekkerder)
1 el oregano
2 tenen knoflook
150g pancetta, in blokjes (koop 2 plakjes van een halve centimeter dikte)
1 pak gnocchi (di Cecco à 500g)
Parmezaanse kaas, naar smaak

dinsdag
3 ½ tl gedroogde oregano
1 tl uipoeder
6 teentjes knoflook
1 ½ (schoongeboende) citroen
1 el honing
1 – 1 ½ el olijfolie
4 kippendijen, zonder bot (bio)
1 ½ el neutrale olie
1 grote ui
200 gram zilvervliesrijst (geen snelkookrijst!)
500 ml kippenbouillon
1 tl gedroogde dille
200 gram tuinerwtjes, uit de vriezer
50 gram Kalamata olijven
1 el verse peterselie
1 el verse dille
optioneel: verkruimelde feta

woensdag
500 zalmfilet, met huid
100 gram geschaafde amandelen
15 gram verse peterselie
10 gram verse dille
1 (schoongeboende) citroen
2 el olijfolie
2 tl Dijon mosterd
voor erbij: puree en spinazie (of kies je eigen favorieten)

donderdag
1 bloemkool (ongeveer kilo)
1 blik kikkererwten (à 400g)
2 el neutrale olie
½ tl komijn
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl za’ atar
1 tl knoflookpoeder
½ tl uipoeder
1 avocado
granaatappelpitjes, naar smaak
60 gram tahin (ik gebruik die van Souq)
2 el vers citroensap
1 zakje quinoa, ik gebruikte de marokkaanse quinoa van Pablo’s

vrijdag
2 el zonnebloemolie
1 ui
2 tenen knoflook
2 puntpaprika’s
500 gram rundergehakt
1 tl chilivlokken
2 tl oregano
2 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
2 tl uipoeder
2 tl gerookt paprikapoeder
50 gram tomatenpuree (Mutti)
250 gram rijst (langkorrel)
1 pot runderfond (380ml)
1 blikje mais (300g)
1 blikje zwarte bonen (400g)
2 tomaten
1 bosje lente ui
350 gram geraspte kaas
verse koriander, naar smaak
1 zak nacho’s
1 avocado

Weekendtip
350 gram bloem
14 gram gedroogde gist
125 ml lauwwarme melk
1 tl suiker
4 eidooiers
35 gram suiker
150 gram roomboter
100 -125 gram gekonfijte sinaasappel
1 (schoongeboende citroen)
1 el suiker
Garnering: geschaafde amandel, twee sultana’s

Gepubliceerd op 1 april 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 mei 2022
Klassieke appeltaart met noten
 
Klassieke appeltaart met noten

Er is niets lekkerder dan verse appeltaart. Deze klassieke appeltaart met noten is echt niet normaal zo lekker. Gauw de keuken in en bakken!
17 mei 2022
gestoomde artisjok
 
Artisjokken stomen

Het is echt super eenvoudig om artisjokken te stomen. Dus heb je een stoomoven, houd je van artisjokken dan is dit jouw recept!
16 mei 2022
aspergesoep zelf maken
 
Romige aspergesoep

Mijn favoriete recept om zelf aspergesoep te maken is toch deze wel. De eenvoud van dit recept maakt ‘m meteen tot de lekkerste.
6 mei 2022
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
30 maart 2022
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
30 maart 2022
makkelijke paastaart
 
Paastaart met advocaat & chocola

Met Pasen een lekkere taart met advocaat en chocola is natuurlijk een top idee, Zeker als het recept voor die Paastaart super simpel is.