Bloemkoolsalade met tahindressing



Een gezonde maaltijdsalade met geroosterde bloemkool, quinoa en een smeuïge tahindressing. Een toprecept met bloemkool voor de lunch of  als lichte maaltijd.

Want bloemkool roosteren is gewoon echt de lekkerste manier om meer smaak aan je bloemkool te geven. Of je je geroosterde bloemkool daarna in een soep verwerkt of in deze salade maakt bijna niet uit. Het is gewoon de lekkerste manier om bloemkool te eten.

De tahindressing voegt romigheid toe aan je salade. Je kunt die, afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, zo dun of zo dik maken als je wilt. Ik voegde ook nog wat (kant & klare) quinoa toe van Pablo’s Quinoa Revolucíon, die ik onlangs kreeg. Et voilá, een volwaardige maaltijdsalade stond in een half uurtje op tafel!

Dit heb je nodig

1 bloemkool (ongeveer kilo), in roosjes
1 blik kikkererwten (à 400g), afgespoeld en uitgelekt
2 el neutrale olie
½ tl komijn
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl za’ atar
½ tl knoflookpoeder
½ tl uipoeder
½ tl zout
½ tll zwarte peper
1 avocado, in partjes
granaatappelpitjes, naar smaak

Voor de tahindressing

60 gram tahin (ik gebruik die van Souq)
2 el vers citroensap
½ tl knoflookpoeder
zout en peper
4 el water (of meer als je het dunner wilt)

Optioneel:
1 zakje quinoa, ik gebruikte de marokkaanse quinoa van Pablo’s

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200 C – bakplaat met bakpapier

salade van bloemkool

Bloemkoolsalade met tahindressing

Als basis van je salade heb je bloemkool. De bloemkoolroosjes hussel je met de kruiden en de olie, zodat alles goed gemengd is. Leg deze, samen met de uitgelekte kikkererwten, op de bakplaat en rooster in 25 minuten goudbruin en gaar.

Tahindressing

In de tussentijd maak je de tahindressing. Meng hiervoor alle ingrediënten en voeg het water toe. Proef en kijk of je ‘m zo lekker vindt. Eventueel nog wat kruiden of citroensap erbij kan natuurlijk. Haal de geroosterde bloemkool uit de oven en meng met de tahindressing in een grote kom. Dan mag de avocado erbij en voeg als je wilt de quinoa toe en laat tot kamertemperatuur komen.

Garneer met de granaatappelpitjes en eventueel nog wat grof gesneden peterselie. Geniet ervan!

 

Gepubliceerd op 29 juli 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!