Bloemkoolsalade met tahindressing



Een gezonde maaltijdsalade met geroosterde bloemkool, quinoa en een smeuïge tahindressing. Een toprecept met bloemkool voor de lunch of  als lichte maaltijd.

Want bloemkool roosteren is gewoon echt de lekkerste manier om meer smaak aan je bloemkool te geven. Of je je geroosterde bloemkool daarna in een soep verwerkt of in deze salade maakt bijna niet uit. Het is gewoon de lekkerste manier om bloemkool te eten.

De tahindressing voegt romigheid toe aan je salade. Je kunt die, afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, zo dun of zo dik maken als je wilt. Ik voegde ook nog wat (kant & klare) quinoa toe van Pablo’s Quinoa Revolucíon, die ik onlangs kreeg. Et voilá, een volwaardige maaltijdsalade stond in een half uurtje op tafel!

Dit heb je nodig

1 bloemkool (ongeveer kilo), in roosjes
1 blik kikkererwten (à 400g), afgespoeld en uitgelekt
2 el neutrale olie
½ tl komijn
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl za’ atar
½ tl knoflookpoeder
½ tl uipoeder
½ tl zout
½ tll zwarte peper
1 avocado, in partjes
granaatappelpitjes, naar smaak

Voor de tahindressing

60 gram tahin (ik gebruik die van Souq)
2 el vers citroensap
½ tl knoflookpoeder
zout en peper
4 el water (of meer als je het dunner wilt)

Optioneel:
1 zakje quinoa, ik gebruikte de marokkaanse quinoa van Pablo’s

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200 C – bakplaat met bakpapier

salade van bloemkool

Bloemkoolsalade met tahindressing

Als basis van je salade heb je bloemkool. De bloemkoolroosjes hussel je met de kruiden en de olie, zodat alles goed gemengd is. Leg deze, samen met de uitgelekte kikkererwten, op de bakplaat en rooster in 25 minuten goudbruin en gaar.

Tahindressing

In de tussentijd maak je de tahindressing. Meng hiervoor alle ingrediënten en voeg het water toe. Proef en kijk of je ‘m zo lekker vindt. Eventueel nog wat kruiden of citroensap erbij kan natuurlijk. Haal de geroosterde bloemkool uit de oven en meng met de tahindressing in een grote kom. Dan mag de avocado erbij en voeg als je wilt de quinoa toe en laat tot kamertemperatuur komen.

Garneer met de granaatappelpitjes en eventueel nog wat grof gesneden peterselie. Geniet ervan!

 

Gepubliceerd op 29 juli 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker