Zalm met kruidenkorst uit de oven



Er zijn heel wat lekkere zalmrecepten, maar je moet echt deze zalm met kruidenkorst een keer maken. Een heerlijk zalmrecept uit de oven.

Het is echt een werkje van niks. Want de kruidenkorst maak je in 5 minuten terwijl de oven opwarmt en daarna is het een kwartiertje wachten en klaar ben je. Welke kruiden je voor je kruidenkorst gebruikt is in feite aan jou, maar ik vind dille en peterselie in combinatie met vis altijd een fijne.

Om je zalm wat frisheid te geven gaat door de kruidenkorst ook nog wat citroenrasp. Zout en peper erbij en klaar ben je. Ik denk dat dit een van de makkelijkste visrecepten is, waar je de meeste indruk mee maakt. Ook een goed recept dus om te onthouden voor de feestdagen of als je thuis mensen te eten krijgt.

Wij aten de zalm met kruidenkorst samen met een bloemkoolsalade met quinoa. Maar het kan ook heerlijk met bijvoorbeeld (oven) aardappeltjes en haricot verts of een andere groene groente. Net wat je lekker vindt.

Dit heb je nodig voor 4 personen

500 zalmfilet, met huid
100 gram geschaafde amandelen
15 gram verse peterselie, fijngehakt
10 gram verse dille, fijngehakt
rasp van 1 (schoongeboende) citroen
2 el olijfolie
2 tl Dijon mosterd
zout & peper naar smaak

Verder nodig: ovenschaal (ingevet) – oven voorverwarmen op 200 C

Zalm met kruidenkorst uit de oven

Voordat je de kruidenkorst voor je zalm maakt verwarm je eerst de oven voor, zodat die klaar is als je de vis hebt voorbereid. In een kom gaat nu de amandelschaafsel, kruiden en citroenrasp. Hussel dat even goed door elkaar. Dan mag de olijfolie erbij, die je er ook even goed door heen mengt.

zalm rosé gebakken

Zalmfilet uit de oven

Leg de zalmfilet met de huidkant naar beneden in de ovenschaal en besmeer met de Dijon mosterd. Hierop gaat royaal het amandel/kruidenmengsel. Duw wat goed aan op de vis, de mosterd werkt als een lijmlaag. Zet de ovenschaal met de zalmfilet nu een kwartier in de voorverwarmde oven.

In die tijd kun je je bijgerechten voorbereiden en is je zalm met kruidenkorst nog mooi rosé als je ‘m uit de oven haalt. Laat even 5 minuten staan om te rusten en serveer dan meteen. Enjoy!

Gepubliceerd op 23 juli 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.