Weekmenu 2022 – week 14



Een nieuwe maand is aangebroken en hoewel het weer nog niet echt meewerkt gaan we toch echt richting het voorjaar in dit weekmenu.

Maar omdat het ook komende week nog fris is beginnen we de week toch nog met een spruitjesrecept. Ik kan er maar geen afscheid van nemen!

Qua afwisseling zit het ook dit weekmenu wel snor trouwens. Vegetarisch, vis, kip en een lekkere eenpansschotel met gehakt. Het zit er allemaal in, in dit weekmenu.

Hoewel Pasen nog een paar weken duurt heb ik voor het weekend een heerlijk Paasrecept al voor je klaarstaan. Dit Italiaanse Paasbrood is namelijk zó lekker. Die maak je deze maand gewoon twee keer als je wilt.

Dus dit weekend lekker bakken en voorproeven. Dan weet je zeker dat met Pasen je het recept in de vingers hebt.

Maak er weer een heerlijke en smakelijk week van!

Weekmenu 2022 – week 14

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Geroosterde spruitjes met gnocchi
  2. Griekse kip en rijst uit de oven
  3. Zalm met kruidenkorst
  4. Bloemkoolsalade met tahindressing
  5. Mexicaanse eenpansmaaltijd met gehakt
  6. Italiaans paasbrood

maandag – Geroosterde spruitjes met gnocchi

spruitjes recept

Een simpel recept voor heerlijk gekruide en geroosterde spruitjes uit de oven, die je serveert met gnocchi.

dinsdag – Griekse kip en rijst uit de oven

Griekse kip en rijst uit de oven

Gemarineerde kip op Griekse wijze. In de oven gegaarde geurige rijst. Een heerlijke maaltijd voor wie van kip en rijst houdt, maar dan nét even anders.

woensdag – Zalm met kruidenkorst

zalm rosé gebakken

Er zijn heel wat lekkere zalmrecepten, maar je moet echt deze zalm met kruidenkorst een keer maken. Een heerlijk zalmrecept uit de oven.

donderdag – Bloemkoolsalade met tahindressing

salade van bloemkool

Een gezonde maaltijdsalade met geroosterde bloemkool, quinoa en een smeuïge tahindressing. Heerlijk als lichte maaltijd.

vrijdag – Mexicaanse eenpansmaaltijd met gehakt

mexicaanse rijst

Deze eenpansmaaltijd met gehakt en rijst heeft een Mexicaans tintje door een zelfgemaakte kruidenmix. Lekker smeuïg door de kaas en een dakje van nacho’s.

weekendtip – Italiaans Paasbrood

zoet italiaans paasbrood

Een heerlijk zoet, brioche-achtig Paasbrood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1 kilo spruitjes
3 el olijfolie
1 el balsamico azijn (hoe ouder, hoe lekkerder)
1 el oregano
2 tenen knoflook
150g pancetta, in blokjes (koop 2 plakjes van een halve centimeter dikte)
1 pak gnocchi (di Cecco à 500g)
Parmezaanse kaas, naar smaak

dinsdag
3 ½ tl gedroogde oregano
1 tl uipoeder
6 teentjes knoflook
1 ½ (schoongeboende) citroen
1 el honing
1 – 1 ½ el olijfolie
4 kippendijen, zonder bot (bio)
1 ½ el neutrale olie
1 grote ui
200 gram zilvervliesrijst (geen snelkookrijst!)
500 ml kippenbouillon
1 tl gedroogde dille
200 gram tuinerwtjes, uit de vriezer
50 gram Kalamata olijven
1 el verse peterselie
1 el verse dille
optioneel: verkruimelde feta

woensdag
500 zalmfilet, met huid
100 gram geschaafde amandelen
15 gram verse peterselie
10 gram verse dille
1 (schoongeboende) citroen
2 el olijfolie
2 tl Dijon mosterd
voor erbij: puree en spinazie (of kies je eigen favorieten)

donderdag
1 bloemkool (ongeveer kilo)
1 blik kikkererwten (à 400g)
2 el neutrale olie
½ tl komijn
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl za’ atar
1 tl knoflookpoeder
½ tl uipoeder
1 avocado
granaatappelpitjes, naar smaak
60 gram tahin (ik gebruik die van Souq)
2 el vers citroensap
1 zakje quinoa, ik gebruikte de marokkaanse quinoa van Pablo’s

vrijdag
2 el zonnebloemolie
1 ui
2 tenen knoflook
2 puntpaprika’s
500 gram rundergehakt
1 tl chilivlokken
2 tl oregano
2 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
2 tl uipoeder
2 tl gerookt paprikapoeder
50 gram tomatenpuree (Mutti)
250 gram rijst (langkorrel)
1 pot runderfond (380ml)
1 blikje mais (300g)
1 blikje zwarte bonen (400g)
2 tomaten
1 bosje lente ui
350 gram geraspte kaas
verse koriander, naar smaak
1 zak nacho’s
1 avocado

Weekendtip
350 gram bloem
14 gram gedroogde gist
125 ml lauwwarme melk
1 tl suiker
4 eidooiers
35 gram suiker
150 gram roomboter
100 -125 gram gekonfijte sinaasappel
1 (schoongeboende citroen)
1 el suiker
Garnering: geschaafde amandel, twee sultana’s

Gepubliceerd op 1 april 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.