Zalm met kruidenkorst uit de oven



Er zijn heel wat lekkere zalmrecepten, maar je moet echt deze zalm met kruidenkorst een keer maken. Een heerlijk zalmrecept uit de oven.

Het is echt een werkje van niks. Want de kruidenkorst maak je in 5 minuten terwijl de oven opwarmt en daarna is het een kwartiertje wachten en klaar ben je. Welke kruiden je voor je kruidenkorst gebruikt is in feite aan jou, maar ik vind dille en peterselie in combinatie met vis altijd een fijne.

Om je zalm wat frisheid te geven gaat door de kruidenkorst ook nog wat citroenrasp. Zout en peper erbij en klaar ben je. Ik denk dat dit een van de makkelijkste visrecepten is, waar je de meeste indruk mee maakt. Ook een goed recept dus om te onthouden voor de feestdagen of als je thuis mensen te eten krijgt.

Wij aten de zalm met kruidenkorst samen met een bloemkoolsalade met quinoa. Maar het kan ook heerlijk met bijvoorbeeld (oven) aardappeltjes en haricot verts of een andere groene groente. Net wat je lekker vindt.

Dit heb je nodig voor 4 personen

500 zalmfilet, met huid
100 gram geschaafde amandelen
15 gram verse peterselie, fijngehakt
10 gram verse dille, fijngehakt
rasp van 1 (schoongeboende) citroen
2 el olijfolie
2 tl Dijon mosterd
zout & peper naar smaak

Verder nodig: ovenschaal (ingevet) – oven voorverwarmen op 200 C

Zalm met kruidenkorst uit de oven

Voordat je de kruidenkorst voor je zalm maakt verwarm je eerst de oven voor, zodat die klaar is als je de vis hebt voorbereid. In een kom gaat nu de amandelschaafsel, kruiden en citroenrasp. Hussel dat even goed door elkaar. Dan mag de olijfolie erbij, die je er ook even goed door heen mengt.

zalm rosé gebakken

Zalmfilet uit de oven

Leg de zalmfilet met de huidkant naar beneden in de ovenschaal en besmeer met de Dijon mosterd. Hierop gaat royaal het amandel/kruidenmengsel. Duw wat goed aan op de vis, de mosterd werkt als een lijmlaag. Zet de ovenschaal met de zalmfilet nu een kwartier in de voorverwarmde oven.

In die tijd kun je je bijgerechten voorbereiden en is je zalm met kruidenkorst nog mooi rosé als je ‘m uit de oven haalt. Laat even 5 minuten staan om te rusten en serveer dan meteen. Enjoy!

Gepubliceerd op 23 juli 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.