Weekmenu 2022 – week 12

Wil je pasta of een snelle salade. Een makkelijk stoofgerecht of een chocoladetaart. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu.
Er zitten zelfs twee pastarecepten in dit weekmenu, want er valt met pasta genoeg te variëren.
Net als met de andere gerechten trouwens. Want je hoeft nu nergens meer over na te denken, alleen nog maar de boodschappen in te kopen.
Maak je een of meerdere recepten, dan vind ik het natuurlijk super leuk als je dat met me deelt. Wat je ook gaat eten, maak er een fijne week van!
Weekmenu 2022 – week 12
Dit staat er op het (week)menu:
- Pasta met broccoli & pancetta
- Gebakken broccolirijst met courgette en ei
- Witlofsalade met puree
- Snelle pasta met romige tonijn
- Spaanse stoofschotel met chorizo
- Chocoladetaart met hazelnoot
maandag – Pasta met broccoli en pancetta
Deze pasta met broccoli en pancetta is niet alleen heerlijk, maar ook simpel te maken en staat in een kwartier op tafel.
dinsdag – Gebakken broccolirijst met gebakken ei
Er zit echt héél veel groente in dit snelle, low carb gerecht. Broccoli, courgette, edemame. Afgetopt met een crispy gebakken ei.
woensdag – Witlofsalade met puree
Eenvoudige maar lekker. Een goedgevulde witlofsalade met gerookte kip. Nog wat puree voor erbij maken en je bent er al.
donderdag – Snelle pasta met romige tonijn
Variatie met pasta, wie zoekt dat niet? Dit is een super snelle pasta met romige tonijn en lekker veel groente.
vrijdag – Stoofschotel met chorizo
Ontspan eind van de week met het maken van deze stoofschotel. Half uurtje werk betekent het beste begin van je weekend!
weekendtip – Chocoladetaart met hazelnoot
Uit Keukenkronieken van Nigel Slater, die bijna verschijnt, komt deze smeuïge chocoladetaart met hazelnoot. Heerlijk om dit weekend te bakken.
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
2 el neutrale olie
125g pancetta
500g broccoli
1 tl gedroogde oregano
2 tenen knoflook
250g ricotta (Galbani)
50g Parmezaanse kaas
400g pasta
½ el citroensap
dinsdag
175 gram broccoliroosjes
2 el zonnebloemolie
300 gram courgette
2 tenen knoflook
1 tl geraspte gember
400 gram broccolirijst
200 gram edemame
1 el rijstazijn
1 tl sesamolie
3-4 el sojasaus
woensdag
500g witlof
180g gerookte kipfilet
1 appel
2 mandarijntjes
1 cm dikke plak kaas, naar keuze
1 handje walnoten
optioneel: verse bieslook
2 el mosterdmayonaise (Jean Baton)
1 el halfvolle yoghurt
1 el honingazijn
donderdag
2 el zonnebloemolie
1 ui
2 tenen knoflook
3 ansjovisfilets (Fish Tales)
600 gram Italiaanse roerbakgroente
1 el Italiaanse kruiden
125 ml crème fraiche
125 ml slagroom
½ citroen
2 blikjes tonijn op water (Fish Tales)
50 gram kappertjes
1 zak volkoren pasta (à 400 gram)
vrijdag
1 ui
3 tenen knoflook
2 el neutrale olie
200g chorizo (ik kocht de mijne via Foodelicious)
1 blik kikkererwten (400g)
1 zak linzen (200g), ik gebruikte die van HAK
2 blikken gepelde tomaten (á 400g), ik gebruik altijd San Marzano-tomaten
1tl gerookt paprikapoeder
½ tl cayennepoeder
1 zak spinazie (400g)
Weekendtip
90 gram gele rozijnen
60 ml medium dry sherry
175 gram blanke hazelnoten
20 gram bloem
10 gram cacao poeder
150 gram fijne suiker
150 gram ongezouten roomboter
300 gram pure chocola
6 eieren
2 gram rozemarijn
2 el fijne suiker
2 el gele rozijnen
Gepubliceerd op 18 maart 2022