Bloemkoolsalade met tahindressing



Een gezonde maaltijdsalade met geroosterde bloemkool, quinoa en een smeuïge tahindressing. Een toprecept met bloemkool voor de lunch of  als lichte maaltijd.

Want bloemkool roosteren is gewoon echt de lekkerste manier om meer smaak aan je bloemkool te geven. Of je je geroosterde bloemkool daarna in een soep verwerkt of in deze salade maakt bijna niet uit. Het is gewoon de lekkerste manier om bloemkool te eten.

De tahindressing voegt romigheid toe aan je salade. Je kunt die, afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, zo dun of zo dik maken als je wilt. Ik voegde ook nog wat (kant & klare) quinoa toe van Pablo’s Quinoa Revolucíon, die ik onlangs kreeg. Et voilá, een volwaardige maaltijdsalade stond in een half uurtje op tafel!

Dit heb je nodig

1 bloemkool (ongeveer kilo), in roosjes
1 blik kikkererwten (à 400g), afgespoeld en uitgelekt
2 el neutrale olie
½ tl komijn
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl za’ atar
½ tl knoflookpoeder
½ tl uipoeder
½ tl zout
½ tll zwarte peper
1 avocado, in partjes
granaatappelpitjes, naar smaak

Voor de tahindressing

60 gram tahin (ik gebruik die van Souq)
2 el vers citroensap
½ tl knoflookpoeder
zout en peper
4 el water (of meer als je het dunner wilt)

Optioneel:
1 zakje quinoa, ik gebruikte de marokkaanse quinoa van Pablo’s

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200 C – bakplaat met bakpapier

salade van bloemkool

Bloemkoolsalade met tahindressing

Als basis van je salade heb je bloemkool. De bloemkoolroosjes hussel je met de kruiden en de olie, zodat alles goed gemengd is. Leg deze, samen met de uitgelekte kikkererwten, op de bakplaat en rooster in 25 minuten goudbruin en gaar.

Tahindressing

In de tussentijd maak je de tahindressing. Meng hiervoor alle ingrediënten en voeg het water toe. Proef en kijk of je ‘m zo lekker vindt. Eventueel nog wat kruiden of citroensap erbij kan natuurlijk. Haal de geroosterde bloemkool uit de oven en meng met de tahindressing in een grote kom. Dan mag de avocado erbij en voeg als je wilt de quinoa toe en laat tot kamertemperatuur komen.

Garneer met de granaatappelpitjes en eventueel nog wat grof gesneden peterselie. Geniet ervan!

 

Gepubliceerd op 29 juli 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.