Bloemkoolsalade met tahindressing



Een gezonde maaltijdsalade met geroosterde bloemkool, quinoa en een smeuïge tahindressing. Een toprecept met bloemkool voor de lunch of  als lichte maaltijd.

Want bloemkool roosteren is gewoon echt de lekkerste manier om meer smaak aan je bloemkool te geven. Of je je geroosterde bloemkool daarna in een soep verwerkt of in deze salade maakt bijna niet uit. Het is gewoon de lekkerste manier om bloemkool te eten.

De tahindressing voegt romigheid toe aan je salade. Je kunt die, afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, zo dun of zo dik maken als je wilt. Ik voegde ook nog wat (kant & klare) quinoa toe van Pablo’s Quinoa Revolucíon, die ik onlangs kreeg. Et voilá, een volwaardige maaltijdsalade stond in een half uurtje op tafel!

Dit heb je nodig

1 bloemkool (ongeveer kilo), in roosjes
1 blik kikkererwten (à 400g), afgespoeld en uitgelekt
2 el neutrale olie
½ tl komijn
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl za’ atar
½ tl knoflookpoeder
½ tl uipoeder
½ tl zout
½ tll zwarte peper
1 avocado, in partjes
granaatappelpitjes, naar smaak

Voor de tahindressing

60 gram tahin (ik gebruik die van Souq)
2 el vers citroensap
½ tl knoflookpoeder
zout en peper
4 el water (of meer als je het dunner wilt)

Optioneel:
1 zakje quinoa, ik gebruikte de marokkaanse quinoa van Pablo’s

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200 C – bakplaat met bakpapier

salade van bloemkool

Bloemkoolsalade met tahindressing

Als basis van je salade heb je bloemkool. De bloemkoolroosjes hussel je met de kruiden en de olie, zodat alles goed gemengd is. Leg deze, samen met de uitgelekte kikkererwten, op de bakplaat en rooster in 25 minuten goudbruin en gaar.

Tahindressing

In de tussentijd maak je de tahindressing. Meng hiervoor alle ingrediënten en voeg het water toe. Proef en kijk of je ‘m zo lekker vindt. Eventueel nog wat kruiden of citroensap erbij kan natuurlijk. Haal de geroosterde bloemkool uit de oven en meng met de tahindressing in een grote kom. Dan mag de avocado erbij en voeg als je wilt de quinoa toe en laat tot kamertemperatuur komen.

Garneer met de granaatappelpitjes en eventueel nog wat grof gesneden peterselie. Geniet ervan!

 

Gepubliceerd op 29 juli 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!