Zalm met kruidenkorst uit de oven

Er zijn heel wat lekkere zalmrecepten, maar je moet echt deze zalm met kruidenkorst een keer maken. Een heerlijk zalmrecept uit de oven.
Het is echt een werkje van niks. Want de kruidenkorst maak je in 5 minuten terwijl de oven opwarmt en daarna is het een kwartiertje wachten en klaar ben je. Welke kruiden je voor je kruidenkorst gebruikt is in feite aan jou, maar ik vind dille en peterselie in combinatie met vis altijd een fijne.
Om je zalm wat frisheid te geven gaat door de kruidenkorst ook nog wat citroenrasp. Zout en peper erbij en klaar ben je. Ik denk dat dit een van de makkelijkste visrecepten is, waar je de meeste indruk mee maakt. Ook een goed recept dus om te onthouden voor de feestdagen of als je thuis mensen te eten krijgt.
Wij aten de zalm met kruidenkorst samen met een bloemkoolsalade met quinoa. Maar het kan ook heerlijk met bijvoorbeeld (oven) aardappeltjes en haricot verts of een andere groene groente. Net wat je lekker vindt.
Dit heb je nodig voor 4 personen
500 zalmfilet, met huid
100 gram geschaafde amandelen
15 gram verse peterselie, fijngehakt
10 gram verse dille, fijngehakt
rasp van 1 (schoongeboende) citroen
2 el olijfolie
2 tl Dijon mosterd
zout & peper naar smaak
Verder nodig: ovenschaal (ingevet) – oven voorverwarmen op 200 C
Zalm met kruidenkorst uit de oven
Voordat je de kruidenkorst voor je zalm maakt verwarm je eerst de oven voor, zodat die klaar is als je de vis hebt voorbereid. In een kom gaat nu de amandelschaafsel, kruiden en citroenrasp. Hussel dat even goed door elkaar. Dan mag de olijfolie erbij, die je er ook even goed door heen mengt.
Zalmfilet uit de oven
Leg de zalmfilet met de huidkant naar beneden in de ovenschaal en besmeer met de Dijon mosterd. Hierop gaat royaal het amandel/kruidenmengsel. Duw wat goed aan op de vis, de mosterd werkt als een lijmlaag. Zet de ovenschaal met de zalmfilet nu een kwartier in de voorverwarmde oven.
In die tijd kun je je bijgerechten voorbereiden en is je zalm met kruidenkorst nog mooi rosé als je ‘m uit de oven haalt. Laat even 5 minuten staan om te rusten en serveer dan meteen. Enjoy!
Gepubliceerd op 23 juli 2021